Směrnice Evropského parlamentu a Rady Evropy č. 2002/91 ES o energetické náročnosti budov Jiří Tomek energetický auditor č. 075 seznamu MPO ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti SEI z kontrol energeticky úsporných opatření v budovách
Advertisements

Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Obecné požadavky na výstavbu
Problematika certifikace budov
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Nová směrnice o energetické účinnosti
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Novela zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií
Ing. Jan Pejter ENVIROS, s.r.o., Praha
Energetická náročnost budov
Energetický audit, PENB
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Činnost územního inspektorátu pro Zlínský kraj
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
VÝPOČET A HODNOCENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV V ČR
Novela zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií Ing. František Plecháč ústřední ředitel Státní energetická inspekce.
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
ENERGETICKÁ NÁROČNOST BUDOV A BUDOVY S TÉMĚŘ NULOVOU SPOTŘEBOU ENERGIE
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Energetický průkaz budovy.  Požadavek Evropské směrnice /es.  Každá země realizuje požadavek vlastní cestou  Pro ČR se stal vzorem rakouský.
Koncepce odborného vzdělávání a certifikace dospělých v oboru CHZ a TČ v České republice ( EPEE 2008 ) Ing. Ivan Zahrádka, Svaz CHKT, Praha 9, tel.:
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Výpočetní nástroj bilančního hodnocení energetické náročnosti budov
Přístup MŽP k novelám energetické legislativy a některým dalším problémovým okruhům Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Úspory energie a regenerace
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Vládní návrh novely zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Systém kontrolní činnosti SEI
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Zákon o hospodaření energií, směrnice EU Ing. František Plecháč 1Jelenovská 2011.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Setkání se starosty obcí a městysů ORP Telč 6. června 2016 Zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší -vybrané informace.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Energetický audit a Průkaz energetické náročnosti budovy – Opava – Bruntál – Karviná Frýdek-Místek
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
ENERGETICKÝ AUDIT, ENERGETICKÝ POSUDEK DLE 480/2012 SB. VE VZTAHU K DOTACÍM OPŽP A OPPIK.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Webové portály LDS/MDS
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Transkript prezentace:

Směrnice Evropského parlamentu a Rady Evropy č. 2002/91 ES o energetické náročnosti budov Jiří Tomek energetický auditor č. 075 seznamu MPO ČR

Cíle, podmínky a realizace v ČR Cílem této směrnice je podporovat snižování energetické náročnosti budov EU s ohledem na klimatické podmínky, požadavky na vnitřní prostředí a efektivnost nákladů. ● požadavky na ochranu životního prostředí budou včleněny do vymezení a provádění politik a opatření EU ● zvyšování energetické účinnosti ( kjótský protokol ) ● řízení poptávky po energiích ● bytový a terciární sektor reprezentuje více než 40% konečné spotřeby energie v EU ● budovy by měly splňovat minimální požadavky na energetickou náročnost ● energetický certifikát by měl popisovat skutečnou energetickou náročnost objektu

Hlavní cíle Hlavním cílem směrnice je snížení spotřeby energie a emisí oxidu uhličitého z budov prostřednictvím možností: ● stávajícím či potencionálním vlastníkům vybrat budovy s nižší energetickou náročností ● podporovat majitele nebo provozovatele ke snižování emisí oxidu uhličitého ● stanovení minimálních požadavků na nové budovy

Rozsah směrnice Směrnice udává co musí být uskutečněno, ale ponechává na členských zemích jak ● ze strany Evropské komise je preference, aby členské státy postupovaly obdobně ● směrnice je prvním krokem k dosažení cílů a umožňuje aby byla stanovena další opatření

Obsah směrnice ● článek 4 – zavedení jednotného rámce pro výpočet celkové energetické náročnosti budov (místo měrné spotřeby tepla bude kvalita budov hodnocena energií spotřebovanou pro větrání,ventilaci,klimatizaci,osvětlování a vytápění) ● článek 5 – stanovení minimálních požadavků na energetickou náročnost nových budov ● článek 6 – stanovení minimálních požadavků na energetickou náročnost větších staveb u kterých dochází ke změně stavby ● článek 7 – zavedení energetického certifikátu budov ● článek 8 – zavedení pravidelné kontroly účinnosti kotlů ● článek 9 – zavedení inspekce klimatizačních systémů

článek 4. Stanovení požadavků na energetickou náročnost ● bude rozlišováno mezi novými a starými objekty ● členské státy nebudou uplatňovat tyto požadavky u : ● památkově chráněných objektů ● objektů pro náboženské účely ● dočasných objektů s dobou užívaní max. 2 roky, průmyslové objekty a neobydlené zemědělské stavby ● obytných budov s kratším užíváním jak 4 měsíce v roce ● samostatných objektů s menší užitnou podlahovou plochou než 50 m2

