INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ A POŘÍZENÍ ICT Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Jiří Krátký 20.11.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Etická výchova a Finanční gramotnost
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Podpora poradců Podpora poradců
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ A POŘÍZENÍ ICT Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Jiří Krátký

Obsah prezentace odpovíme na otázku: „Jak pořídit ICT nebo inovovat studijní programy ze strukturálních fondů na SŠ a VŠ?“  v rámci NEINVESTIČNÍHO PROJEKTU z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (SŠ, VŠ)  pořízení ICT na ZŠ a SŠ jako INVESTICI z Regionálních operačních programů nebo Programu rozvoje venkova  ukážeme si doporučený přípravy žádosti 2 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Regionální operační programy (ROP) Program rozvoje venkova (PRV) Investiční projekty 3 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Investiční projekty - ROPy  týká se obcí nad 500 obyvatel mimo Prahy  obsahem projektu bývá např. rekonstrukce školy, zřízení nové ICT laboratoře  projekty finančně náročnější (1 – desítky mil. Kč)  náročná projektová příprava (časově, finančně)  výše dotace: až 92,5% způsobilých výdajů  zdroj: Regionální operační programy jednotlivých regionů soudržnosti NUTS 2 4 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Regiony soudržnosti NUTS www. jihovychod.cz AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Regionální operační programy  v každém regionu jiný přístup ke strategii čerpání  různé podmínky pro obce 500 – 5 000, – a více než obyvatel  obrovská konkurence projektů  žadatelem většinou zřizovatel – obec, kraj – majitel majetku, který je předmětem rekonstrukcí  do výdajů projektu je možné započítat poradenství při přípravě žádosti a další dokumentace 6 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Program rozvoje venkova ČR  pro školy v obcích do 500 obyvatel  podopratření III Občanské vybavení a služby  až 90% dotace, projekty 50 tis. – 15 mil. Kč  projekty zaměřené na rekonstrukce objektů, nákup ICT a další technologie do 10% způsobilých výdajů  výzva probíhá vždy v říjnu ( )  – záložka Program rozvoje venkova  zpracování žádosti podstatně jednodušší než u ROP  velká konkurence projektů 7 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) - možnosti pro střední školy - možnosti pro vysoké školy Neinvestiční projekty 8 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

OP VK pro střední školy  týká se všech obcí mimo Prahu  obsahem projektu je např. provozování ICT laboratoře, zpracování metodických materiálů  nákup ICT není cílem projektu, pouze prostředkem  výše dotace až 100%  zdroj pro SŠ: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání - řídí MŠMT  dotace rozdělují jednotlivé KRAJE 9 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost –

OP VK – typy projektů pro SŠ 11  tvorba IS sloužících ke zveřejňování informací o škole  využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích předmětech  zavádění nových vyučovacích metod s pomocí ICT  zlepšování podmínek pro využití ICT pro žáky i učitele, a to i mimo vyučování  implementace ŠVP, tvorba metodik, pomůcek ICT pro učitele ICT pro žáky AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

OP VK pro vysoké školy 12 Oblast podpory 2.2 – Vysokoškolské vzdělávání  inovace studijních programů, rozšiřování distančního studia, atp.  vzdělávání pracovníků VŠ v oblasti ICT  v 1. kole podáno 494 žádostí za 5,3 mld. Kč, rozděluje se 1,2 mld. Kč AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 13  velká konkurence projektů  rozsah – střední školy od 400 tis. Kč do 10 mil. Kč  rozsah – vysoké školy od 1 do 20 mil. Kč  zpracování žádosti je oproti investicím jednoduché  žadatelem bývají samotné školy  výdaje na poradenství při zpracování žádosti není možné zahrnout do projektu AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Postup přípravy žádosti o dotaci Doporučený postup 14 AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Postup přípravy žádosti o dotaci Utřiďte si myšlenky a priority Zpracujte seznam námětů na projekty 2. Získejte informace o operačním programu Konzultujte námět na příslušném úřadě 3. Ověřte, zda je Váš námět financovatelný podporované aktivity cílové skupiny žadatel o dotaci AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Postup přípravy žádosti o dotaci Zvažte zapojení poradců – zvládnete to sami! Nastudujte příručky pro žadatele i hodnotitele 4. Zeptejte se cílové skupiny, co potřebuje Zpracujte plán přípravy žádosti o dotaci 5. Potřebám cílových skupin přizpůsobte obsah Rozpočet sestavujte až na závěr Pozor na formální náležitosti zpracování AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Faktory úspěšnosti organizace 17 Lidé iniciátoři projektů zpracovatelé žádostí manažeři projektů realizátoři Finance předfinancování spolufinancování financování přípravy projektu Vyspělost organizace zpracovaná strategie znalost cílových skupin kvalitní systém vnitřního řízení ICT INVEX FÓRUM 2008

Faktory úspěšnosti zpracovatele 18 Formulační dovednosti kreativita stručné a jasné vyjadřování Pečlivost úředníka dodržení všech formalit Ekonomické znalosti tvorba rozpočtů základy účetnictví AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Vzdělávání pro zpracovatele 19 Jak napsat úspěšnou žádost o dotaci z fondů EU?  2 denní praktický kurz  cíl: naučit samostatně zpracovat žádost  každý účastník pracuje na svém vlastním projektu  práce v prostředí aplikace BENEFIT  příklady, formuláře, pomocné tabulky  8. – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  AUTODESK ACADEMIA FÓRUM 2008

Ing. Jiří Krátký PM Consulting, s.r.o. E: M: W: Ať jsou vaše projekty úspěšné! 20