Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Česká spořitelna EU Program Region. Česká spořitelna – banka první volby Základní informace  zázemí silné mezinárodní skupiny Die Erste  více jak 5.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Přístup ke kontrole prostředků poskytnutých ČR ze zahraničí Josef Polák Výroční konference ROP JZ Listopad 2011.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Technoexport poskytuje poradenství na přípravu a realizaci projektů napříč operačními programy Spolupráce s více než 300 klienty – podniky, obce, univerzity,
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Elektronická publikace
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006

Shrnutí výběrového řízení Kritéria výběrového řízení Vyhodnocení nabídek Předmět zakázky HVB Bank a Česká pojišťovna – nový finanční manažer Obsah

3 Shrnutí prvního výběrového řízení  7. června 2005 Ministerstvo financí vyhlašuje první výběrové řízení.  5. srpna 2005 Vypršela lhůta pro podání nabídek.  24. října 2005 HVB Bank obdržela rozhodnutí o zrušení výběrového řízení. Podle závazných pravidel pro hodnocení bylo třeba dělit nulovou cenou nabídnutou jedním z účastníků výběrového řízení, což není možné.

4 Shrnutí druhého výběrového řízení  10. března 2006 Ministerstvo financí vyhlašuje druhé výběrové řízení.  9. června 2006 Ministerstvo financí nám oznamuje přidělení veřejné zakázky. Společná nabídka HVB Bank a České pojišťovny byla vyhodnocena jako nejlepší.  27. června 2006 Česká spořitelna podává námitky proti řízení na Ministerstvo financí. To každou z námitek s odůvodněním zamítá.  14. července 2006 Česká spořitelna podává návrh na přezkoumání úkonů na ÚOHS, který zahajuje správní řízení.  25. září 2006 ÚOHS vydává Rozhodnutí o zastavení správního řízení, neboť nebylo shledáno porušení zákona, a potvrzuje právoplatnost výběrového řízení i jeho výsledku.

5 Výběrové řízení - kritéria Základním kritériem pro zadání veřejné zakázky byla ekonomická výhodnost nabídky. Hodnocení nabídek bylo provedeno podle bodovací metody stanovené ve vyhlášce č. 240/2004 Sb., o informačním systému o zadávání veřejných zakázek a metodách hodnocení nabídek podle jejich ekonomické výhodnosti, ve znění pozdějších předpisů. Dílčí kritéria: 1) Nabídková cena váha 50 % 2) Technické vlastnosti - hustota sítě poboček váha 20 % 3) Technický návrh režimu komunikace s ISPROFINváha 20 % 4) Výše úročení kreditních zůstatků váha 10 % Zdroj: Zadávací dokumentace k výběrovému řízení

6 Výběrové řízení - vyhodnocení 1) Nabídková cena váha 50 % 2) Hustota sítě poboček váha 20 % 3) Technický návrh režimu komunikace s ISPROFIN váha 20 % 4) Výše úročení kreditních zůstatků váha 10 % Zdroj: Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek

7 Výběrové řízení - pořadí vyhodnocených nabídek Zdroj: Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek Pořadí nabídky Celkový počet bodůObchodní firma uchazeče 1.81,87HVB Bank Czech Republic a.s. a Česká pojištovna a.s. 2.48,06Československá obchodní banka, a.s. 3.24,82Česká spořitelna, a.s. 4.24,59Komerční banka, a.s.

8 Předmět zakázky -HVB Bank a Česká pojišťovna budou zprostředkovávat vyplácení schválených dotací z fondů Evropské unie a z prostředků státního rozpočtu ČR -Tzn. HVB Bank otevře Ministerstvu financí účet, ze kterého bude vyplácet ročně cca. CZK miliard na účty tisíců příjemců dotací po dobu 4 let -HVB Bank a Česká pojišťovna budou zprostředkovávat vyplácení schválených dotací z fondů Evropské unie a z prostředků státního rozpočtu ČR -Tzn. HVB Bank otevře Ministerstvu financí účet, ze kterého bude vyplácet ročně cca. CZK miliard na účty tisíců příjemců dotací po dobu 4 let Drawdown/ disbursement Info z databáze, dokumenty Správa účtu MF, otevření účtu klientům, výplata dotace Na zvláštní běžný účet, který pro klienta zřídíme, jsou do vyčerpání limitu připisovány částky čerpané z účtu MF Informace o projektu jsou zaslány z databáze MF Klient poskytne příslušné dokumenty Investiční záměr Schválení projektu, smlouva Projektový návrh Diskuze o proveditelnosti projektu a investice Dotační Audit použitý pro dohledání vhodného dotačního titulu Klient sám nebo ve spolupráci se specializovanými konzultanty napíše projekt a připraví ho ke schválení Implementační agentura schválí projekt a předá informace MF Podepsání dokumentace Klient začíná s realizací projektu Dotační management 3-5 let dodržování podmínek projektu, nutných k udržení dotace Před- financování a spolu- financování Před schválením projektu se obvykle jedná o úvěrovém příslibu a financování projektu Předmět zakázky

9 Přínos HVB Bank a České pojišťovny coby nového finančního manažera Státní správa podstatná úspora veřejných prostředků a hospodárnější vynaložení nákladů sofistikované a bezpečné technické řešení snadnější přístup k informacím Podnikatelé, firmy, obce, neziskové organizace služby spojené s distribucí dotací budou zdarma snadnější přístup k informacím možnost využívat nové služby (např. Dotační audit) možnost využívat doplňkové služby od jedné instituce (např. financování, poradenství, pojištění projektů)

10 Otázky a odpovědi Děkujeme za pozornost