Otočné mosty Antonín Mašek 2.B Omega.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod do médií PaedDr. Zdeněk Pejsar, Ph.D.. Při vytváření pojmu multimédia je vhodné vyjít ze syntaktického složení tohoto slova. Pod pojmem multi najdeme.
Advertisements

Hardware- počítačové komponenty
VODA & ENERGIE.
Rozhodněte o její pohyblivosti (určete počet stupňů volnosti).
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Projekt „ Státy Evropy - EU“
Omega 2.B Václav Ezr & Pavel Špecht & Oldřich Linhart
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
SÍŤOVÁ ANALÝZA.
Grand canyon Lukáš Nečas
Registrační číslo projektu
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
Člověk.
© Letohradské soukromé gymnázium o.p.s. Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/ Virtuální předmětové kabinety.
Karlův most je původně gotická stavba spojující pravý břeh Vltavy s levým v centru Prahy. Konkrétně se jedná o spojení Starého města (dříve Staré Město.
Pružnost a pevnost Namáhání na ohyb 15
Antonín Mašek 2.B Otočný most Stručný postup. Vše začalo nákresy.
Statika soustavy těles
Přístavek 8. ročník.
VZÁCNÉ PLYNY 18. (VIII.A) skupina.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Síla.
Island.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Svět na mapě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Zájezd do Velké Británie den: hrad TOWER + oblast CITY.
Matematické metody optimalizace. Příkady grafů Železniční stanice, tratě mezi nimi Města, silnice Křižovatky, ulice Uzly kanalizace, potrubí Místnosti,
LONDÝN.
Kybernetika Jakub Ježek 3IT.
Ostrov Mainau Německo.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Co je převodovka a převodový poměr?
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Úprava zařízení pro rázové zkoušky tahem
Vypracovala: Nikola Dudíková
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Doprava. Dělení dopravy 1.Pozemní – silniční, železniční, potrubní 2.Vodní - říční, námořní 3.Letecká 4.Speciální – přenos dat, zpráv, energie.
1. PREZENTACE ZE ZÁKLADŮ TEORIE HROMADNÉ DOPRAVY Základní pojmy Ondřej Kališ
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Doprava a spoje Autor: Matěj Nováček, 8tř. Suezský průplav zkráceně Suetz, otevřen roku 1869 je 163 km dlouhý průplav v Egyptě spojující Středozemní a.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Školní rok 2014/ ZŠ Elišky Krásnohorské 10 Plzeň.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
Fyzika – vybrané kapitoly
10 unikátních lanovek.
Vlastnosti pevných látek Vypracoval: Lukáš Karlík
Londýn, místo, které mě zaujalo
Prezentace – výklad učiva
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
PLANETA ZEMĚ.
Skupina Trim Tourism.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Tower Bridge.
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Významné průplavy světa
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
MECHANIKA TUHÉHO TĚLESA
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Transkript prezentace:

Otočné mosty Antonín Mašek 2.B Omega

Pohyblivé mosty Dřívější využití Dnešní využití Především válečné účely Snadno se dalo dostat přes řeku a zase cestu nepříteli odseknout Dnešní využití Především zajišťují dopravu po souši přes řeku a zároveň nebrání proplutí lodí Jeden z nejslavnějších pohyblivých mostů je bezesporu „Tower Bridge“ na řece Temži v Londýně Díky němu se mohou dostávat přes řeku jak auta, tak podplout i vysoké lodě

Otočné mosty v různých koutech zěmě Nejdelší otočný most na světě se nachází v Suezském průplavu Byl otevřen v roce 2001 Jeho délka je 340m

Otočné mosty v různých koutech zěmě Otočný most přes řeku „Columbia river“ v Portlandu

Otočné mosty v různých koutech zěmě Otočný most v Kapském městě

Otočné mosty v různých koutech zěmě „Government Bridge“ na řece Mississippi

Otočné mosty v různých koutech zěmě „Government Bridge“ na řece Mississippi

Zpět k leonardovi Leonardo se u vojenských mostů částečně inspiroval v tradici Proto most plovoucí na loďkách, či na sudech není tím, že by Leonardovi chyběla originalita, nýbrž tím, že most musí jít snadno složit a rozložit Důležité byly především úvahy z oblasti statiky Termínem „polo“ označuje Leonardo „svislý šroub, kolem něhož se otáčí most a další zařízení“. Prvním oborem, kterým se Leonardo zabýval je věda „de ponderibus“, která studuje dynamické i statické chování těles Leonardo aplikuje vědu, která se dříve opírala jen o teorii na praktickou mechaniku

Mosty k vojenským účelům Tyto návrhy patří k nejzajímavějším kapitolám Leonardovy tvorby První zmíňka padla v dopise určenému Ludoviku Sforzovi Zmiňuje se o „Lehoučkých a pevných mostech“ Jde o mosty se speciálními vlastnostmi Pohyblivost, lehkost materiálů, rychlé složení a rozložení, …

Otočný most Nyní se dostáváme konečně k mostu, který se budu snažit vymodelovat Jde o most, který se od všech předchozích co jsem představil, zásadně liší

Rozdíly Předchozí mosty mají střed otáčení uprostřed mostu, tudíž nepotřebují žádné protizávaží Nadruhou stranu řeku musí půlit na dvě části, takže se hůř proplouvá Náš most bude mít však střed otáčení na jednom břehu a most pokryje celou řeku

Náčrt