Střední škola a odborné učiliště gellnerova Brno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Studenti – maturanti, pozor!!!
středisko teoretické výuky Nové Město n. Mor Odloučené pracoviště
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Nabídka učebních oborů: Prodavačské práce Podlahářské práce.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Úvodní stránka.
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
Střední škola pro sluchově postižené Gellnerova 1, Brno
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
Keramické a sklářské tříleté učební obory
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Kód a název oboru: 66 – 51 – H / 01 Prodavač Délka vzdělávání: 3 roky Dosažené vzdělání: střední vzdělání s výučním listem.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Úvod Proč studovat informatiku?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Opravář zemědělských strojů
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Příprava na výkon povolání
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Programátor CNC strojů
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Co a jak po základní škole?
Úvod Proč studovat informatiku?
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vážení a milí žáci, vítáme Vás ve Střední odborné škole stavební kArlOVY Vary, příspěvkové organizaci. Jsme rádi, že se s Vámi setkáváme v novém školním.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Setkání kariérových poradců
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Transkript prezentace:

Střední škola a odborné učiliště gellnerova 1 637 00 Brno NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE, PRODAVAČSKÉ PRÁCE, PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE

Milí žáci, v letošním školním roce skončíte základní školu a hledáte možnost dalšího studia. Ve Vašem životě je to velmi důležité rozhodnutí pro volbu budoucího povolání. Abychom Vám usnadnili toto rozhodnutí, nabízíme Vám obory vzdělání, které můžete studovat na naší střední škole.

Budova školy Budova školy se nachází uprostřed zeleně v malebném prostředí městské části Brno-Jundrov. Přímé sousedství se základní školou umožňuje využívání tělocvičny, hřiště a školní jídelny. V druhé budově školy v Žabovřeskách jsou zřízeny dílny pro praktickou výuku v oboru Podlahářské práce.

INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 18-20-M/01 Obor vzdělání Informační technologie je zaměřen na Informatiku v ekonomice. Umožní sluchově postiženým žákům získat znalosti a dovednosti z oblasti počítačového hardwaru a softwaru, počítačových sítí a technických prostředků přenosu dat. Žák získá potřebný přehled o vývoji v oboru, měl by být schopen se orientovat  základním vybavení osobních počítačů a prakticky je využívat. V ekonomických předmětech žák získá dovednosti a vědomosti z oblasti tržní ekonomiky, účetnictví a především komunikace pomocí výpočetní techniky. Žáci se během studia naučí zařazovat informace do širších souvislostí a zpracovávat je pomocí prostředků moderní výpočetní techniky, která tak přirozeně pronikne do všech vyučovacích předmětů

Informační technologie 18-20-M/01 Obor vzdělání je zakončen maturitní zkouškou. Uplatnění: Počítače vytvářejí nové možnosti pracovního uplatnění sluchově postižených. Absolvent je připraven pro činnost v oblasti užití a tvorby ekonomického softwaru v různých odvětvích.

Uplatnění na trhu práce Jihomoravský kraj (oblast ekonomie, účetnictví): AccArt - www.ucetnictvi-brno.cz JIT-FIN s.r.o. - www.ucetnictvibrno.cz A-Účetnictví Brno - web.telecom.cz/burda A&CE group s.r.o. - www.ace.cz DC Concept - www.dcconcept.cz J.K. marketing s.r.o. – www.jkmarketing.cz

UČEBNÍ PLÁN informační technologie Povinné vyučovací předměty  1. ročník 2. ročník 3. ročník 4. ročník  celkem a) Základní předměty   Český jazyk 2 1 6 Anglický jazyk 3 4 14 Dějepis - Občanská nauka Základy přírodních věd Matematika 13 Estetické vzdělání Tělesná výchova 8 Ekonomika 9 Účetnictví Technická angličtina Zpracování dokumentů na PC 5 Úvod do výpočetní techniky Aplikace na PC 7 Počítačové sítě Počítačové systémy Grafika na PC Elektronické publikování Programování Databázové systémy Celkem hodin týdně 31 32 33 128

Ukázky práce našich studentů

Prodavačské práce – smíšené zboží 66–51–E/01 Smyslem oboru vzdělání je připravit žáky především pro práci v supermarketech a hypermarketech, ale své uplatnění najdou i v malých a smíšených prodejnách. Naučí se různé prodejní techniky, jako je vážení, měření a balení zboží, dále jeho aranžování a vystavování. Seznámí se se zásadami skladování a manipulace s obaly.

Prodavačské práce – smíšené zboží 66–51–E/01 Výhodou oboru vzdělání je jeho zaměření na smíšené zboží. Žáci získají znalosti nejen v oboru potravinářského zboží, textilu, obuvi a drogistického zboží, ale i v oboru domácích potřeb a elektra, který je vhodný zejména pro chlapce. Studium je ukončeno závěrečnou zkouškou, absolventi získávají výuční list.

Prodavačské práce – smíšené zboží 66–51–E/01 Uplatnění: Absolventi se mohou uplatnit v prodejních řetězcích při přípravě zboží k prodeji, jeho vyskladňování nebo aranžování.

UČEBNÍ PLÁN PRODAVAČSKÉ PRÁCE – SMÍŠENÉ ZBOŽÍ Povinné vyučovací předměty  1. ročník 2. ročník 3. ročník celkem  a) Základní předměty   Český jazyk a literatura 1,5 - 3 Občanská výchova 1 Matematika Tělesná výchova Obchodní provoz 2 4 Obchodní počty Řeč a komunikace Psychologie Propagace Zbožíznalství 7 Odborný výcvik 15 17 26,5 58,5 b) Výběrové předměty Informační a komunikační technologie 3,5 Anglický jazyk Celkem hodin týdně 31 31,5 94

Podlahářské práce 36-59-E/01 Během studia žáci získávají všestranné vědomosti a dovednosti spojené se zřizováním různých druhů podkladů pod podlahy, kladením dřevěných podlah, podlah z podlahových krytin pružných a textilních, podlah keramických a kamenných, údržbou a opravami podlah. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou, absolventi získávají výuční list. Obor je vhodný pro chlapce.

Podlahářské práce 36-59-E/01 Uplatnění: Absolventi jsou připraveni vykonávat praxi v podlahářských nebo stavebních firmách nebo v oblasti údržby podlah v administrativních nebo průmyslových budovách. Nabízí se možnost soukromého podnikání.

UČEBNÍ PLÁN podlahářské práce Povinné vyučovací předměty 1. ročník  2. ročník 3. ročník celkem  a) Základní předměty   Český jazyk a literatura 1,5 - 3 Občanská výchova 1 Matematika Tělesná výchova Odborné kreslení 2 4 Materiály Stavební konstrukce Strojní zařízení Technologie 9 Odborný výcvik 15 17 26,5 58,5 b) Výběrové předměty Informační a komunikační technologie Ekonomika Celkem hodin týdně 31 33 31,5 95,5

FOTOGALERIE

Uplatnění na trhu práce Brněnské podlahářské firmy (výběr): LINOLL interier s.r.o. Halogen Therm Candela C Marek Halouzka Podlahářství Borovička Michal Sobotka Nabeton Laspol Brno Petr Waidhofer – podlahářství PROS – RS Mape System

Dále nabízíme studentům Lyžařský kurz Vodácký kurz Autoškola Taneční kurz Stravování Ubytování Exkurze a výlety

Vodácký kurz

Lyžařský kurz

Ubytování pro mimobrněnské žáky Ubytování pro mimobrněnské žáky je zajištěno v moderním domově mládeže, jehož součástí jsou tělocvičny, hřiště, posilovny, studovna vybavená počítači atd.

stravování 

děkuji za pozornost. Milí žáci,   541220464 (i fax) 541220083 Ředitel školy: Mgr. Miloš Pártl Zástupce školy: Mgr. Josef Žáček  e-mail: skola@ssbrno.cz www stránky: www.ssbrno.cz