1. Kateřina Škarecká 2. Tomáš Kolek 3. Lucie Hanková 4. Karolína Stiskalová 5. Tereza Veselská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura daní v ČR.
Advertisements

Partner Vaší nemovitosti
Bytové družstvo U Arény
PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Ukončení 1.etapy výuky cizího jazyka
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Evropská soukromá společnost s r. o
Akciová společnost Jiří Řípa, C2B.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Společenství vlastníků od
Vznik společenství vlastníků jednotek, práva a povinnosti.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_10 Název materiálu: Vyjadřování věku a udávání času Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_294.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Robin George Collingwood Právní aspekty podnikání
Některé problémy orgánů obchodních korporací
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Zrušení a zánik obchodní společnosti Zrušení obchodní společnosti je právní skutečnost způsobující, že společnost již nadále nevykonává činnost, kterou.
EKONOMIKA AKCIOVÁ SPOLEČNOST Ing. Hana Kročová
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
10 zemí. 1 společnost. Ing. Jana Skálová, Ph.D.
Právní forma organizace
Zsv.
Rezidenční development a SOSB Stavební fórum, 14. června 2006 Magda Pokorná.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Subjekty obchodního práva
 Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.1.7.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Příprava na samostatný život
Projekt ekonom.
TAX Novinky v oblasti daně z přidané hodnoty Petr Toman, Manager 23. února 2006.
Akciová společnost.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_18
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
= kapitálová obchodní společnost - společníci = akcionáři se na ní podílejí poskytnutým kapitálem (přičemž samotný chod řídí profesionální management)
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM
- k valné hromadě – hlasování za každou 1 Kč vkladu – 1 hlas (možno odlišně upravit ve SS)
Družstevní bydlení Přednáška č květen 2006.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_166.ANJ.12 Formal and informal letters - Elementary.
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
Zákon o obchodních korporacích. Obchodní korporace 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Kolizní.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 15 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
1 Svaz českých a moravských bytových družstev SČMBD Svaz českých a moravských bytových družstev je zájmovým sdružením bytových družstev a společenství.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Akciová společnost – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Seminář předsedů samospráv
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
16. Shromáždění SVJ 25. dubna :00
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Ing. Alice Horáčková
Transkript prezentace:

1. Kateřina Škarecká 2. Tomáš Kolek 3. Lucie Hanková 4. Karolína Stiskalová 5. Tereza Veselská

 1. Společenství bytových jednotek – co o tom víme?  2. Výpočet velikosti jednotlivých bytových jednotek a stanovení poměru vlastnictví v bytovém domě  3. Došlá faktura – zařazení do účetnictví, zaúčtování  4. Vyčíslení spotřeby tepla jednotlivým bytovým jednotkám  5. Pozvání na schůzi – jednu z bytových jednotek vlastní cizinec

Účel vzniku společenství vlastníků jednotek (SVJ)  Hlavním účelem vzniku společenství vlastníků jednotek by mělo být zajištění péče o společný majetek jednotlivých vlastníků bytových jednotek a k zastupování vlastníků "navenek". Fungování společenství vlastníků jednotek upravuje Zákon č. 72/1994 Sb., jinak také Zákon o vlastnictví bytů (ZOVB).  Společenství vlastníků jednotek je specifickou právní osobou, která je oprávněna zastupovat vlastníky ve věcech spojených se správou, provozem a opravami společných částí domu.  Společenství je podle zákona oprávněno k: 1. uzavírání smluv s dodavateli služeb spojených s užíváním jednotek, 2. sjednání pojištění domu, 3. uzavírání smluv, evidenci a vybírání nájemného v případech, kdy společné části domu jsou dále pronajímány, 4. vedení účetnictví.

 Společenství vlastníků jednotek vzniká v bytových domech, které mají alespoň pět bytů ve vlastnictví alespoň tří různých majitelů. Společenství tak vznikne např. při převodu družstevních bytů do osobního vlastnictví nebo v případech, kdy majitel bytového domu rozprodává samostatně jednotlivé byty.  Vznik společenství vlastníků jednotek (SVJ) vyplývá ze zákona a není možné se mu vyhnout. Za den vzniku je považován den, kdy katastr nemovitostí doručí třetímu majiteli listinu osvědčující nabývací právo k bytové jednotce  Vznikem společenství ovšem povinnosti jeho členů nekončí - naopak začínají. Členové společenství se musí shromáždit na shromáždění, což je nejvyšší orgán společenství, nejpozději do 60 dnů, aby 1. schválili stanovy společenství a 2. zvolili orgány společenství (výbor).

 Společenství vlastníků jednotek vytváří povinně dva orgány - shromáždění vlastníků jednotek a výbor společenství. Další orgány mohou určit stanovy společenství.  Shromáždění vlastníků jednotek je nejvyšším orgánem společenství a je obdobou členské schůze družstva či valné hromady obchodních společností. První schůze shromáždění se musí konat nejdéle do 60 dnů po vzniku společenství a svolává ji původní vlastník budovy. Na této schůzi shromáždění schvaluje stanovy společenství a volí výbor společenství a případně další orgány společenství určené stanovami.  Pokud se nesejde shromáždění k volbě orgánů společenství nebo nejsou-li tyto orgány zvoleny, plní funkci orgánů společenství vlastník, jehož spoluvlastnický podíl na společných částech domu činí nejméně jednu polovinu. Pokud neexistuje žádný takový většinový vlastník, plní funkci výboru ti vlastníci, kteří se stali členy společenství dnem jeho vzniku, tedy zakládající členové. Pokud však došlo k převodům bytových jednotek do vlastnictví ze strany bytového družstva, jež zároveň nadále vykonává správu objektu, plní funkci výboru toto družstvo až do doby, kdy bude výbor shromážděním zvolen.

Byt Obývací pokoj KuchyňKoupelnaWCChodbaPokoj 1Pokoj 2Celkem ,8m 2 20m 2 6,5m 2 1,6m 2 12,6m 2 16m 2 0m 2 83,5m m 2 20m 2 6,5m 2 1,6m 2 14,4m 2 16m 2 106,5m 2

BytPoměr vlastnictví 2+1 0, , , ,2803

MD/D MD/D DOFA za teplo bez DPH… ,- 502/ 20% (DPH)… ,- 343/ 20% (DPH)… ,- 343/ Celkem… ,- /321 Celkem… ,- /321 VBÚ úhrada faktury za teplo ,- 321/221

Uhlí Odměna topič Ostatní náklady Celkem76 739

Č. bytuPříjmení a jméno Velikost v m2 Procentní částNáklady na teplo celkem 1.Smrk René 83, ,6 2.Konečný Lumír Ing. 106, ,9 3.Nováková Jaroslava 83, ,6 4.Malý Adrian 106, ,9 CELKEM

SVJ – Náš Dům Jeseník Dukelská Czech Republic John Taylor Lincoln street 62D BF London UK 3rd October 2012 Dear Mr. Taylor, The reason why we write you is that we want to invite you to an average meeting of our company. We will talk about correction, maintenance, etc. It will take place in the seat of our company,,Náš Dům”, on 5th February 2013 at 3:00p.m. Let as know if you arrive or no. We are looking forward to hearing from you soon. Your Sincirely. Katerina Skarecka

 Pracovalo se nám dobře, byla dobrá spolupráce ve skupině i s učiteli.  Nejvíce času nám asi zabral úkol č.1, protože jsme museli vyhledávat spoustu informací na internetu.  Nejvíc nás bavil úkol č.5, protože máme rádi angličtinu.