Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© Radek Maca1 Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ Standard služeb ICT.
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Kariérové poradenství
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Moderní technologie na školách a školských zařízeních na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy 1. června 2006.
© Radek Maca1 Změny ve věcném standardu odbor 55 - SIPVZ Standard informačních a komunikačních služeb.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
© Radek Maca1 SIPVZ po roce 2006 …. © Radek Maca2 SIPVZ se mění: Programy  Projekt  Proces PI.PII.PIII. dle - UV č. 402/2004, č. 792/2004, - zákona.
SCHÉMA MODELU PERSONÁLNÍ PRÁCE VE SKUPINĚ ČEZ
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Hlavní město Praha Projekty SIPVZ v roce 2005 Bc. Karel Krupka Magistrát hlavního města Prahy Odbor školství.
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ © Radek Maca1 Ing. Antonín Mucha Mgr. Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ v roce 2005.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
postup podání žádosti odbor 55 - SIPVZ
Výzva k předkládání žádostí
PHmax ve středním vzdělávání
EVVO v operačních programech
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Transkript prezentace:

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ 2003 Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních PRINCIPY Odpovědnost ředitele školy Vstřícné financování Minimální standard garantován státem nadstandard - projektové financování ZDROJE SR ČR Zdroje zřizovatele Zdroje regionu Zdroje z evropských fondů Zdroje z jiných zdrojů

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních počet PC/100 žáků všech počítačů do 5 let/100 žáků55,566,577,58 připojení – základní škola připojení – střední škola projekční technika na 100 žáků0,311,522,533,5 přípojná místaškola třída místo Povinný standard škol“ „Povinný standard škol“

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Schéma financování II. stupeň I. stupeňStřední škola 700 Kč na žáka/ z toho 500 Kč SR Volitelný rozvojůvý projekt 850 Kč na žáka/z toho 600 Kč SR Volitelný rozvojový projekt 850 Kč na žáka/z toho 600 Kč SR

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Struktura příspěvku na zajištění ITC ve školách Dotace ze SR + 40 % příspěvek zřizovatele a dalších partnerů z přiznané dotace (celkem: 70 % stát + 30 % škola) 1. stupeň základní školy = 500 Kč Minimální příspěvek zřizovatele = 200 Kč 2. stupeň základní školy + střední školy = 600 Kč Minimální příspěvek zřizovatele = 250 Kč

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Možná organizační řešení. Příspěvková organizace státu, kterou zakládají ministerstva informatiky, školství a ministerstvo práce a sociálních věcí – společně s pedagogickými centry. Státní fond rozvoje ICT. Obecně prospěšná společnost založená ministerstvy a kraji s dozorčí radou. Řízení prostřednictvím MŠMT a stávajících struktur.

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Nutné kroky v roce 2004 a v roce 2005 rozpis, přidělení a kontrolu účelové dotace. rozpis pilotních a rozvojových programů vůči jednotlivým školám včetně následné veřejnosprávní kontroly. zřízení poradního orgánu složeného ze zástupců krajů, školských asociací a zájmových sdružení učitelů. převod kompetencí k provádění vybraných činností na příspěvkovou organizaci – Pedagogické centrum jako garanta základních odborných činností v oblasti využívání ICT služeb ve vzdělávání. převod kompetencí nejpozději do poloviny roku 2005 tak, aby odborné útvary Pedagogického centra mohly plnit svou funkci v termínu od

Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Odbor 55 MŠMT Odbor Řízení a koordinace Státní informační politiky MŠMT, Karmelitská 17 Praha 1 Tel: Ing. A. Mucha, ředitel odboru Ing. Milan Hausner, vedoucí oddělení Řízení a koordinace SIPVZ