Spalovací zdroje a paliva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
3 Separace SO2 a CO2 ze spalin reálné elektrárny Pavel Machač
Advertisements

Základní povinnosti v ochraně ovzduší
Výkupní ceny 2013 Budoucnost bioplynu, Hospodářská komora,
Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Zpracoval: Ing. Tomáš Kotyza
Zkušenosti s prokazováním původu elektřiny z druhotných a obnovitelných zdrojů elektřiny Ladislav Havel © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.
Požáry v topné sezóně Weis Milan SDH Hrušovany
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
ZDROJE TEPLA - KOTELNY PŘEDNÁŠKA Č. 11.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
MŽP odbor ochrany ovzduší
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Ochrana Ovzduší Přednáška 3
Sdružení podnikatelů v teplárenství XXIV. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Budoucnost teplárenství v kontextu evropské a domácí legislativy. Ing. Martin.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Vyhláška č. 355/2002 Sb. a její novela
Fakulta životního prostředí ČZU v Praze
Vývoj ochrany ovzduší v ČR po roce 1990 a vývojové tendence snižování emisí z energetických zařízení. Doc. Ing. Josef Vejvoda a prof. Petr Buryan, Ústav.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Zákon o podporovaných zdrojích energie
o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů
Právní požadavky v ochraně životního prostředí Ochrana ovzduší Sdružení poradců Ochrana ovzduší1Sdružení poradců.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Seminář KONEKO, Praha Spalovací zdroje a paliva - změny v legislativě Kurt Dědič odbor.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Čtyři významné průmyslové podniky věnovaly kraji 10 mil
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004.
Koncentrace znečišťující příměsi v ovzduší
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Seminář Zkušenosti z prvního roku aplikace zákona o integrované prevenci v energetice a průmyslu Vazby zákona č. 86/2002 Sb. na zákon č. 76/2002 Sb.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Společné zdanění manželů Počínaje rokem 2005 byl do ZDP zaveden nový § 13a, který umožňuje manželům vyživujícím alespoň jedno dítě žijící s nimi v domácnosti,
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Ekonomické dopady obchodování s povolenkami z pohledu provozovatele velké podnikové energetiky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Praha 23. listopadu 2006.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
VYBRANÉ PARAMETRY ZDROJŮ V PROJEKTU OBNOVY ZDROJŮ ČEZ Michal Říha, ČEZ, a. s. 29. listopadu 2005.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Energetika Most 2015 Dopad legislativy EU v oblasti ochrany ovzduší na možnosti využití hnědého uhlí v ČR Ing. Martin Hájek, Ph.D. 2. června 2015, Hotel.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Základní povinnosti v ochraně ovzduší – Legislativní přehled Ing. Zbyněk Krayzel
Setkání se starosty obcí a městysů ORP Telč 6. června 2016 Zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší -vybrané informace.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
ZÁKON O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A LOKÁLNÍ TOPENIŠTĚ Kurt Dědič – odbor ochrany ovzduší MŽP Enviro Ostrravice,
Nový OPŽP 2014 – 2020 ve vztahu k možnostem financování výměny domovních zdrojů vytápění: „kotlíkové dotace“
Nový zákon o ochraně ovzduší
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Vztah mezi směrnicí o IPPC a jinými směrnicemi EU
Základní povinnosti v ochraně ovzduší – Legislativní přehled
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
Registr spaloven odpadů
Možnosti zvýšení účinnosti záchytu SO2 v rozprašovacím
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Transkript prezentace:

Spalovací zdroje a paliva Užitečné semináře Hradec Králové, 21.2.2013 Spalovací zdroje a paliva Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP

Sčítací pravidla – změny ! Slouží ke stanovení celkového jmenovitého příkonu Obecně – sčítají se zdroje umístěné ve stejné provozovně a spadající pod stejný kód podle přílohy č. 2 zákona (s ohledem na jejich uspořádání) Do skutečného komína se sčítají zdroje povolené před 1. červencem 1987 Do virtuálního komína se sčítají zdroje povolené 1. července 1987 a později Spalovací zdroje o příkonu nižším než 15 MW se do celkového jmenovitého příkonu nezapočítávají Nesčítají se spalovací zdroje o příkonu do 300 kW včetně v domácnostech

Vyjmenované zdroje

Přípustná úroveň znečišťování Emisní limity (obecné a specifické) Emisní stropy Technické podmínky provozu Přípustná tmavost kouře specifický emisní limit stanovený v povolení provozu nesmí být stejný nebo vyšší než specifický emisní limit stanovený prováděcím právním předpisem pro daný stacionární zdroj a musí být plněn alespoň na úrovni komínového průduchu 5

Emisní limity Tam, kde je stanoven alespoň jeden specifický emisní limit, neplatí obecné emisní limity KÚ však může v povolení stanovit další emisní limity Na základě IED zpřísnění emisních limitů (pro stávající zdroje LCP od 1.1.2016, pro nové zdroje od 7.1.2013, přísnější) Při rozšíření kapacity a při změně stávajících spalovacích zdrojů pro novou část přísnější emisní limity

Emisní limity Příloha č. 2 Část I – spalovací stacionární zdroje o celkovém jmenovitém tepelném příkonu 50 MW a vyšším Část II – spalovací stacionární zdroje o celkovém jmenovitém tepelném příkonu 0,3-50 MW Část III – způsob stanovení emisních limitů při spalování více druhů paliv Část IV – minimální stupně odsíření § 29 – přechodná ustanovení k emisním limitům a stupňům odsíření

Specifické emisní limity [mg.m-3] 1. Specifické emisní limity pro kotle a teplovzdušné přímotopné stacionární zdroje   Tabulka 1.1 - Specifické emisní limity platné od 1. ledna 2018 Druh paliva Specifické emisní limity [mg.m-3] > 0,3-1 MW > 1-5 MW > 5-50 MW SO2 NOx TZL CO Pevné palivo - 600 100 400 500 50 15001)   30 300 5003) Kapalné palivo 130 80 4504) 15004) Plynné palivo a zkapalněný plyn 1002) Vysvětlivky: Na spalovací stacionární zdroje spalující hnědé uhlí, provozované nejvýše 3200 provozních hodin ročně, se vztahuje specifický emisní limit 2000 mg.m-3. Pokud nelze této hodnoty z technických důvodů dosáhnout použitím nízkoemisních hořáků, platí specifický emisní limit 200 mg.m-3. Platí v případě spalování biomasy pro spalování ve stacionárních zdrojích s výjimkou spalování výlisků z takové biomasy. Vztahuje se na spalování těžkého topného oleje a jemu podobných kapalných paliv. 8

Zjišťování emisí Kontinuální měření i pro jednotlivé kotle o jmenovitém tepelném příkonu 50 MW a vyšším (i když celkový příkon nepřekročí 100 MW) – viz část B přílohy č. 4 zákona Ruší se periodické jednorázové měření emisí znečišťujících látek uvedených v části A přílohy č. 4 zákona (těžké kovy a dioxiny) Zrušením některých emisních limitů (např. u zemního plynu) odpadne povinnost provádět měření emisí daných znečišťujících látek tam, kde to není podstatné nebo je regulováno jinak U spalovacích zdrojů na pevná paliva 1-5 MW se četnost jednorázového měření emisí zvyšuje na 1x za rok U spalovacích zdrojů na plynná a kapalná paliva do 5 MW bude četnost jednorázového měření emisí 1x za 3 roky, také v případě pevných paliv 0,3-1 MW U LCP beze změn, pouze nově 1x za rok měření emisí Hg 9

Zjišťování emisí Pokud stanoví KÚ specifický emisní limit nad rámec právních předpisů, stanoví v povolení rovněž požadavky na zjišťování emisí U spalovacího stacionárního zdroje, u něhož nelze z důvodů uvedených v § 3 odst. 7 emisní vyhlášky splnit v intervalu stanovené četnosti měření emisí ohlašovací lhůtu 5 pracovních dní před autorizovaným měřením, se měření provede vždy při první příležitosti, kdy bude možné tuto podmínku splnit (aby se záložní zdroje nenajížděly jen kvůli měření) Autorizovaná osoba by neměla provést autorizované měření (ani vystavit protokol), pokud nebylo měření 5 pracovních dní předem ohlášeno ČIŽP Obdobně jako je tomu doposud v ČR u spaloven odpadů, zavádí se od 1.1.2016 validace naměřených hodnot u kontinuálního měření emisí u všech stacionárních zdrojů (důvodem je výrazné zpřísnění emisních limitů od roku 2016; u spalovacích zdrojů využívajících přechodné režimy podle zákona se validace uplatní až po jejich skončení) 10

Výjimky z emisních limitů pro LCP Trvalé výjimky Pro zdroje spalující domácí vysokosirné uhlí - stupně odsíření Špičkové zdroje (do 1500 hodin/rok, jen pro zdroje povolené před 27. listopadem 2002) Dočasné výjimky (přechodné režimy) Přechodný národní plán (1.1.2016-30.6.2020) - PNP Ukončení provozu „opt out“ (17.500 hodin, 2016-2023) Centrální zdroje tepla (2016-2022)

Přechodný národní plán Pro přechodné období 1.1.2016-30.6.2020 Lineární pokles emisních stropů Pro zdroje povolené před 27. listopadem 2002 Pro SO2, NOx a/nebo TZL Ne pro spalovací zdroje v rafineriích, zdroje využívající opt out, CZT využívající výjimku pro CZT Min. stávající emisní limity musí být zachovány PNP zpracován v roce 2012 a odeslán Evropské komisi ke schválení Zveřejněn na www.mzp.cz/kvalita_ovzdusi

Přechodný národní plán v ČR

Přechodný režim – opt out Povolení před 27. listopadem 2002 Pro přechodné období 2016-2023 Max. 17.500 provozních hodin Provozní hodiny se počítají dle pravidel podle rozhodnutí EK 2012/249/EU (každá hodina provozu komína) Min. emisní limity ze stávajícího povolení budou zachovány Nutno ohlásit KÚ nejpozději do 31.12.2014

Přechodný režim pro CZT Pro přechodné období 2016-2022 Celkový jmenovitý tepelný příkon nepřekročí 200 MW Povolení před 27. listopadem 2002 Min. 50 % využitelného tepla je dodáváno do systému CZT Min. emisní limity ze stávajícího povolení budou zachovány Nutno požádat KÚ nejpozději do 30.6.2015

Povinnosti FO a PO Povinnost využití CZT nebo bezemisních zdrojů Tepelné zpracování odpadu - jen ve stacionárních zdrojích, ve kterých je tepelné zpracování odpadu povoleno a pouze pod dohledem autorizované osoby Nová povinnost – nejpozději do 10 let od nabytí účinnosti nového zákona provozovat pouze spalovací zdroje (10-300 kW) splňující „3. emisní třídu“ (stanoví příloha č. 11) Kontroly technického stavu, provozu a instalace u spalovacích zdrojů o jmenovitém tepelném příkonu 10- 300 kW 1x za 2 roky (odborně způsobilé osoby) 16

Požadavky na kvalitu paliv § 16 odst. 1 zákona – uvádět na trh jen paliva splňující požadavky stanovené emisní vyhláškou a dokládat jejich kvalitu Od 1.1.2014 zpřísnění požadavků U TTO, plynových olejů a u paliv pro spalovací stacionární zdroje do 0,3 MW povinnost do 31.3. ohlašovat ministerstvu údaje o palivech uvedených na trh v předchozím roce Prokazování plnění požadavků na kvalitu paliv – doklady o analýzách z akreditovaných laboratoří (určené technické normy ve věstníku UNMZ) 17

Požadavky na kvalitu paliv 2.1. Požadavky na kvalitu pevných paliv 2.1.1. Požadavky na kvalitu uhlí a výlisky z uhlí pro spalovací stacionární zdroje o celkovém jmenovitém tepelném příkonu do 5 MW včetně Kvalitativní ukazatel Jednotka Limitní hodnoty dle celkového jmenovitého tepelného příkonu určeného spalovacího stacionárního zdroje ≤ 0,3 MW > 0,3-5 MW Voda % hm. < 33 < 35 Kvalitativní ukazatel v bezvodém stavu Výhřevnost MJ·kg-1 > 15 Obsah popela < 13 < 20 Měrná sirnatost1) g·MJ-1 < 0,65 < 0,52) < 0,75 Vysvětlivky: 1) Měrnou sirnatostí se rozumí celkový obsah síry v původním stavu, vztažený k výhřevnosti spalovaného paliva v původním stavu, vyjádřený v g.MJ-1 2) Vztahuje se pouze na výlisky z uhlí. 18

Děkuji za pozornost kurt.dedic@mzp.cz