Zámek Poruba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Renesanční památky v okolí Olomouce
Pozvánka do Nížkova Veronika Horká Poloha Nížkova Historie
Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Křižánky Vítejte u nás.
ZÁMEK KONOPIŠTĚ.
Reims Cathedral Remeš, francouzsky Reims je město ležící v samotném srdci vinařského kraje Champagne, asi 150 kilometrů severovýchodně od hlavního města.
Kostelec nad Černými lesy
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Prezentace Ústecký kraj.
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kulturní dějiny, ročník Mgr. Ondřej Kunc
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
BAROKO v Novém Jičíně a okolí. BAROKO v Novém Jičíně a okolí.
Hrad Karlštejn Vystavěn 1348 Původní majitel Karel IV.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Občanská výchova 6. ročník
Procházka historií a současností města Karviné
Hrady a zámky.
Zámek Poruba Mařáková Anna Jedináková Klára
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.


Romantická architektura v Čechách
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let V letech byl.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Heřmanův Městec Vlastivědné zajímavosti, které bychom měli znát.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Bor.a.okoli.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Tachov.a.okoli.
Studie: Podnikové domy
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PARDUBICKÝ KRAJ. Národní hřebčín Kladruby ● je nejstarším velkým hřebčínem na světě ● v několika objektech jsou umístěna stáda starokladrubských běloušů.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
S VITAVSKÉ PAMÁTKY – S TARÁ RADNICE Ivana Pavlišová.
Velká Británie.
OSTRAVA!!! - PORUBA MÍSTO, KDE ŽIJI .
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Zručský park.
Romantická architektura v Čechách
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Prezentace z Ateliérové tvorby I
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Druh učebního materiálu
Transkript prezentace:

Zámek Poruba

Porubský zámek  je nejstarší stavba na území Poruby. Jedná se o neveliký zámeček, umístěný na severním svahu řeky Porubky, hned naproti rozsáhlého sídliště, které tvoří většinu současné zástavby této části Ostravy. Porubský zámek s nádvořím

Historie Zámek byl vybudován někdy okolo roku 1573 na místech bývalé středověké tvrze jako renesanční sídlo Markvartoviců. V pozdějších stoletích často měnil majitele, až nakonec skončil u rodu Wilczků.

Za 2.světové války Byla celá oblast včetně zámečku poškozena spojeneckým bombardováním. Po skončení konfliktu byl zámek znárodněn, přestavěn na byty a později zde sídlila škola lidových umění.

 V roce 1990 byl značně zpustlý zámek, poničený navíc ještě požárem, který vypukl v témže roce, odkoupen do soukromého vlastnictví a zrekonstruován. V současné době existují spekulace, že je zámek propojen s nedalekým kostelem svatého Mikuláše tajnou středověkou chodbou.

Tomáš Marek Dominik Schwarz David Fiedler Milan Chovan Dalibor Kravčík Skupina Tomáš Marek Dominik Schwarz David Fiedler Milan Chovan Dalibor Kravčík