ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Venkovská turistika a certifikace
Advertisements

Proč byla studie vytvořena ?
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Cyklokonference Třeboň 24. dubna 2007 Bc. Vojtěch Srb KÚ Jihočeského kraje.
Výsledky z exkluzivního výzkumu pro MMR – 1. pololetí 2008 Příjezdový cestovní ruch ČR Září 2008 / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Letní turistická sezóna 2007 Cestování Čechů po českých regionech Rostislav Vondruška Ředitel CzechTourism.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Cestovní ruch a rekreace
Země živitelka 2009 Seminář Podpora rozvoje venkova v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Úpravy zisků sdružených podniků mimo arbitrážní konvenci – praktická zkušenost 11. října 2011.
CESTOVNÍ RUCH.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období červen.
Management cestovního ruchu
Business Performance Services ADVISORY / Travel Leisure and Tourism Cestovní ruch a volnočasové projekty Tomáš Kulman
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Význam odvětví cestovního ruchu pro české hospodářství
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Analýza a koncepce systému financování fotbalu v hl. m. Praze Prezentace k analytické studii únor 2016.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Veřejné sbírky: co jimi je a není 7. dubna © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/12 JAK SE DAŘÍ CESTOVNÍMU RUCHU V ČESKÉ REPUBLICE? Pavel Vančura Tisková konference,
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch a rekreace
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Postavení CR v hospodářství
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005

© 2005 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. 2 Cestovní ruch v České republice Devizové příjmy Průměrná útrata zahraničního návštěvníka (2004) …. 107 USD Struktura výdajů zahraničního návštěvníka (2004) Ubytování ………………. 32% Nakupování …………….. 28% Stravování ……………… 23% Zaměstnanost v oblasti cestovního ruchu (2004) Ubytovací zařízení ………………………….. 65 tisíc osob Cestovní ruch – odvětví – přímá zaměstnanost …………… tisíc osob Cestovní ruch – celkově ………………………………………. 661 tisíc osob (cca 14% práceschopného obyvatelstva) /2005 Mld. USD3,64,22,06

© 2005 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. 3 Cestovní ruch - statistika Počet zahraničních hostů v hromadných ubytovacích zařízeních PočetPodíl (%)PočetPodíl (%) ČR Praha , ,7

© 2005 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. 4 Podíl krajů na celkovém počtu zahraničních hostů PočetPodíl (%)PočetPodíl (%) Praha , ,7 Karlovarský , ,2 Jihomoravský , ,5 Královéhradecký , ,4 Jihočeský , ,6 Středočeský , ,7

© 2005 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. 5 Kapacita ubytovacích zařízení Kapacita ubytovacích zařízení v ČR k PočetKapacita (lůžek) ČR celkem hotely 5* hotely 4* Praha celkem hotely 5* hotely 4*

© 2005 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. 6 Podpora strukturálních fondů EU Společný regionální operační program – SROP - MMR Rozvoj cestovního ruchu Podopatření Podpora národní infrastruktury CR (min. 3 miliony EUR, projekty nadregionálního významu, kongresová a lázeňská turistika, ekoturistika, sportovně- rekreační komplexy, kulturní turistika, další specifické produkty včetně celostátního infosystému) a Podopatření Podpora místní infrastruktury CR (dotace na revitalizace památek, info systémy, výstavba a obnova vybavenosti pro sport, rekreaci, lázeňství, turistické stezky, cyklostezky) Rozvoj služeb pro cestovní ruch Alokace ……… 1,95 mld. Kč Schválené projekty k ………. 1,5 mld. Kč Další programové období

© 2005 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. 7 Letní olympijské hry v Praze 2016/2020 Jednoznačný impuls pro realizaci developerských projektů v Praze a regionech Sportoviště Ubytovací kapacity Infrastruktura - dopravní Služby aj. Dopad – cca km od centra (Prahy) Efekty Ekonomické Sociální Politické Kulturní Podstatná řada rizik – včetně bezpečnostních