Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Když Bůh je s námi 1/2 Refr.: Když Bůh je s námi, i kdo proti nám? Když Bůh je s námi, nemusím se bát. Refr.: Když Bůh je s námi, i kdo proti nám? Když.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Věděli jste, že je nemožné si olíznout jazykem vlastní loket ?
Integrita bezúhonnost
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Věděli jste, ....
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Na odhalené tváři nás všech se zrcadlí slavná zář Páně, a tak jsme proměňováni k jeho obrazu ve stále větší slávě – to vše mocí Ducha Páně. 2. Korintským.
Krása matematiky propojené s abecedou.
© GfK 2012 | On-line shopping - Multichannel 2012 | Praha On-line shopping Postřehy z výzkumu GfK Czech Multichannel Marketing & Sales 2012, Praha,
Proč je důležité studovat Principy
Dosáhni cíle!.
1. Hospodin zástupů, Bůh požehnaný věčně, všem krajům světa znám je Bůh a Pán náš sám. Haleluja, haleluja! haleluja, haleluja! | Od věků na věky, od věků.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
1 Projektová dynamika – motivační úvod RNDr. Jiří Weinberger, TIMING Praha 2006.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2011.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
Poznávat Boží moudrost a charakter
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Abrahamův život víry Řím 4:1-4 Abrahamův život Povolání Gn 12;1-3 Smlouva Gn 15;1-6 Znamení smlouvy Gn 17;1-5,10 ZákonMojžíš.
Obstát na bitevním poli
pátek, 3. dubna 2015pátek, 3. dubna 2015pátek, 3. dubna 2015pátek, 3. dubna 2015pátek, 3. dubna 2015pátek, 3. dubna 2015pátek, 3. dubna 2015pátek, 3.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
1 v Dřevozpracujícím družstvu Lukavec Září 2007 Jiří Majer Role benefitů.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Honza Kuklínek Římanům 7k – Smrt vyřeší skoro všechno Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové! 2 Korintským 5:17.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Násobilka 2, 3, 4, 5 VY_32_INOVACE_085, 5. sada, M ANOTACE
1. Třikrát Petr vyznával, | že miluje Pána svého. | Třikrát Pán mu přikázal | pečovat o bezbranného. Málo je říkat: sestry, bratři. Nést břemena, to k.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Motivace křesťanského jednání
AC Ivanovice n.H Verše pro rok 2015 Žalmy 46:9 Pojďte se podívat, co Hospodin umí, jak hrozné divy činí na zemi!9 Žalm 18:32 Vždyť kdo je.
Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
ZÁKLADNÍ KAMENY DUCHOVNÍHO ŽIVOTA II. CHVÁLA A UCTÍVÁNÍ.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Máš dost síly plavat proti proudu?
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
hospodaření domácnosti.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
JSEM MEZI 7 % Regina Brett, novinářka z clevelandského deníku The Plain Dealer, spisovatelka a držitelka Pulitzerovy ceny za léta 2008 a 2009, napsala.
Transkript prezentace:

Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy, které osvěcují svět. Fil

Náš svět je nemocný, porušený. Náš svět je nemocný, porušený. Micheáš 7.2. – 3.

Náš svět je nemocný, porušený. Náš svět je nemocný, porušený. Jde s tím něco dělat?

Náš svět je nemocný, porušený. Náš svět je nemocný, porušený. Jde s tím něco dělat? A co já zmůžu proti takové přesile?

Náš svět je nemocný, porušený. Náš svět je nemocný, porušený. Jde s tím něco dělat? A co já zmůžu proti takové přesile? Vždyť jsem tak slabý a vyčerpaný. Vždyť jsem tak slabý a vyčerpaný.

Uvažovali jste tak někdy? Uvažovali jste tak někdy?

Je to ale jinak! II. Paralipomenon , Mat , Žalm 15

Fil : …V něm sviťte jako hvězdy, které osvěcují svět. Fil : …V něm sviťte jako hvězdy, které osvěcují svět. Kdo, když ne my? Na koho spoléhat? Ne-li my, pak nikdo! Na koho spoléhat? Ne-li my, pak nikdo!

Co s tím? Co s tím? Hlavně: vítězství už bylo vybojováno! Je třeba jej ale naplňovat Duchovní předpoklady: - Boží slovo a jeho používání - Žít v Boží přítomnosti Praktické předpoklady: - Žít posvěcený a řádný život - Nezabývat se tolik sám sebou, myslet na druhé, nést břemena druhých - Fil

Jak konkrétně postupovat? Jak konkrétně postupovat? - Nemusí být vše teď hned – Bůh není svázaný časem tak, jako my

Jak konkrétně postupovat? Jak konkrétně postupovat? - Nemusí být vše teď hned – Bůh není svázaný časem tak, jako my - Nejde o to se uštvat

Jak konkrétně postupovat? Jak konkrétně postupovat? - Nemusí být vše teď hned – Bůh není svázaný časem tak, jako my - Nejde o to se uštvat - Jde o to znát své úkoly a místo v „Božím těle“ – Řím

Jak konkrétně postupovat? Jak konkrétně postupovat? - Nemusí být vše teď hned – Bůh není svázaný časem tak, jako my - Nejde o to se uštvat - Jde o to znát své úkoly a místo v „Božím těle“ – Řím Boží chápání významu věcí je jiné než lidské – Řím

Jak konkrétně postupovat? Jak konkrétně postupovat? - Nemusí být vše teď hned – Bůh není svázaný časem tak, jako my - Nejde o to se uštvat - Jde o to znát své úkoly a místo v „Božím těle“ – Řím Boží chápání významu věcí je jiné než lidské – Řím Důležitá je křesťanská celistvost, aby se za mě Boží království nemusel stydět!