Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektro stavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 5_13PsoL-3 Název tematické oblasti (sady) Návrh a výroba DPS Název vzdělávacího materiálu Osazování DPS - Vývodové součástky Druh učebního materiálu prezentace Anotace Postup při upevňování el. součástek na DPS. Klíčová slova Orientace součástek, axiální vývody, radiální vývody,označení Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 26-51-H/1 Elektrikář slaboproud M/01 Elektrotechnika Ročník I-II Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Psota Ladislav Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 737k Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak Ladislav Psota Dostupné z portálu

2 Orientace součástek správně Komponenty jsou vycentrované mezi otvory.
Značení komponentů je rozeznatelné. Nepolarizované komponenty jsou orientovány tak, že všechna značení se dají číst stejným směrem (zleva doprava nebo shora dolů.

3 závady Orientace součástek
- Komponent je jiný než bylo specifikováno (nesprávný komponent)(A). - Komponent není osazený ve správných otvorech (B). - Polarizované komponenty jsou osazeny obráceně (C). - Komponent s více vývody není orientován správně (D).

4 Orientace správně - Značení nepolarizovaných komponentů se čte shora dolů. - Značení polarizace je umístěno nahoře.

5 Orientace závada Polarizovaný komponent je osazen s dlouhým uzemňovacím vývodem. Značení polarizace je skryto. Značení nepolarizovaných komponentů se čte zdola nahoru. Polarizovaný komponent je obrácen naopak.

6 Ohyby axiální vývody Tabulka: Minimální vnitřní poloměr ohybu
Průměr vývodu (D) nebo tloušťka vývodu (T) Minimální vnitřní poloměr ohybu (R)  0,8 mm [0,031 in] 1 D/T 0,8 mm [0,031 in] – 1,2 mm [0,0472 in] 1,5 D/T  1,2 mm [0,472 in] 2 D/T

7 Závady ohybů Minimální vnitřní poloměr vývodu nesplňuje požadavky tabulky . Ohyb vývodu součástky montované do průchozích otvorů je vzdálen méně než jeden průměr vývodu nebo 0,8mm.

8 Radiální vývody správně
- Součástka je kolmo a základna je rovnoběžná a deskou. - Mezera mezi základnou komponentu a povrchem desky je 0,3mm až 2mm.

9 závady Radiální vývody
Mezera mezi základnou komponentu a povrchem desky je menší než 0,3mm nebo větší ne 2mm. - Je porušena minimální elektrická vzdálenost. - Ohyby vývodů ve vzdálenosti menší než průměr jednoho drátu od průchodky pouzdra

10 Radiální vývody - horizontální montáž
správně Tělo součástky je po celé ploše v kontaktu s povrchem desky. Připevňovací materiál je přítomen, pokud je požadován. závada Nepřipevněné tělo součástky nemá kontakt s montážním povrchem. Když jsou připevňovací prvky požadovány a nejsou přítomny.

11 Použitá literatura Tesař Pavel: Myšlenkami k dokonalosti, TOROLA electronic, spol. s.r.o.( Prezentace dokumentu IPC A-610D). Bastián Petr a kol.: Praktická elektrotechnika. 2.vyd., Europa – Sobotáles cz. s .r .o, Praha 2006


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google