Prohlubování vzdělávání nelékařů Seminář Ostrava 2.12. 2010 Brno 3.12. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Způsobilost k výkonu povolání
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Ostrava Brno.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Celoživotní vzdělávání ve zdravotně-sociální oblasti
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Specializační vzdělávací program
Darja Hrabánková Navrátilová
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ Hradec Králové.
Mgr. Hana Drábková 27. května 2010
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Informace o projektu PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NELÉKAŘŮ Seminář Olomouc, Znojmo
MOŽNOSTI BEZPLATNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A NELÉKAŘŮ
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Mgr. Vendula Pírková odbor vědy a vzdělávání 27. května 2010
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Kurzy kodérů pro lékaře a nelékaře
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Administrace a realizace vzdělávacích aktivit v projektu Prohlubování vzdělávání nelékařů Mgr. Kateřina Hájková, MBA Mgr. Šárka Urbancová.
Kurz Všeobecný sanitář
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ Olomouc Znojmo.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Novinky ve specializačním vzdělávání
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Informace o projektu PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NELÉKAŘŮ Seminář Hradec Králové
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Porada hlavních sester Mgr. Vendula Pírková Odbor vědy a vzdělávání
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Studijní program Ošetřovatelství
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Transkript prezentace:

Prohlubování vzdělávání nelékařů Seminář Ostrava Brno

1. Cíl projektu Cílem projektu je: - zavedení systému prohlubování znalostí a zvyšování úrovně odborných znalostí ve vytvořené soustavě akreditovaných pracovišť zaměřené na profesní nelékařské zdravotnické vzdělávání a vzdělávání v manažerských dovednostech určené pro nelékaře.

2. Certifikované kurzy (CK) Účast v tomto vzdělávacím programu je považována za prohlubování kvalifikace a probíhá v akreditovaných zařízeních. Výběr certifikovaných kurzů probíhá na základě potřeby a aktuálnosti, po konzultaci s profesními organizacemi a fakultními nemocnicemi. V současné době byla v souladu se zákonem o veřejných zakázkách oslovena akreditovaná pracoviště, která realizují CK většinou jako jediná. Plánujeme podpořit cca 9900 osob

3. Výběrová řízení na realizaci certifikovaných kurzů 1. etapa: září/říjen zaslány výzvy na 32 certifikovaných kurzů. Nabídku zaslalo 6 akreditovaných pracovišť na 19 CK. S těmito pracovišti byla podepsána smlouva. 2. etapa: listopad zaslány výzvy na 58 certifikovaných kurzů. Termíny podání nabídek jsou: a etapa: byly vybrány další certifikované kurzy, v průběhu prosince přípravy výzev a smluv. 4. etapa: podle potřeb zdravotnických pracovníků i zdravotnických zařízení budou průběžně zařazovány další i nově akreditované certifikované kurzy.

4. Průběh výběrových řízení -hodnota do 2 mil. Kč bez DPH- Certifikované kurzy, které realizuje v ČR jen jedno akreditované pracoviště – přímá výzva k podání nabídky jednomu akreditovanému pracovišti (v případě hodnoty kurzu do 2 mil. Kč bez DPH). Certifikované kurzy, které realizuje více akreditovaných pracovišť – výzva k předložení nabídek všem AP, která mají pro daný CK akreditaci. Všechny výzvy jsou zveřejněny na webovém portálu IPVZ (

5. Průběh výběrových řízení - hodnota nad 2 mil. Kč bez DPH- Certifikované kurzy, které realizuje v ČR jen jedno akreditované pracoviště – jednací řízení bez uveřejnění s příslušným akreditovaným pracovištěm. Certifikované kurzy, které realizuje více akreditovaných pracovišť – vyhlášení výběrového řízení v režimu zákona o veřejných zakázkách. Podklady k výběrovému řízení dostupné na centrální adrese, Na webovém portálu IPVZ jsou pokyny pro získání zadávací dokumentace.

6. Akreditované kvalifikační kurzy (AKK) Účast na vzdělávání v akreditovaných kvalifikačních kurzech se považuje za zvyšování kvalifikace podle zvláštního právního předpisu. Zaměření zejména na stabilizaci zdravotnického personálu. V souladu se zákonem o veřejných zakázkách budou probíhat výběrová řízení. Plánujeme podpořit osob.

7. Akreditované kvalifikační kurzy realizované v rámci projektu Biomedicínský technik a inženýr Odborné zdravotnické laboratorní metody Masér Zdravotně sociální pracovník Všeobecný sanitář Zdravotnický asistent Ošetřovatel Pracovník ochrany veřejného zdraví Řidič ZZS Radiologická fyzika Radiologická technika

8.Výběrová řízení na realizaci akreditovaných kvalifikačních kurzů Akreditované kvalifikační kurzy, které realizuje v ČR jen jedno akreditované pracoviště – výzva jednomu akreditovanému pracovišti. Všechny výzvy jsou zveřejněny na webovém portálu IPVZ ( Akreditované kvalifikační kurzy s hodnotou nad 2 mil. Kč bez DPH, které realizuje více akreditovaných pracovišť – veřejné výběrové řízení (podklady na centrální adrese, webový portál IPVZ).