článek 5. Stanovení požadavků na energetickou náročnost nových budov U nových budov s celkovou užitnou podlahovou plochou větší než 1 000m2 musí být před zahájením výstavby posouzeny požadavky na proveditelnost systémů ● místní systémy dodávky energie z OZE ● kombinovaná výroba tepla a elektřiny ● dálkové nebo blokové vytápění nebo chlazení ● tepelná čerpadla V ČR se předpokládá využití nástrojů energetického auditu a informací o rozvoji území s souladu s energetickými koncepcemi území.

Článek 6. Stanovení požadavků na energetickou náročnost stávajících větších budov u kterých dochází ke změně stavby ● vztahuje se na budovy s celkovou užitnou podlahovou plochou větší než 1 000m2 u kterých probíhá větší renovace V podstatě je již tento požadavek uplatněn v současnosti,kdy u budov s větší spotřebou než 700GJ /rok je nutné dosažení předepsaných hodnot měrné spotřeby tepla. Problémem zůstává pojem renovace. V rámci ČR je potřeba rozlišovat: ● opravu bez energetického zhodnocení ● opravu spojenou s energetickým zhodnocením a spojenou se zvýšenou tepelnou ochranou budov

článek 7. Certifikát energetické náročnosti Certifikát slouží pouze k poskytnutí informací. Platnost certifikátu nesmí překročit 10 roků. CEN budovy musí obsahovat: ● referenční hodnoty ● musí umožnit spotřebitelům porovnání a posouzení energetické náročnosti budov ● musí být doplněn doporučeními ke snížení energetické náročnosti ● bude součástí dokumentace ke stavbě ● u veřejných budov s celkovou užitnou podlahovou plochou větší než 1 000m2 bude vyvěšen na nápadném místě ● může být rovněž vystavena řada doporučených a aktuálních vnitřních teplot ● bude vyžadován při prodeji nebo nájmu budov nebo jejich částí

článek 7. Certifikát energetické náročnosti Odborná způsobilost osob oprávněných vypracovat CEN : osoby zapsané na seznamu MPO ČR a) energetičtí auditoři b) autorizovaní architekti,inženýři a technici činní ve výstavbě a které složily zkoušku před komisí MPO ČR a kterým bylo vydáno osvědčení s identifikačním číslem. Uvedenou problematiku bude řešit novela zák.406/2000Sb.

Certifikát energetické náročnosti – vzor

článek 8. Inspekce kotlů ● stanoví se nezbytná opatření k zavedení pravidelné inspekce kotlů spalujících neobnovitelné kapalné nebo pevné paliva s výkonem 20 – 100 kW ● u kotlů s výkonem nad 100 kW se provádí inspekce nejméně každé 2 roky Tato inspekce zahrnuje požadavek posouzení účinnosti kotle a posouzení velikosti kotle resp. výkonu kotle ve vztahu k otopné soustavě. Budou provádět autorizovaní odborníci.

Článek 9. Inspekce klimatizačních systémů ● zavádí se pravidelná inspekce klimatizačních systémů se jmenovitým výkonem větším než 12 kW ( jedná se o výkon pohonné jednotky) Inspekce zahrnuje posouzení účinnosti a velikosti zařízení v porovnání s požadavky na chlazení.

Současný legislativní stav Návrh novely zák. 406/2000Sb spolu se souvisejícími vyhláškami, zejména vyhl. 291/2002Sb je sněmovním tiskem č a prošel 1. čtením a je přikázán hospodářskému výboru k projednání.

Problémy ● přezkoušení osob oprávněných provádět certifikace ● přezkoušení osob oprávněných provádět kontrolu kotlů a klimatizačních systémů ● kontrola všech kotlů a nebo jen v budovách ? ● odsun účinnosti až na ? ● osud vyhl. 291/2002Sb – žádné povinnosti majitelů a investorů do ?

Rizika aplikace ● směrnice má být v členských zemích aplikována do !!!!!!!!!!!!!!! ● budou zákonné normy vypracovány a schváleny včas ? ● proběhne autorizace oprávněných osob včas ? ● jaká bude cena za energetický certifikát ? ● je vymahatelný zásah do soukromých práv vlastníků ? ● energetický certifikát ke každému prodeji nebo nájmu ?

Děkuji vám za pozornost Jiří Tomek energetický auditor č. 075 seznamu MPO ČR Přibice Přibice mail: mobil :