Oprava chybné prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
ADVENT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vánoční zvyky u nás a ve světě
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Liturgický rok.
Průlet liturgickým rokem
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vánoce.
Vypracoval: Michal Klaus
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Vánoce Do křesťanského kalendáře byly tyto svátky zařazeny roku 336. Symbolem Vánoc se staly od 16. st. jesličky (betlém), od 19. st. v městském a později.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
postup tvorby prezentace
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Cvičná prezentace Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Tomáš Garrigue Masaryk
Vánoce ve Velké Británii.
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Rok v jeho proměnách I. (předvánoční.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
PČ_011_Práce s papírem – vánoční přání
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Základní prvky internetového prohlížeče
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Tradice Velikonoc.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Štědrý večer - Lidové zvyky a tradice Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
Název školy Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s. Téma Svátky v roce Název DUM Listopad - Advent Popis Popis, zvyky,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
VÁNOCE- FRANCIE.  Vánoční čas nastává ve Francie během adventu. Jedná se o 4 neděle, které předcházejí Vánocům. Jak praví tradice, každou neděli se na.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Rok v jeho proměnách a slavnostech
Prvouka pro 2. tř. Vánoce III/2 19.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
PŘEDVÁNOČNĺ NÁLADA ADVENT :28:39.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

Oprava chybné prezentace Úkol: Opravte chyby ve vytvořené prezentaci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 č. 13 název Oprava chybné prezentace anotace Žáci sami pracují na jednotlivých úpravách prezentace v MS PowerPoint 2003 za pomoci panelu nástrojů. Součástí prezentace je i správné řešení. očekávaný výstup ZV – LMP Informační a komunikační technologie – 2. stupeň INF – ovládat základy psaní na klávesnici, na uživatelské úrovni práci s textovým editorem, využívat vhodné aplikace. druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 8. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Přejeme šťastné a veselé Vánoce Vánoční zvyky Přejeme šťastné a veselé Vánoce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Něco o Vánocích : Vánoce jsou svátky klidu a míru. Vánoce jsou v křesťanské tradici oslavou narození Ježíše Krista. Přípravu na Vánoce představuje advent, období čtyř týdnů před Vánoci. Vánoce se slaví na mnoha místech a to i tam, kde křesťanství nemá silnou tradici či stoupence, slaví se zvláště v Evropě, Americe, Africe, Austrálii a částečně i v Asii. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 České vánoční zvyky Adventní kalendář: U jeho zrodu byl mnichovský majitel jedné tiskárny Gerhart Lang. Dal vytisknout dětský kalendář „V zemi Ježíškově“. Dětem měl připomenout advent a zároveň zkrátit čekání na Štědrý den. Tvořily ho dva listy papíru. Na jednom bylo v malých okénkách 24 básniček, na druhém pak 24 obrázků. Děti si každý den vystřihly obrázek a nalepily jej na příslušnou básničku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Adventní věnec: Je mladým a velmi oblíbeným zvykem. První zmínky o něm pocházejí z 19. století z bohatého města Hamburk. Objevil se na dveřích sirotčince. Byl ze dřeva s malou pokladničkou, do které lidé házeli vánoční milodary pro osiřelé děti. Odtud pronikl dále do Evropy, kde se vyráběl ze zelených větviček chvojí, které vyjadřovaly věčný život. Tvar symbolizuje jednotu a plamen svíčky plamen lásky každého člověka. Zdobí ho 4 svíce, tři fialové (barva pokání) a jedna růžová (barva naděje), mají stejnou barvu jako mešní roucha adventu. Každou neděli se zapaluje jedna. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Louskání ořechů a krájení jablek: Po večeři se louskají ořechy a překrajují jablíčka. Smrt číhá na toho, kdo rozlouskne prázdný, seschlý ořech. Zlým znamením je i to, když se při rozkrojení jablíčka místo hvězdičky objeví křížek. Pouštění lodiček: Do skořápek ořechů se dají svíčky, zapálí se a pustí po vodě. Když lodičky plavou v kruhu, znamená to dobré soužití v rodině. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Vánoce v cizině: Anglie: V Anglii se Vánoce slaví 25. prosince ráno. Dárky nosí Santa Claus, který chodí komínem. Francie: Ve Francii se Vánoce slaví 24.prosice večer. Dárkům však předchází velká hostina, takže když se protáhne, dávají se dárky až druhý den ráno. Dárky naděluje Pere Noel. Německo: Stejně jako u nás se Vánoce slaví 24. prosince. Dárky nosí Ježíšek a vánoční duch jménem Weinachtsmann. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Zdroje obrázků Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-02-08] dostupné pod licencí office. microsoft.com Zdroje obrázků: jmelí - [eve_00011]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com zvoneček - [eve_80005]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com lucerna - [eve_80006]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com prskavka - [eve_0003]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com stromeček - [eve_0007]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com kometa - [eve_2010]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Přejeme šťastné a veselé Vánoce Vánoční zvyky Správné řešení Přejeme šťastné a veselé Vánoce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Něco o Vánocích : Vánoce jsou svátky klidu a míru. Vánoce jsou v křesťanské tradici oslavou narození Ježíše Krista. Přípravu na Vánoce představuje advent, období čtyř týdnů před Vánoci. Vánoce se slaví na mnoha místech a to i tam, kde křesťanství nemá silnou tradici či stoupence, slaví se zvláště v Evropě, Americe, Africe, Austrálii a částečně i v Asii. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8 .2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 České vánoční zvyky Adventní kalendář: U jeho zrodu byl mnichovský majitel jedné tiskárny Gerhart Lang. Dal vytisknout dětský kalendář „V zemi Ježíškově“. Dětem měl připomenout advent a zároveň zkrátit čekání na Štědrý den. Tvořily ho dva listy papíru. Na jednom bylo v malých okénkách 24 básniček, na druhém pak 24 obrázků. Děti si každý den vystřihly obrázek a nalepily jej na příslušnou básničku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Adventní věnec: Je mladým a velmi oblíbeným zvykem. První zmínky o něm pocházejí z 19. století z bohatého města Hamburk. Objevil se na dveřích sirotčince. Byl ze dřeva s malou pokladničkou, do které lidé házeli vánoční milodary pro osiřelé děti. Odtud pronikl dále do Evropy, kde se vyráběl ze zelených větviček chvojí, které vyjadřovaly věčný život. Tvar symbolizuje jednotu a plamen svíčky plamen lásky každého člověka. Zdobí ho 4 svíce, tři fialové (barva pokání) a jedna růžová (barva naděje), mají stejnou barvu jako mešní roucha adventu. Každou neděli se zapaluje jedna. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Louskání ořechů a krájení jablek: Po večeři se louskají ořechy a překrajují jablíčka. Smrt číhá na toho, kdo rozlouskne prázdný, seschlý ořech. Zlým znamením je i to, když se při rozkrojení jablíčka místo hvězdičky objeví křížek. Pouštění lodiček: Do skořápek ořechů se dají svíčky, zapálí se a pustí po vodě. Když lodičky plavou v kruhu, znamená to dobré soužití v rodině. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Vánoce v cizině: Anglie: V Anglii se Vánoce slaví 25. prosince ráno. Dárky nosí Santa Claus, který chodí komínem. Francie: Ve Francii se Vánoce slaví 24.prosice večer. Dárkům však předchází velká hostina, takže když se protáhne, dávají se dárky až druhý den ráno. Dárky naděluje Pere Noel. Německo: Stejně jako u nás se Vánoce slaví 24. prosince. Dárky nosí Ježíšek a vánoční duch jménem Weinachtsmann. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 8. 2. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.