Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola,"— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9k_32 Téma : Application letter Ročník : 8. a 9. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Didaktický učební materiál je určen pro žáky 8. a 9. ročníku. Shrnuje a procvičuje přípravu na psaní žádosti, především žádosti o zaměstnání. V praktickém návodu je uvedena osnova žádosti, dále vhodné obraty, které se při psaní žádosti používají. Jako výstup by měl být zadán domácí úkol se zadáním vlastní žádosti o zaměstnání.

3 Writing an application letter
GUIDE

4 How to begin a formal letter
Your address – the date The address of the company Dear Sir/Madam (when we don´t know the name) Dear Mr Smith

5 Formal language NO CONTRACTIONS
(don´t, won´t, isn´t, aren´t, haven´t….) NO INFORMAL EXPRESSIONS (why don´t we…., thanks, What´s up? I wanna….) NO PHRASAL VERBS (go on, look up, turn off, pick up…)

6 Applying for the job Advertisement WANTED Young people with enthusiasm to work as helpers in a summer camp. Must speak two languages and enjoy working with children.

7 First paragraph Write why you are writing. What job are you applying for. Say where/when you saw the advertisement. Dear Sir or Madam, I am writing to apply for the position of a camp helper which was advertised in last Sunday´s Times.

8 Second paragraph Introduce yourself Why are you interested in the job? My name is …….. I am ……. (your age) and I am studying at ……. (the name of your school). I would like to work for you because ………………… and …………………(give reasons)

9 (creative, reliable, tolerant, hard working….)
Third paragraph What are your personal qualities? (creative, reliable, tolerant, hard working….) I am ……………….(adjective) person. I also feel that I am…………(adjective) .In addition I can……… (quality).

10 Fourth paragraph What are your qualifications and personal skills? COMMUNICATION SKILLS COMPUTER SKILLS LANGUAGE SKILLS DRIVING LICENCE … I think I would be a good ……. (name of the job), due to my experience in …… (job) area. Also (qualification/skills).

11 I look forward to hearing from you soon. Yours sincerely,
Fifth paragraph The conslusion I look forward to hearing from you soon. Yours sincerely, …………….. Your name ……………… Type your name


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola,"

Podobné prezentace


Reklamy Google