Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku."— Transkript prezentace:

1 K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku komandisté) a jeden nebo více společníků celým svým majetkem (komplementáři) právo osobní účasti na podnikání mají jen komplementáři vkladová povinnost je jen pro komandisty, komplementáři se mohou připojit

2 společnost je založena na základě sepsání společenské smlouvy
2. Založení a vznik: společnost je založena na základě sepsání společenské smlouvy Společenská smlouva musí obsahovat: obchodní jméno a sídlo společnosti určení společníků uvedením názvu a sídla právnické osoby nebo jména a bydliště fyzické osoby předmět podnikání určení, kteří ze společníků jsou komplementáři a kteří komandisé výši vkladu každého komandisty, zákon výši vkladu neurčuje, je věcí dohody společníků obchodní jméno musí obsahovat označení k. s..

3 K.S. 3. Jednání jménem společnosti
statutárním orgánem společnosti jsou pouze komplementáři, to znamená, že k obchodnímu vedení společnosti jsou oprávněni pouze komplementáři jedná každý samostatně, pokud spol. smlouva nestanoví jinak v ostatních věcech společnosti rozhodují všichni společníci komandisté mají právo kontroly (nahlížení do účetních knih) rozdělení zisku: stejný díl pro komandisty a komplementáře komandisté se dále rozdělí dle výše svého splaceného vkladu komplementáři se dělí stejným dílem

4 K.S. 4. Zrušení a zánik Viz. obecně
Společnost zaniká výmazem z obchodního rejstříku


Stáhnout ppt "K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku."

Podobné prezentace


Reklamy Google