Vyrobilo centrum pro katechezi 2013. - samota, - bezradnost, - neví s kým bojuje, - neví proti č emu bojuje, - neví, jak má bojovat, - neví, co je jeho.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být..
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
LÁSKA.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Richard Liška Jan Bo č ek.  Tu čň ák je pokrytý pe ř ím, které mu ve studené vod ě slou ž í jako potap ěč ský neoprén  Kdy ž je tu č nák ů m zima tak.
Žena (návod pro muže).
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ. TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM CO PŘICHÁZÍ VČAS.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Milan Bu ř i č 18.listopadu  Pokud se do po č íta č e dostane škodlivý kód, m ůž e vykonat n ě kterou z t ě chto č inností: Ovládnutí po č íta.
Základní pou č ky Použijte podle svého uváženíPoužijte podle svého uvážení.
18. – 19. č ervna – zalo ž ení kláštera (do roku 877 pro ž eny) 1066 – kostel vysv ě cen na Románskou baziliku 1525 – klášter tém ěř zni č.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Centrum pro katechezi Olomouc, Nem ůž eme ho vid ě t o č ima kolem sebe, proto ž e je neviditelný. Nem ůž eme ho vid ě t ani rozumovou úvahou, proto.
Automatická presentace se zvukem
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVa Ro č ník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
UDÁLOSTI U HORY SINAJ Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
P ř íru č ka TRP Ě LIVOSTI Hudba: Songbird – Barbara Streisand.
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
KERAMICKÉ SUROVINY A MATERIÁLY.
 m ě sto s nejslavn ě jší historií na sv ě t ě, které je uctíváno jak bohy, tak lidmi. Okouzlující hlavní m ě sto Ř ecka bylo odedávna kolébkou civilizace.
Abrahámova přímluvná modlitba
Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !! Š ť astný p ř átelský týden !
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Je závislost na práci Workholismus je choroba typická p ř edevším pro yuppis.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Biblické verše….
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
TRADICE MODLITBY Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Projekt:OP VK Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena P ř ibíková Č íslo DUM:P ě Datum ov ěř ení ve výuce:
Malí ř ská esence 20. století Č íslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_18 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
Ikona je okno do jiného světa, dimenze, která nás přesahuje, jednoduše řečeno okno do nebe. Nechává nás nahlédnout do svého tajemství a zároveň skrze ni.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
JAK BUDOVAT NAKAŽLIVOU SLUŽBU
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Co znamena Byt silny ?.
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
Vůdcovství – leadership část 2.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
On.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015
Nepřátelé Srdce – Závist Jakub 4:1-3
Malé povzbuzení pro chvíle volna
1. Rady pro udílení svátosti smíření
Krásná je modrá obloha, je zázrak pod ní žít,
Transkript prezentace:

Vyrobilo centrum pro katechezi 2013

- samota, - bezradnost, - neví s kým bojuje, - neví proti č emu bojuje, - neví, jak má bojovat, - neví, co je jeho cílem - … Jakub si myslel, ž e má všechno pod kontrolou, a najednou … Jakub ů v tajemný zápasTajemný zápas v mém ž ivot ě V t ě chto chvílích č lov ě k sv ů j duchovní boj č asto vzdává a uchyluje se k n ěč emu materiálnímu nebo r ů zným aktivitám, které jej vytrhnou z tohoto „tajemného boje“. Tím ale nevít ě zíme. Jenom utíkáme. Jakub však boj nevzdává. Bojuje dál. Vyrobilo centrum pro katechezi 2013

 Jakub v boji tuší Bo ž í iniciativu.  Jakub je „siln ě jší“, p ř esto se „Tajemnému“ poddává (sd ě luje mu své jméno).  Jakub odchází z boje jako vít ě z: dostává od „Tajemného“ nové jméno = novou identitu. Vyrobilo centrum pro katechezi 2013

Na konci vytrvalého boje dává B ů h nové jméno (novou identitu) + po ž ehnání. Izrael = „B ů h je silný“, „B ů h vít ě zí“ Jakub = p ř elstít, p ř echytra č it Vyrobilo centrum pro katechezi 2013

Jakub ů v boj = p ř edobraz modlitby P ř i tomto boji pot ř ebujeme: duchovní sílu, vytrvalost, hou ž evnatost, touhu a chu ť napl ň ovat sv ů j vztah s Bohem. Tento „modlitební zápas“ vrcholí v darování se Bohu tím, ž e uznávám svoji slabost. Práv ě tehdy vít ě zím. Jakub ů v zápas - MAREK TRIZULJAK Vyrobilo centrum pro katechezi 2013

Potom se m ě ní celá skute č nost mého ž ivota - nechávám si po ž ehnat od Boha, -nechávám, a ť On prom ěň uje m ů j ž ivot, - a stávám se tak po ž ehnáním pro sv ě t. Tento zápas nikdy nevybojujeme vlastními silami, ale toto vít ě zství musí být p ř ijato s pokorou jako nezaslou ž ený dar. Vyrobilo centrum pro katechezi 2013