Globální granty Libereckého kraje Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Grantové projekty administrativně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Jana Hadravová 1. výzva pro předkládání grantových projektů do GG OP VK v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení grantových programů ORR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Globální granty Moravskoslezského kraje Praha ( )
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Pracovní setkání 28. června 2007
Snídaně starostů , Jedlí
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Příprava operačních programů
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Globální granty Libereckého kraje Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Grantové projekty administrativně

Žádosti o GG OP VK  Zastupitelstvo LK schválilo zapojení LK jako Zprostředkujícího subjektu do OP VK prostřednictvím GG  Řídící orgán MŠMT  Smluvní vztah ŘO a ZS: Dohoda o spolupráci  V prosinci 2007 byla vyhlášena průběžná výzva pro kraje (ZS) k předkládání žádostí o GG v rámci prioritní osy 1. Počáteční vzdělávání  LK předložil tři žádosti o GG:  1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání v LK ( Kč)  1.2 – Rovné příležitosti ve vzdělávání v LK ( Kč)  1.3. – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v LK ( Kč)  Financování GG:  Evropský sociální fond 85% x státní rozpočet ČR 15%

Proces administrace 1. výzvy  Vyhl áš en í výzvy:  Ukončen í výzvy:  Duben 2008 – příprava výzvy, 7 seminářů pro žadatele – 229 účastníků  Konzultace  Publicita – webové stránky, kontaktní ová adresa, články v měsíčníku Liberecký kraje, příspěvky v regionální televizi  Červenec, srpen 2008 – proces administrace, hodnocení  Září 2008 – podpisy smluv o realizaci GP  Říjen 2008 – první příjemci začali realizovat, vyplaceny zálohy 25 %  Limity: Min. částka ,- Kč Max. částka ,- Kč

Proces administrace 1. výzvy Činnost Počet PD od konečného termínu pro předkládání Skutečnost v LK Vyhlášení výzvy (6 týdnů) Ukončení výzvy (uzávěrka příjmu žádostí) Registrace GP do Monit7+ 32 (30. 6.) Hodnocení formální a přijatelnosti: - formální - přijatelnosti - výzva k doplnění žádosti - doručení doplněné žádosti - registrace, hodnocení doplněné žádosti 28 3 (3. 7.) 3 (8. 7.) Oznámení předkladatelům vyřazených GP 282 (10. 7.) Věcné hodnocení 5818 ( ) Výběr projektů (VK) 783 (4. 8.) Schválení GP orgány kraje - vydání Usnesení (10. 9.) Zveřejnění výsledků výběru od vydání Usnesení 1081 (11. 9.) Vyrozumění úspěšných a neúspěšných žadatelů 1181 (12. 9.) Kompletace podkladů k uzavření Smlouvy o real. GP 138(12. 9) Uzavření Smlouvy o realizaci GP 142 (cca 6 měsíců) 12 (30. 9.) = cca 2 měsíce (69 dnů)

Proces administrace  Hodnocení formálních náležitostí – provádí OŘGS, nedostatky lze opravit  Hodnocení přijatelnosti – odborný gestor OŠMTS ve spolupráci s OŘGS, kriteria nelze opravit, projekt vyřazen  Věcné hodnocení – externí hodnotitelé vybraní z CDH  Výběrová komise – ustavená na základě Usnesení RK LK  Konečný výběr a schválení provedla RK a ZK

Shrnutí 1. výzvy Oblast podpory Počet předložených Grantových projektů Vyřazeno na přijatelnosti Předáno externím hodnotitelům Projektů pod 65 bodů Projektů nad 65 bodů (včetně) Počet neschválených projektů VK Počet schválených projektů VK Počet projektů v zásobníku Příjemců celke m

1. výzva – struktura žadatelů Forma žadatele v oblasti podpory Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Školy a školská zařízení Vysoké školy 105 Sdružení asociace škol 000 Právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství 120x Města, obce a svazky obcí 100 Odborové organizace a organizace zaměstnavatelů, profesní a oborová sdružení 1xx Hospodářská komora 3xx Zaměstnavatelé * 2xx Nestátní neziskové organizace 2189 Organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže x0x Ostatní vzdělávací instituce xx5 Celkem

1. výzva – struktura příjemců Forma příjemce v oblasti podpory Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Školy a školská zařízení 322 Vysoké školy 002 Sdružení asociace škol 00 Právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství 20x Města, obce a svazky obcí 100 Odborové organizace a organizace zaměstnavatelů, profesní a oborová sdružení 0xx Hospodářská komora 0xx Zaměstnavatelé* 1xx Nestátní neziskové organizace 111 Organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže x0x Ostatní vzdělávací instituce xx0 Celkem 835

Shrnutí 1. výzvy  Projekt s nejnižšími plánovanými CZV: ,00 Kč (20 měsíců, zavedení systému řízení jakosti) – vyřazen IH  Projekt s nejvyššími plánovanými CZV: ,64 Kč (důvod vyřazení) ,- Kč (24 měsíců, Komunikací a propagací řemeslných oborů ke kvalitní výuce

STRUKTURA NÁKLADŮ V OBLASTI PODPORY 1.1 – ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ

Struktura nákladů GG 1.2. Rovné příležitosti ve vzdělávání

Struktura nákladů GG 1.3. Další vzdělávání

Současný stav – realizace GP Administrativní zajištění -Vytvořeny „týmy“ projektový manažer finanční manažer odborný gestor (OŠMTS) -Každý tým má přiděleny „své“ projekty a intenzivně komunikuje s realizátory GP -1 x týdně koordinační schůzka „týmů“ sloužící pro sdílení zkušeností a sjednocení postupů při řešení problematických oblastí v GG / GP

Technická pomoc v rámci OP VK  V rámci prioritní osy Technická pomoc zpracovány projektové žádosti na posílení administrativní kapacity ZS, podporu propagace a publicity GG v LK a zvýšení absorpční kapacity  Období realizace – Implementace GG OP VKDostatečné administrativní zajištění implementace GG ve všech oblastech podpory 5.2. Propagace a publicita GG OP VKZajištění informační kampaně a publicity GG OP VK 5.3 Zvýšení absorpční kapacity GG OP VK Zajištění zvýšení absorpční kapacity subjektů v Libereckém kraji