MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Spolupráce s mikroregiony
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov.
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
PODPORA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE V ČESKÉ REPUBLICE
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Spolupráce, která přináší plody
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Obnova venkova Rozvoj venkova.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Rozvoj regionů – podpora obcí
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
Změny v soutěži Vesnice roku
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy

1991 – Program obnovy venkova – schválen vládou ČR 1995 – iniciativa Spolku pro obnovu venkova ČR – první ročník soutěže pod názvem „Soutěž o nejzdařilejší program obnovy vesnice“ Osobnosti programu a soutěže: Miroslav Baše, Ivan Dejmal, Jan Florian, Jan Kruml, Petr Pithart, Jiří Vačkář Cíl soutěže:  povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova,  zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňovaní programů obnovy vesnic,  upozornit širokou veřejnost na význam venkova. Soutěž Vesnice roku

Vyhlašovatelé:  Spolek pro obnovu venkova ČR  Ministerstvo pro místní rozvoj ČR  Svaz měst a obcí ČR  Ministerstvo zemědělství (od r. 2007) Spoluvyhlašovatelé:  Kancelář prezidenta republiky,  Ministerstvo kultury,  Ministerstvo životního prostředí,  Svaz knihovníků a informačních pracovníků,  Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu,  Folklorní sdružení,  Sdružení místních samospráv ČR a jednotlivé kraje Vyhlašovatelé a spoluvyhlašovatelé soutěže

 20. ročník soutěže  306 přihlášených obcí  – 6.9. hodnocení celostátního kola  – vyhlášení celostátních výsledků, Luhačovice  celostátní slavnost ve Vesnici roku 2014  Odměny pro obce oceněné stuhou (Zlatá, Bílá, Modrá, Oranžová) – dotace pro rok 2015 z podprogramu Podpora obnovy a rozvoje venkova Soutěž Vesnice roku 2014

Program Podpora rozvoje regionů  podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova  podprogram Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje

Cílem podprogramu je formou dotace podpořit obnovu a rozvoj venkovských obcí. Podprogram předpokládá participaci obyvatel venkova, občanských spolků a sdružení při obnově jejich obce v souladu s místními tradicemi. Příjemci podpory jsou vymezeni a specifikováni pro každý ze tří dotačních titulů zvlášť. Obecně se však jedná o obce či svazky obcí. Dotační titul č. 1 - Podpora vítězů soutěže Vesnice roku Dotační titul č. 2 - Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci Dotační titul č. 3 - Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Podpora obnovy a rozvoje venkova

Dotační tituly: 1 - Podpora vítězů soutěže Vesnice roku Podle výše ocenění do 80% uznatelných nákladů na akci 2 - Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci Maximálně 400 tisíc Kč Do 70 % uznatelných nákladů na akci 3 - Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Maximálně 200 tisíc Kč Do 70 % uznatelných nákladů na akci

Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje  Cíle podprogramu: vytvořit podmínky pro zřízení nových pracovních míst, snížit nezaměstnanost na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje, zvýšit tak hospodářskou výkonnost těchto území.

Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje  Příjemci podpory: Dotační titul č. 1 - fyzická nebo právnická osoba s doložitelnou minimálně jednoletou aktivní podnikatelskou historií, obcí založená právnická osoba, Dotační titul č. 2 - obec nebo kraj a jimi zřízené právnické osoby, svazky obcí a nestátní neziskové organizace.

Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách Cílem podprogramu je přispět prostřednictvím dotace z rozpočtové kapitoly Ministerstva pro místní rozvoj k obnově základních funkcí území zabezpečovaných v působnosti územních samosprávných celků a tím odstranit nebo omezit možné důsledky pohrom spočívající v narušení plynulosti, dostupnosti a kvality výkonu veřejné správy. Dotace slouží k rekonstrukci nebo opravě obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou. Příjemcem dotace je obec nebo kraj.

Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách  Podpora je poskytována ve dvou dotačních titulech:  DT č. 1 - pro dané území byl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav  DT č. 2 - pro dané území nebyl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav

Program Podpora odstraňování bariér v budovách I. Podprogram Odstraňování bariér v domech s pečovatelskou službou a městských a obecních úřadů Cílem podprogramu je zajistit podporu při odstraňování bariér v těchto budovách v návaznosti na Národní rozvojový program mobility pro všechny II. Podprogram EUROKLÍČ Cílem podprogramu je přispět k rychlé a důstojné dostupnosti veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení (např. výtahů, svislých a schodišťových plošin apod.) pro osoby se sníženou schopností pohybu

Příklady dokončených akcí:

Název akce: Mateřská školka Příjemce dotace: Obec Řepice Kraj: Jihočeský Cíl akce:  Výstavba nové obecní budovy s využitím pro provoz MŠ Termíny realizace akce: Celkové náklady: ,- Kč Dotace ze státního rozpočtu: ,- Kč Podpora obnovy a rozvoje venkova DT č. 1: Podpora vítězů soutěže Vesnice roku

Název akce: Turistické a volnočasové odpočívadlo v Pusté Kamenici Příjemce dotace: Obec Pustá Kamenice Kraj: Pardubický Cíl akce :  Vybudování odpočívadla na místním hřišti  Vytvoření zázemí pro aktivní trávení volného času Termíny realizace akce: Celkové náklady: ,- Kč Dotace ze státního rozpočtu: , - Kč Podpora obnovy a rozvoje venkova DT č. 1: Podpora vítězů soutěže Vesnice roku

Název akce: Místo setkávání – přestavba hasičské zbrojnice v Nedražicích na společenskou klubovnu pro děti a mládež Příjemce dotace: Obec Kostelec Kraj: Plzeňský Cíl akce:  Rekonstrukce střechy  Zazdění stávajících vrat  Vnitřní rekonstrukce Termíny realizace akce: Celkové náklady: ,- Kč Dotace ze státního rozpočtu: ,- Kč Podpora obnovy a rozvoje venkova DT č. 2: Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci

Podprogram Odstraňování bariér v budovách domů ……. Akce: Dům s pečovatelskou službou Žitavská 670 bezbariérové úpravy Příjemce dotace: Hrádek nad Nisou Cíl akce:  instalace přístupové plošiny  Modernizace výtahu Termíny realizace akce: – Celkové náklady: 900 tis. Kč Dotace ze státního rozpočtu: 450 tis. Kč

Ing. Jiří Houdek náměstek ministryně Děkuji za pozornost.