PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK 2007 - 2008 ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
KONFERENCE K PROJEKTU ALTERNATIVNÍ PROGRAM NA PODPORU RODINY POŘADATEL: o.s. MOSTY PŘÍSPĚVEK: Diakonie ČCE – SSP v Mostě.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Terénní sociální práce
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Plánovaný rozvoj služeb
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Veřejné projednání návrhu 2
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ohroženým domácím násilím
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti Ministerstvo práce a sociálních věcí Barbara Resnerová Služby pro rodiny Potřeby a možnosti podpory.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Aktuální informace o výzvách MAS JmK – oblast sociální služeb
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY) PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY) PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 359/1999 SB. (SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 359/1999 SB. (SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ) PROGRAMY SOCIÁLNÍ TERÉNNÍ A KOMUNITNÍ PRÁCE PROGRAMY SOCIÁLNÍ TERÉNNÍ A KOMUNITNÍ PRÁCE PROGRAMY SE ZÁKONA Č.198/2002 SB (DOBROVOLNICTVÍ) PROGRAMY SE ZÁKONA Č.198/2002 SB (DOBROVOLNICTVÍ) STRATEGICKÝ VÝVOJ PROJEKTŮ A JEJICH PŘÍPRAVA STRATEGICKÝ VÝVOJ PROJEKTŮ A JEJICH PŘÍPRAVA

ORGANIZAČNÍ A REALIZAČNÍ ČLENĚNÍ OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ESTER STŘEDISKO PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE STŘEDISKO PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE STŘEDISKO DĚTÍ A MLÁDEŽE STŘEDISKO DĚTÍ A MLÁDEŽE STŘEDISKO SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STŘEDISKO SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STŘEDISKO TERÉNNÍ A KOMUNITNÍ PRÁCE STŘEDISKO TERÉNNÍ A KOMUNITNÍ PRÁCE STŘEDISKO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCVIKU A TRÉNINKU STŘEDISKO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCVIKU A TRÉNINKU STŘEDISKO DOBROVOLNICTVÍ STŘEDISKO DOBROVOLNICTVÍ STŘEDISKO PROJEKTŮ STŘEDISKO PROJEKTŮ STŘEDISKO ADMINISTRACE A EKONOMIKY STŘEDISKO ADMINISTRACE A EKONOMIKY

STŘEDISKO PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE : DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY VÝCVIKOVÁ PRACOVIŠTĚ VÝCVIKOVÁ PRACOVIŠTĚ VÝCVIKOVÉ DÍLNY VÝCVIKOVÉ DÍLNY TERAPEUTICKÁ FARMA TERAPEUTICKÁ FARMA VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY

Dům Esterka Dům Trend Farma Chráněné bydlení

STŘEDISKO DĚTÍ A MLÁDEŽE STŘEDISKO UHELNÁ STŘEDISKO VELKÁ KRAŠ STŘEDISKO JAVORNÍK AKTIVITY PRAVIDELNÉ : AKTIVITY PRAVIDELNÉ :  DENNÍ DOUČOVÁNÍ DĚTÍ PRO ŠKOLU  VZDĚLÁVACÍ A VÝCHOVNÁ ČINNOST  VOLNOČASOVÉ AKTIVITY, PRAVIDELNÉ KROUŽKY AKTIVITY CÍLENÉ : AKTIVITY CÍLENÉ :  PRÁZDNINOVÉ PROGRAMY  INDIVIDUÁLNÍ PROGRAMY  VÝCVIKOVÉ PROGRAMY  PROGRAMY S RODIČI A PRO VEŘEJNOST

Středisko mládeže

STŘEDISKO SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI (SPOLUPRÁCE SE STŘEDISKEM DĚTÍ A MLÁDEŽE) (SPOLUPRÁCE SE STŘEDISKEM DĚTÍ A MLÁDEŽE) INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITY S RODINAMI (SANACE RODIN) INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITY S RODINAMI (SANACE RODIN)

STŘEDISKO SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SOCIÁLNÍ REHABILITACE PRAVIDELNÉ AKTIVITY VZDĚLÁVACÍ A AKTIVIZAČNÍ, VÝCHOVNÉ PRAVIDELNÉ AKTIVITY VZDĚLÁVACÍ A AKTIVIZAČNÍ, VÝCHOVNÉ KRIZOVÉ PROGRAMY KRIZOVÉ PROGRAMY CÍLENÉ AKTIVITY PRO SKUPINY CÍLENÉ AKTIVITY PRO SKUPINY CÍLENÉ AKTIVITY INDIVIDUÁLNÍ CÍLENÉ AKTIVITY INDIVIDUÁLNÍ VÝKON ALTERNATIVNÍCH TRESTŮ VÝKON ALTERNATIVNÍCH TRESTŮ SOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE SOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE AZYLOVÉ BYDLENÍ – STARTUJÍCÍ AZYLOVÉ BYDLENÍ – STARTUJÍCÍ PROGRAM V ROCE 2008 PROGRAM V ROCE 2008

