OTP VH ČKA 2010,2010 – 04 -17. Aktivity ČKA při přípravě nových OTP ČKA se problematice OTP věnuje soustavně od roku 2008 udělala si vlastní analýzu tehdy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
STANDARD VÝKONŮ A ČINNOSTÍ AUTORIZOVANÝCH OSOB
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Správní právo Pojem správního práva.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Stavební zákon a územní plánování
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Aktuální problémy vězeňství, Brno, 8. listopadu 2012 Petra Zdražilová, Kancelář veřejného ochránce práv.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
JUDr. Jiří Beran Ministerstvo financí ČR
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Budoucnost veřejných zakázek 3. prosince 2010 Mgr. Jan Sixta.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Elektronická publikace
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
NATURA 2000 Právní rámec v ČR Prameny právní úpravy Část čtvrtá zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění Vloženo.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Právní řád Pavel Šuranský.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
odbor politiky bydlení
Vnitrostátní, mezinárodní a evropský rozměr práva
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
PRAMENY A NORMY FINANČNÍHO PRÁVA
Základy právní argumentace, Výklad adekvátní, restriktivní a extenzivní; aplikace práva podle analogie a extenzivní výklad.
Legislativní pravidla vlády I - úvod
Jednotné principy klasifikace na GJKT
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

OTP VH ČKA 2010,2010 –

Aktivity ČKA při přípravě nových OTP ČKA se problematice OTP věnuje soustavně od roku 2008 udělala si vlastní analýzu tehdy platné vyhlášky dohodla se na spolupráci s ČKAIT přesvědčuje MMR o potřebě změnit vyhlášku(y)

Aktivity ČKA při přípravě nových OTP společně s ČKAIT vypracovala v roce 2009 pro MMR analýzu platné vyhlášky společně s ČKAIT chystá vlastní podklady pro změnu předpisů (mj. srovnání s německými předpisy) společně s ČKAIT a Společností pro stavební právo navrhla počátkem letošního roku Ministerstvu pro místní rozvoj koncepci přípravy nového předpisu v současné době jsou však pro nedostatek finančních prostředků všechny práce pozastaveny

Principy nové právní úpravy OTP podle ČKA obecně závazné technické podmínky stavění omezit na zcela nepochybná a veřejným zájmem jednoznačně podložená pravidla v obecně závazném předpisu neodkazovat na technické normy - jejich funkce je jiná i jimi stanovené parametry nemohou vymezovat hranici mezi legálním a zakázaným nový předpis koncipovat jako maximálně ucelený, přehledný a jednoznačný - nejlépe na úrovni zákona

Děkuji za pozornost