Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ: 411 13.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ: 411 13."— Transkript prezentace:

1 TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:

2 Počet obyvatel - 1700 obyvatel.. Městem protéká potok Modla..
Rozloha - 21,86 km² .. Počet obyvatel obyvatel.. Městem protéká potok Modla.. Na kraji Českého středohoří..

3 Muzeum českého granátu ..
HISTORIE trhová ves  .. právo vařit pivo .. Muzeum českého granátu ..

4 ŠKOLA Počet žáku – 223 žáků.. Popis školy – Tato škola je
stejná, jako všechny.. Počet tříd – 11 tříd.. Prostředí – školní jídelna interaktivní tabule skleník atd.. Učitelé - Mgr. Stanislav Novák Mgr. Lucie Racková Mgr. Iva Bělochová Mgr. Jana Schánová Bc. Michal Jenč Mgr. Marie Prošková Mgr. Eliška Cynybulková Mgr. Petra Hrušková Mgr. Petr Malý Bc. Lenka Mladá

5 KROUŽKY Angličtina.. Keramický kroužek.. Výtvarný kroužek.. Vaření..
Tvořivé ručičky.. Mladý redaktor.. Florbal.. Cvičení z angličtiny.. Tenis .. Ekoškola.. Počítačový kroužek.. Včelařský kroužek.. Míčové hry.. Sportovní kroužek ..

6 TURISTIKA Muzeum českého granátu.. Zřícenina Košťálov..
Kostel Narození Panny Marie..

7 VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI František Hora - se narodil 22.listopadu 1913 v obci Vosí u Klatov. Vystudoval Učitelský ústav, od roku 1934 žil na Třebenicku. Od roku 1936 vystavoval a měl přes čtyřicet samostatných výstav a zúčastnil se dalších mnoha desítek výstav společných. Jeho dílo je velmi rozsáhlé, ani on sám nevěděl, kolik obrazů vlastně namaloval. Odhadoval to na více než čtyři tisíce a ještě řadu dalších tisícovek grafických listů, kreseb a ilustrací. Získal celou řadu uznání, cen a vyznamenání. Jaro Křivohlavý - Narozen v Třebenicích, v "paříkově" domě. Absolvoval zde základní školu a na střední školu, do gymnázia, dojížděl do Roudnice nad Labem. V roce 1942 byl se spolužáky internován v Malé pevnosti v Terezíně. Maturoval v Roudnici po válce a přihlásil se na Filosofickou fakultu UK v Praze.

8 SPORT Na hřišti : fotbal..
V tělocvičně : voleyball, florbal, basketbal atd.. V okolí Třebenic: turistika , cyklistika atd.. V klubu seniorŮ: šachy atd.. Ve škole : šprtec , cvičení malých dětí atd.. Ve školce : Jóga atd..

9 KULTURNÍ AKCE Velikonoční a Vánoční jarmark.. Maškarní plesy..
Čarodějnice.. Dětský den.. Koncerty.. Mikulášská nabídka.. Silvestr..<3

10 Kam na výlet.. Hned ráno bych vyrazila na Košťálov..
Šla bych si dát oběd do Radnice.. Pak trochu zajímavostí v Muzeu Českého granátu.. A na kafíčko bych šla do naší výborný Čokolaterie.. A hned bych si objednala ubytování v Čokolaterii..

11 Můj názor Třebenice mě neuvěřitelně nudí a nikomu bych nepřála tady bydlet.. Na Třebenicích není nic co bych měla ráda, takže bych nejradši změnila celé „město“..


Stáhnout ppt "TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ: 411 13."

Podobné prezentace


Reklamy Google