Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that."— Transkript prezentace:

1 Autor: David Primus

2 What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that a big piece of this meteorite was freely exposed and we could even touch it. Not only the fact that we were free to touch it but the whole planetarium was very interesting. For example, we could focus on a real star in a computer program as if we were scientists.

3 Buckinghamský palác Buckinghamský palác je oficiální londýnské sídlo britského panovníka a největší královská pracovna na světě. Výraz Buckinghamský palác je pojem používaný pro označení vyjádření pocházející od členů královské rodiny. Buckinghamský palác má funkci londýnské rezidence královny Alžběty II.. Byl postaven v roce 1703 pro vévodu z Buckinghamu a Normanby. A jak můžete vidět na této fotce, je to i velká turistická atrakce.

4 Londýn Londýn je unikátní město, které se mi velice líbí. Ve dne je úžasné chodit po památkách. Jsou doslova na každém rohu. A zároveň je to město plné moderní architektury od architekta Normana Roberta Fostera, který vystudoval Manchesterskou univerzitu a který je v současné době považován za absolutní jedničku v oboru.

5 Londýn Londýn však žije i večer, kdy je osvětlená téměř každá památka. Pohled na krásně nasvícené město byl pro mě nezapomenutelný zážitek. Například když jsme stáli na Trafalgar Square a dívali se směrem k hodinové věži Westminsterského paláce, zvanou Big Ben (věž se tyčí na severovýchodní straně paláce, ve kterém zasedá parlament).

6 Katedrála svatého Pavla Katedrála svatého Pavla je katedrála Anglikán ské církve, sídlo londýnského arcibiskupa, stojící na Ludgate Hill v Londýnském obvod u City. Současná stavba pochází ze 17. století a je všeobecně považována za pátou katedrálu svatého Pavla.

7 Westminsterský palác Palác je sídlem Parlamentu Spojeného království – Sněmovny lordů a Dolní sněmovny. Palác se nachází na severním nábřeží řeky Temže, v Londýnském obvodu Westminster a v sousedství dalších vládních budov na Whitehallu. Nejstarší dochovanou částí paláce je Westminster Hall, pocházející z roku 1097.

8 Tower Bridge Tower Bridge je zvedací most v Londýně nad řekou Temží. Vedle něj stojí Tower, podle níž se jmenuje. Někdy se nesprávně označuje jako Londýnský most, což je ale ve skutečnosti hned další most proti proudu řeky. Během Letních olympijských her v roce 2012 byl most ozdoben olympijskými kruhy, symbolem olympijských her. Během následující paralympiády pak byly kruhy vyměněny za tři barevné srpky, symbol paralympijských her.

9 Zdroje: https://en.wikipedia.org/wiki/Buckingham_Palace https://cs.wikipedia.org/wiki/Buckinghamsk%C3%BD_pal%C3%A1c https://cs.wikipedia.org/wiki/Katedr%C3%A1la_svat%C3%A9ho_Pavla https://cs.wikipedia.org/wiki/Tower_Bridge


Stáhnout ppt "Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that."

Podobné prezentace


Reklamy Google