Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III.3.1 008/005/3310a/672/001141.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Podpora meziobecní spolupráce
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Celkový rámec projektu a organizační záležitosti Ingrid Štegmannová vedoucí projektový manažer Hradec.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Závěrečná konference k projektu
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Math Exercises for You (Math4U)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Interní postupy MAS Brdy
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Vítejte na třetí místní konferenci
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/001141

Projektový management Řízení projektu Tým

Týmové role Expertní skupina Garant Metodik Finanční manažer Asistent Manažer projektu

Projektový manažer Náplň práce Řízení projektu dle schváleného harmonogramu Zajištění realizace jednotlivých aktivit projektu Zajištění výstupů projektu Ekonomika (kontrola plnění rozpočtu, sladění s rozpočtem města, hlídání přímých a nepřímých nákladů, objednávky, kontace faktur, drobné nákupy) Komunikace s implementačními orgány regionální politiky EU v ČR Zpráva o zahájení projektu, monitorovací zprávy, závěrečná zprávy (etapové zprávy) Žádosti o platbu

Projektový manažer Zajištění publicity projektu (podpory z EU) Zajištění propagačních předmětů Spolupráce s vedením města, informování představitelů města o průběhu, aktivitách a výstupech projektu Komunikace s partnery (českými i zahraničními) Realizace výběrových řízení Příprava smluv o partnerství, smluv s dodavateli Administrativa (tvorba a kontrola výkazů práce, zápisů z jednání, příprava materiálů pro RM, ZM, archivace smluv, účetních dokladů, dokladů o publicitě, zápisů, kontrola cestovních příkazů) Úvazek: 0,8 Plat: tabulkový

Projektový manažer Možné profesní zaměření, které lze v praxi zúročit: Ekonom (faktury, účetnictví, vyúčtování projektu) Psycholog (facilitace, řízení týmu) Právník (výběrová řízení, příprava smluv) Informatik (prezentace) Publicista, jazykovědec (tiskové zprávy) Písařka (zápisy) Personalista (výběr spolupracovníků) Kreativec (příprava projektu, soutěže pro školy či veřejnost, tvorba loga) Dle zaměření projektu – od zemědělce přes sociálního pracovníka po učitele

Projektový asistent Náplň práce Administrativa (výkazy práce, zápisy z jednání, korespondence) Ekonomika (objednávky, kontace faktur, drobné nákupy) Spolupracuje s projektovým manažerem na: Kontrole dodržování harmonogramu projektu Zajištění realizace aktivit a výstupů projektu Přípravě podkladů pro monitorovací zprávy Zajištění publicity podpory EU Komunikaci se členy projektového týmu, partnery, dodavateli Úvazek: 0,4

Projektový asistent Možné profesní zaměření: Ekonom Informatik Sekretářka Dle zaměření projektu

Finanční manažer Náplň práce Vedení účetnictví projektu Fakturace, likvidace faktur Vedení přehledu čerpání rozpočtu Evidence nákladů na služební cesty Evidence mzdových nákladů Finanční část žádosti o platbu Archivace originálů účetních dokladů (10 let od ukončení projektu) Evidence pohybů na účtu projektu, správa účtu Spolupráce s auditorem S projektovým manažerem zodpovídá za správné čerpání rozpočtu projektu, za řádné vyúčtování nákladů i výnosů projektu, za případné změny rozpočtu projektu (podstatné i nepodstatné) Úvazek: 0,25

Garant-supervizor projektu Náplň práce Kontrola jednotlivých kroků učiněných za účelem realizace projektu Kontrola plnění rozpočtu, pravidel publicity, řádného průběhu výběrových řízení Kontrola monitorovacích a závěrečných zpráv, žádostí o platbu Koordinace aktivit projektu v návaznosti na činnost krajské samosprávy Kontrola práce projektového týmu ve vztahu k plnění úkolů příslušného odboru (organizace) Zodpovědný za spolupráci projektového týmu s dalšími odbory MěÚ, s představiteli města, s radou a zastupitelstvem města, s partnerskými městy, obcemi a organizacemi, s externími spolupracovníky Zodpovědný za řádný průběh projektu, naplnění cílů projektu prostřednictvím realizace aktivit a výstupů projektu Úvazek: 0,25

Metodik projektu Náplň práce Vytváření směrnic, pokynů a dalších metodických materiálů Aplikace získaných poznatků do praxe Spolupráce s externími odborníky, supervizory Konzultace konkrétního zajištění aktivit a výstupů s projektovým týmem i partnery (účast na poradách projektového týmu, koordinace procesů komunikace v rámci partnerství) Spolupráce na zajištění publicity projektu Konzultace a podíl na zajištění doprovodných akcí projektu (soutěže) Účast na jednáních se zástupci cílových skupin (facilitace) Účast na setkáních s laickou i odbornou veřejností (veřejná setkání, konference, workshopy, výstavy, vyhodnocení soutěží) – moderování, školení Úvazek: 0,5

Externí spolupracovníci Expertní skupina (nejlépe na DPP) Náplň práce Aplikace poznatků do praxe, spolupráce na zajištění jednotlivých aktivit a výstupů projektu, zprostředkování kontaktu s cílovými skupinami projektu, komunikace s partnery) „Pomocníci“ na DPP, DPČ, smlouvu o poskytování metodické pomoci, smlouvu na zajištění tlumočnických služeb atd. Supervizor (nezávislý expert posuzující vývoj projektu, naplnění cílů) Dodavatelé výstupů, aktivit

Týmová spolupráce Harmonogram porad Porady projektového týmu (termín, čas a místo, program, vedení porady, řešení problémů, zápis) Odsouhlasení zápisu z porad Plnění úkolů Kontrola plnění úkolů

Komunikace projektového týmu em (ekologická, rychlá, v souladu se slibem dbát na efektivní a úspornou spotřebu materiálu) osobně

Projektový tým Zázemí projektového týmu: Z prostředků projektu zakoupeny „pracovní pomůcky“ Notebooky Tiskárna Dataprojektor Mobilní telefon

Řízení projektového týmu

Děkuji za pozornost Mgr. Eva Kuchařová projektová manažerka Městský úřad Otrokovice Tel.: