1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů 2015 3.Tematické zadání 2015 4.Rozpočty Středočeských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Budoucí kohezní politika EU
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy

2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských fondů Ministerstvo financí - Podprogram Ministerstvo pro místní rozvoj - IROP

3 Dotační tituly 2015 – základní informace pro žadatele Žádosti o dotace v roce 2015 budou opět podávány prostřednictvím centrální internetové aplikace eDotace Novelizace zákona č. 250/2000 Sb. je plánována k

4 Navrhovaná struktura dotačních titulů 2015

5 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond hejtmana a zmírnění živelních katastrof

6 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond dobrovolných hasičů a složek IZS

7 Byla přidána oblast podpory Zajištění činnosti okresních a krajského sdružení hasičů – na prevenci, výchovnou a reprezentativní činnost aj. je možné získat částku od Kč do Kč Opravy a rekonstrukce hasičských zbrojnic – tato oblast podpory byla přesunuta do Středočeského Fondu rozvoje obcí a měst

8 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond vzdělávání, sportu, volného času a primární prevence

9

10 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond kultury a obnovy památek

11 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Humanitární fond

12 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Humanitární fond

13 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond cestovního ruchu Program pro oblast cestovního ruchu – nově zařazena oblast podpory na projekty „Naučné stezky“

14 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond podpory malého a středního podnikání

15 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond rozvoje obcí a měst - SFROM

16 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský Fond rozvoje obcí a měst - SFROM Program obnovy venkova – pro obce do 8000 obyvatel Přidané oblasti podpory: a)Radnice a obecní úřady b)Hřbitovy c)Hasičské zbrojnice (převedeno ze Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS) Základní a mateřské školy – dotaci nelze využít na zateplení budov Rekonstrukce a opravy místních komunikací a chodníků (nově lze dotovat i výstavbu nových chodníků)

17 Návrh Tematických zadání 2015 – Středočeský fond životního prostředí a zemědělství

18 Návrh Tematických zadání 2015 –Středočeský Povodňový fond

19 Rozpočty Středočeských Fondů Období: 2010 – 2015

20 Ministerstvo financí – Podprogram Ministerstvo financí zveřejnilo výzvu k podávání žádostí o poskytnutí dotace – Podprogram : “Podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálních škol v okolí velkých měst“ zdroju/programy-kapitoly-vps/podprogram V roce 2015 je využití prostředků z tohoto podprogramu rozšířeno na obce celé České republiky. Původní termín pro předložení dokumentace pro registraci akce/projektu ( ) byl s ohledem na časovou náročnost a v souvislosti s proběhlými volbami do místních zastupitelstev posunut. Termín pro předkládání žádostí o dotaci - nejpozději do

21 Ministerstvo pro místní rozvoj – Integrovaný regionální operační program - IROP Integrovaný regionální operační program je nově vznikající program pro zájemce o dotaci z Evropské unie v letech 2014 – 2020 Schválení programu Evropskou komisí se předpokládá na začátku roku První výzvy mohou zájemci o dotaci čekat v květnu 2015 Globální cíl IROP : „Zajistit vyvážený rozvoj území, zlepšit veřejné služby a veřejnou správu pro zvýšení konkurenceschopnosti a zajištění udržitelného rozvoje v obcích, městech a regionech“ Specifický cíl 3.3: Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje => územní plány pro obce bez rozlišení počtu obyvatel Vnitřní strategie IROP je založená na zvyšování regionální konkurenceschopnosti, která nastane stimulací tří hlavních faktorů jejího rozvoje, kterými jsou: infrastruktura, lidé a instituce

22 Ministerstvo pro místní rozvoj – Integrovaný regionální operační program - IROP Prioritní osy: 1.konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony (faktor konkurenceschopnosti „infrastruktura“) 2.zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatelé regionů (faktor konkurenceschopnosti „lidé“) 3.dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí (faktor konkurenceschopnosti „instituce“) 4.komunitně vedený rozvoj (Pro tuto osu platí všechny uvedené priority s tím, že jsou přizpůsobené pro místní nebo regionální strategie, místní partnerství a spolupráci) Bližší informace naleznete na: strana strana

23 Děkuji Vám za pozornost