VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_03.
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Akciová společnost Jiří Řípa, C2B.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Obchodní společnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_18.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Akciová společnost Akciová společnost má základní kapitál tvořený jmenovitými hodnotami vydaných akcií. Tyto akcie odkupují akcionáři a to jsou vlastníci.

Nauka o podnikání Týmový semestrální projekt. Veřejná obchodní společnost Zdeňka Bartošová, Marta Jindrová skupina 121, 123.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM
Obchodní společnosti II. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.3.6.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.7.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Společnost s ručením omezeným
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Základy práva Obchodní právo
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Obchodní společnosti jako právní formy podnikání
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
MOST MEZI VĚDECKÝM A PODNIKATELSKÝM SVĚTEM. Pronájem kanceláří a výrobních prostor k podnikání -dlouhodobý pronájem klimatizovaných prostor -ceny od 800.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
Právní procesy.
Základní pojmy a instituty:
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM
Obchodní společnosti.
* 4. Připravte zakladatelské dokumenty * - než získáme živnostenské oprávnění, které se nyní prokazuje výpisem z živnostenského rejstříku, musíme předložit.
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
Komanditní společnost
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.
Společnost s ručením omezeným 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254_TÉMA_ Obchodní společnosti Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Podnikání podle obchodního zákoníku Obchodní zákoník Upravuje vznik a podnikání právnických osob. Podnikání je soustavná činnost prováděná samostatně.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Akciová společnost – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
7. PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Obchodní společnosti I.
Výchova k občanství 9.ročník
K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku.
Společnost s ručením omezeným
Rozdíly mezi různým podniky právnických osob
Podnik 4.
Postup při zřizování obchodní společnosti
Veřejná obchodní společnost
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Postup při zřizování obchodní společnosti
Akciová společnost Výuková prezentace.
Právní minimum - Zahájení podnikatelské činnosti
Transkript prezentace:

VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do VaV činnosti, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/ ZALOŽENÍ S.R.O. PRAKTICKY 28. dubna 2010

DOHODLI JSTE SE SE SPOLEČNÍKY? PRVNÍ KROKY VEDOU K NOTÁŘI SEPSAT SPOLEČENSKOU SMLOUVU A NÁVRH NA VKLAD DO OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU Smlouva musí mít formu notářského záznamu. Notář pomůže i s návrhem na zápis do obchodního rejstříku. Notáři v Olomouci (příklady): Mgr. Ivo Šotek, advokát Ostružnická Olomouc tel. : JUDr. Hana Orletová Tř. Svobody Olomouc tel.: JUDr. Pavel Huták Riegrova 395/ Olomouc tel.:

Společenská smlouva o založení společnosti s ručením omezeným dle zákona č. 513/91 Sb. pro společné provozování podnikatelské činnosti pod obchodním jménem Níže uvedeného dne, měsíce a roku se zakladatelé : dohodli o založení společnosti s ručením omezeným. Obchodní název, sídlo Předmět podnikatelské činnosti Základní jmění, obchodní podíly Hodnota základního jmění společnosti je... Vklady společníků... Správou vkladů je pověřen …….. Jednání a podepisování za společnost Orgány společnosti – valná hromada, jednatel Fondy společnosti, účetnictví, výkazy Závěrečná ustanovení

NÁZEV SPOLEČNOSTI (obchodní firma) Krajský soud v Ostravě, Havlíčkovo nábř. č. 34, Ostrava 1 Tel: ústředna Dopředu si ověřte, jestli Vám rejstříkový soud zapíše název společnosti, který si přejete. Předejdete tak zdržení.

NÁVRH NA ZÁPIS DO OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU Sídlo společnosti – u vlastní nemovitosti musí být souhlas všech majitelů (manželka) nebo získáte Souhlas s umístěním sídla společnosti od majitele. Živnostenské listy – Magistrát města Olomouce, Hynaisova 10, Olomouc, telefon (výpis z rejstříku trestů jednatelů, originál Zakladatelské smlouvy, souhlas s umístěním sídla, čestné prohlášení odpovědného zástupce (může to být kdokoliv nad 18 let, bezúhonný (výpis z rejstříku trestů) - může to být klidně manželka)). Výpis z rejstříku stojí 50 Kč na CZECHPOINTu. Přímo na živnostenském úřadě zaplatíte 1000 Kč správní poplatek. Zřízení běžného účtu v bance – splacení vkladu, lze ihned použít k podnikání

SPOLEČNOST JE ZALOŽENÁ, CO POTOM? Chcete založení urychlit, zajeďte na soud a osobně se vzdejte práva na odvolání. Po zapsání začíná s.r.o. existovat. Musíte se zaregistrovat na: Finančním úřadě (s sebou musíte mít výpis z obchodního rejstříku a smlouvu o založení účtu, rovnou se můžete zaregistrovat i k DPH) Správě sociálního zabezpečení a zaměstnance na zdravotních pojišťovnách.

Kontakt: Ing. Jiří Herinek ředitel VTP UP Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Šlechtitelů 21, Olomouc tel: ,