STŘEDISKO SOCIÁLNÍ TERÉNNÍ A KOMUNITNÍ PRÁCE PODPOROVANÉ BYDLENÍ PODPOROVANÉ BYDLENÍ VZNIK A REALIZACE PRACOVNÍCH MÍST V O.S. ESTER VZNIK A REALIZACE PRACOVNÍCH MÍST V O.S. ESTER KVALIFIKAČNÍ A REKVALIFIKAČNÍ AKTIVITY PRO ČLENY CS KVALIFIKAČNÍ A REKVALIFIKAČNÍ AKTIVITY PRO ČLENY CS SPECIALIZOVANÉ PORADENSTVÍ : SPECIALIZOVANÉ PORADENSTVÍ :  PRÁVNÍ PORADENSTVÍ  EKONOMICKÉ A ADMINISTRATIVNÍ PORADENSTVÍ PARTNERSKÉ AKTIVITY, SPOLUPRÁCE SE SAMOSPRÁVOU A PARTNERSKÉ AKTIVITY, SPOLUPRÁCE SE SAMOSPRÁVOU A STÁTNÍ SPRÁVOU STÁTNÍ SPRÁVOU SPECIALIZOVANÉ PROGRAMY SPECIALIZOVANÉ PROGRAMY HUMANITÁRNÍ ČINNOST HUMANITÁRNÍ ČINNOST

STŘEDISKO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCVIKU A TRÉNINKU KRÁTKODOBÉ KURZY KRÁTKODOBÉ KURZY DLOUHODOBÉ KURZY DLOUHODOBÉ KURZY VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY KVALIFIKAČNÍ PROGRAMY KVALIFIKAČNÍ PROGRAMY

STŘEDISKO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCVIKU A TRÉNINKU

AKREDITOVANÉ STŘEDISKO DOBROVOLNICTVÍ VZDĚLÁVACÍ AKREDITOVANÉ STŘEDISKO VZDĚLÁVACÍ AKREDITOVANÉ STŘEDISKO VYSÍLAJÍCÍ ORGANIZACE VYSÍLAJÍCÍ ORGANIZACE PŘIJÍMAJÍCÍ ORGANIZACE, PRÁCE S DOBROVOLNÍKY PŘIJÍMAJÍCÍ ORGANIZACE, PRÁCE S DOBROVOLNÍKY V O.S. ESTER V O.S. ESTER

STŘEDISKO PROJEKTŮ A IDEOVÝ VÝVOJ SLUŽEB VÝVOJ A TRENDY PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE VÝVOJ A TRENDY PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE KOMPLEXNOST SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE KOMPLEXNOST SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE VÝVOJ A PŘÍPRAVA GRANTOVÝCH A DOTAČNÍCH PROJEKTŮ VÝVOJ A PŘÍPRAVA GRANTOVÝCH A DOTAČNÍCH PROJEKTŮ SPOLUPRÁCE SE ZAHRANIČÍM SPOLUPRÁCE SE ZAHRANIČÍM PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A SPECIALIZACE PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A SPECIALIZACE STAVEBNÍ PROJEKTY, PROJEKCE A PŘÍPRAVA STAVEBNÍ PROJEKTY, PROJEKCE A PŘÍPRAVA SOCIÁLNÍ FIRMA, NEZISKOVÉ PODNIKÁNÍ, JINÉ RŮZNÉ SOCIÁLNÍ FIRMA, NEZISKOVÉ PODNIKÁNÍ, JINÉ RŮZNÉ

Zahraniční spolupráce

STŘEDISKO ADMINISTRACE A EKONOMIKY MANAŽÉRSKÉ AKTIVITY MANAŽÉRSKÉ AKTIVITY ADMINISTRACE DENNÍCH AKTIVIT ADMINISTRACE DENNÍCH AKTIVIT ADMINISTRACE PROGRAMŮ A ČINNOSTI ADMINISTRACE PROGRAMŮ A ČINNOSTI EKONOMICKÉ ŘÍZENÍ ORGANIZACE EKONOMICKÉ ŘÍZENÍ ORGANIZACE FINANČNÍ A ÚČETNÍ AKTIVITY, EXTERNÍ AUDITOR FINANČNÍ A ÚČETNÍ AKTIVITY, EXTERNÍ AUDITOR EXTERNÍ FINANČNÍ KONTROLA A PORADENSTVÍ EXTERNÍ FINANČNÍ KONTROLA A PORADENSTVÍ PERSONÁLNÍ A PRÁVNÍ AGENDA PERSONÁLNÍ A PRÁVNÍ AGENDA

PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE KOMPLEXNÍ NABÍDKA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZALOŽENÁ NA REÁLNÝCH POTŘEBÁCH CÍLOVÉ SKUPINY 1) CÍLOVÁ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM : OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM : POTŘEBY :  MIMOÚSTAVNÍ TERAPIE A REHABILITACE  ZVLÁDNUTÍ PŘÍČIN ONEMOCNĚNÍ A NÁSLEDKŮ  ZVLÁDNUTÍ PŘÍČIN ONEMOCNĚNÍ A NÁSLEDKŮ  ROZVOJ (OBNOVA) OSOBNOSTI  ROZVOJ (OBNOVA) OSOBNOSTI  OSAMOSTATNĚNÍ, UDRŽITELNOST ZÍSKAN KVALITY ŽIVOTA NOVÉ SOCIÁLNÍ PROSTŘEDÍ  OSAMOSTATNĚNÍ, UDRŽITELNOST ZÍSKAN KVALITY ŽIVOTA NOVÉ SOCIÁLNÍ PROSTŘEDÍ

POSKYTOVANÉ SLUŽBY, NABÍDKA: DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ AZYLOVÉ BYDLENÍ (VE FÁZI VZNIKU) AZYLOVÉ BYDLENÍ (VE FÁZI VZNIKU) INDIVIDUÁLNÍ A KOMUNITNÍ PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE INDIVIDUÁLNÍ A KOMUNITNÍ PSYCHOSOCIÁLNÍ TERAPIE A REHABILITACE PRACOVNÍ REHABILITACE, FÁZE VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCVIKŮ A TRÉNINKU PRACOVNÍ REHABILITACE, FÁZE VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCVIKŮ A TRÉNINKU REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNU, PODPORA A ASISTENCE VZNIKU A UDRŽENÍ NOVÉHO SOCIÁLNÍHO PROSTŘEDÍ - CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ, PODPORA A ASISTENCE SEBEREALIZACE – TRVALÁ ŽIVOTNÍ ZMĚNA, JEJÍ PŘIJETÍ REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNU, PODPORA A ASISTENCE VZNIKU A UDRŽENÍ NOVÉHO SOCIÁLNÍHO PROSTŘEDÍ - CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ, PODPORA A ASISTENCE SEBEREALIZACE – TRVALÁ ŽIVOTNÍ ZMĚNA, JEJÍ PŘIJETÍ

DLOUHODOBÉ POTŘEBY : STABILIZACE, SANACE RODINY, SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ SITUACE STABILIZACE, SANACE RODINY, SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ SITUACE DOSTUPNÉ, UDRŽITELNÉ BYDLENÍ DOSTUPNÉ, UDRŽITELNÉ BYDLENÍ ZRUŠENÍ EKONOMICKÉ ZÁVISLOSTI ZRUŠENÍ EKONOMICKÉ ZÁVISLOSTI ZÍSKÁNÍ ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ A KVALIFIKACE, UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE ZÍSKÁNÍ ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ A KVALIFIKACE, UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE 2)CÍLOVÁ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM A OSOBY SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ : OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM A OSOBY SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ :

POSKYTOVANÉ SLUŽBY NABÍDKA: TERÉNNĚ A AMBULANTNĚ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY A SOCIÁLNÍ TERÉNNÍ PRÁCE, KRIZOVÁ A HUMANITÁRNÍ POMOC TERÉNNĚ A AMBULANTNĚ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY A SOCIÁLNÍ TERÉNNÍ PRÁCE, KRIZOVÁ A HUMANITÁRNÍ POMOC SYSTÉM PODPOROVANÉHO BYDLENÍ, ZÍSKÁVÁNÍ BYTŮ, AZYLOVÉ BYDLENÍ, TRÉNINKOVÉ BYTY SYSTÉM PODPOROVANÉHO BYDLENÍ, ZÍSKÁVÁNÍ BYTŮ, AZYLOVÉ BYDLENÍ, TRÉNINKOVÉ BYTY NABÍDKA PRACOVNÍCH MÍST VYTVÁŘENÝCH !OSE! PRO CS. NABÍDKA PRACOVNÍCH MÍST VYTVÁŘENÝCH !OSE! PRO CS. ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ORGANIZACI, VŠEOBECNÉ VZDĚLÁVÁNÍ, ODBORNÉ KURZY, ZÍSKÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE VŠEOBECNÉ VZDĚLÁVÁNÍ, ODBORNÉ KURZY, ZÍSKÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE

ZA TRVALOU PODPORU DĚKUJEME KRAJSKÉMU ÚŘADU OLOMOUC ! V JAVORNÍKU, BŘEZEN 2008