9. Průběh dosud realizovaných výběrových řízení na AKK Zdravotně sociální pracovník - NCO NZO Brno bude realizátorem kurzu pro celkem 70 osob. Masér - REHA PROFI, s.r.o., Brno bude realizátorem kurzu pro 10 osob. Zdravotnický asistent - na zaslané výzvy nebyla podána nabídka. Nevidomý a slabozraký masér - na zaslané výzvy nebyla podána nabídka. Všeobecný sanitář - výběrové řízení rozdělené do 13 částí po krajích - termín podání nabídky Ošetřovatel - výběrové řízení - termín podání nabídky

10. Připravované AKK Řidič vozidla ZZS - je připravena zadávací dokumentace a bude vyhlášeno výběrové řízení pro oblast Čechy a Moravu. Asistent ochrany veřejného zdraví - připravuje se dokumentace k realizaci.

11. AKK, které jsou realizovány IPVZ AKK pro biomedicínské techniky a inženýry AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody - od září se účastnilo cca přes 300 osob Radiologická fyzika – připravuje se Radiologická technika – připravuje se

12. Konference a semináře Získávání dílčích znalostí a dovedností, osvojování si nových pracovních postupů a metod. Účast na konferenci a semináři zakládá možnost získání bodů v kreditním systému. Plánujeme podpořit osob.

13. Konference a semináře Je vytvořena zadávací dokumentace a bude vyhlášeno výběrové řízení rozdělené na 13 částí po krajích. Začátek prosince – vyhlášení výběrového řízení. cca – termín podání nabídek a otevírání obálek. Leden/únor 2011 – smlouvy s uchazeči.

14. Ekonomika zdravotnictví, ekonomika zdravotnických zařízení a Management zdravotnických zařízení Program je určen především pro management v přímo řízených organizacích, kteří dosud nejsou absolventy studia MBA. Vzdělávací program bude vytvořen jako jednoleté studium, které bude probíhat v akreditovaném zařízení. Předpokládané uskutečnění vzdělávacího programu: začátek realizace kurzů roku 201 – leden Předpokládáme podpořit 125 osob.

15. Ekonomika zdravotnictví, ekonomika zdravotnických zařízení a Management zdravotnických zařízení Začátek prosince 2010 – vyhlášení výběrového řízení. cca – termín podání nabídek a otevírání obálek. Leden/únor 2011 – smlouvy s uchazeči. Leden/únor 2011 – zahájení realizace.

16. Kurz pro kodéry nelékaře Zvýšení kvalifikace pro zdravotnické pracovníky přímo řízených zdravotnických zařízení v oblasti kódování diagnóz pomocí klasifikace MKN-10 a v příbuzných oblastech zdravotnické informatiky včetně jejích právních, etických, technických, společenských, vědeckých, statistických a finančních aspektů. Výběrové řízení již vyhlášeno termín podání nabídek a otevírání obálek. leden smlouvy s uchazeči. Předpokládáme podpořit 200 osob

17. Vzdělávací akce, stáže, kurzy, konference a semináře pro nelékařské zdravotnické pracovníky pracující v zubní péči Součástí konferencí a seminářů bude získání znalostí a dovedností v nových pracovních postupech, přístupech k pacientovi a sdílení zkušeností. Začátek prosince – vyhlášení výběrového řízení cca do termín podání nabídek a otevírání obálek. Leden/únor 2011 – smlouvy s uchazeči. Předpokládáme podpořit 750 osob.

18. Přihlašování na vzdělávací akce U některých vzdělávacích aktivit se zájemce o kurz může hlásit přes klientský systém IPVZ. Tam, kde není realizátorem IPVZ, se zájemce o kurz hlásí přímo u akreditovaného pracoviště. Přihlašování bude probíhat prozatím pouze u akreditovaného pracoviště. U projektových akcí nelékařů se účastníkovi zobrazí pod detailem akce tato textace: Účast na této akci bude hrazena z projektu PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NELÉKAŘŮ - projekt číslo: CZ.1.04/1.1.00/ (projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského sociálního fondu) za splnění dále uvedených podmínek :

19. Podmínky pro přihlášení do jednotlivých vzdělávacích aktivit Podmínkou přijetí do certifikovaného kurzu je získaná odborná způsobilost k výkonu zdravotnického povolání nebo odborná způsobilost k výkonu povolání jiných odborných pracovníků dle zákona 96/2004 Sb. Podmínkou přijetí do akreditovaného kvalifikačního kurzu je absolvování studijního programu požadovaného pro příslušné povolání dle zákona 96/2004 Sb. Konference a semináře jsou určeny pro zdravotnické pracovníky s odbornou způsobilostí bez odborného dohledu, zdravotnické pracovníky se specializovanou způsobilostí a pro zdravotnické pracovníky s jinou odbornou způsobilostí.

Děkuji za pozornost Mgr. Marie Vacková Mgr. Jan Martynek Tel: gsm: