Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301."— Transkript prezentace:

1 Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 6_18TvrS-9 Název tematické oblasti (sady) Zdění Název vzdělávacího materiálu Zdivo na pěnu Dryfix Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Nová technologie zdění broušených cihel a použití pěny Dryfix Klíčová slova Broušené cihly, nanášecí pistol, čistič PUR pěny Vzdělávací obor, pro který je materiál určen ZEDNÍK – H/01 STAVEBNICTVÍ – M/01 Ročník I. – lll. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Tvrdý Štěpán Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 2 077 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Tvrdý Štěpán Dostupné z portálu

2 NOVÁ TECHNOLOGIE ZDĚNÍ Z BROUŠENÝCH CIHEL POROTHERM
ZDIVO NA PĚNU DRYFIX NOVÁ TECHNOLOGIE ZDĚNÍ Z BROUŠENÝCH CIHEL POROTHERM

3 POUŽITÍ PĚNY DRYFIX Další zdění probíhá za pomocí zdicí pěny, dodávané pro tento účel spolu s cihlami. Před uvedením do provozu dózu DRYFIX protřepejte cca 20x a našroubujte na adaptér nanášecí pistole. Nyní povolte regulační šroub a po dobu minimálně 2 sekund stiskněte spoušť pistole. Dávkování pěny se reguluje spouští pistole a regulačním šroubem (viz návod na obalu).

4 POSTUP ZDĚNÍ Těsně před nanášením zdicí pěny doporučujeme
ložnou plochu cihel navlhčit.

5 POSTUP ZDĚNÍ Na vyrovnané řady cihel, vytvořené podle obrázků,
se nyní paralelně nanesou 2 pásy zdicí pěny o průměru cca 3 cm ve vzdálenosti 5 cm od okrajů cihel. Při tloušťkách stěny 80, 115 a 140 mm se nanáší pouze 1 pás pěny uprostřed stěny.

6 POSTUP ZDĚNÍ Cihly ukládejte do zdiva ještě před zavadnutím povrchu zdicí pěny. Položenou broušenou cihlu už nezvedejte ani neposouvejte, jinak by se musely nanést nové pásy pěny. Po použití naplňte pistoli pěnou . Na pistoli stále nechávejte našroubovanou naplněnou dózu. Dózu odkládejte vždy ve svislé poloze pistolí nahoru.

7 VAZBA ROHU Pro vytvoření správné rohové vazby se v rohu/koutu stěn používají rohové (R Profi) a koncové broušené cihly (1/2 K Profi a K Profi). Vazba cihel v rohu/koutu v každé vrstvě musí byt oproti cihlám předchozí vrstvy na tom samém rohu půdorysně otočena o 90°. V případě systému POROTHERM Profi je minimální délka vazby 0,4 x 249 = 100 mm.

8 VAZBA ROHU Před použitím koncových cihel (1/2 K Profi, popř. K Profi) v rohu se zdicí pěna nanese ve dvou pásech také na hladkou plochu cihly, jež se následně přesně přiloží k cihle rohové (R Profi). Krycí přepážky koncových cihel se ve vazbě rohu broušených cihel nevyklepávají.

9 VAZBA ROHU V kolmém napojení na hladký bok – lícovou plochu cihel dobíhajících do rohu /koutu se používají celé koncové cihly (K Profi). Toto řešení odstraňuje na stavbě mnohdy „průhlednou“ svislou spáru, která se navíc na jednom líci zdiva rozevírala díky nesymetrickému zazubení základního tvaru cihel.

10 VÝHODY SYSTÉMU DRYFIX Až o 50 % rychlejší doba výstavby než při
klasickém zdění. Nepotřebujete přidavače, míchačku ani stavební rozváděč. Úspora vody a elektřiny. Zdění i v zimě do -5 °C na rozdíl od běžných technologií (+5°C). Maximální tepelná ochrana díky odstranění tepelných mostů v ložných spárách.

11 VÝHODY SYSTÉMU DRYFIX Nižší náklady na vybavení pracovními
pomůckami, čisté staveniště. Vysoká pevnost díky pevnému slepení již po 20 minutách. Přesné, vizuálně pěkné zdivo bez maltových spár, optimální podklad pro omítku. Jednoduchá manipulace. Pro všechny tloušťky stěn.

12 Elektronické zdroje: Literatura: Video
Wienerberger a. s. Dostupné z URL: Literatura: Podklad pro navrhování, vydal Wienerberger cihlářský průmysl a.s Video


Stáhnout ppt "Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301."

Podobné prezentace


Reklamy Google