Podpora rozvoje inovací v Libereckém kraji Ing. Ivana Ptáčková odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Regionální inovační mítink 2. listopadu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Evropa 2020 Integrované směry
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Daniel Všetečka, MSc. Ing. Martin Dittrich
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dotační fond Libereckého kraje Regionální inovační program Workshop „Způsoby financování energetických.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Středočeské Inovační Centrum Středočeské inovační centrum, spolek, Pražská 636, Dolní Břežany,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Technologická agentura
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Podpora rozvoje inovací v Libereckém kraji Ing. Ivana Ptáčková odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Regionální inovační mítink 2. listopadu 2011 Jablonec nad Nisou

Struktura prezentace Koncepční rámec aktivit Libereckého kraje Priority resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova ve vztahu k podnikatelské sféře Grantová podpora – G17, G18, G28 – veřejná soutěž ve VaVaI – Inovační vouchery Další aktivity resortu

Liberecký kraj a filozofie udržitelného rozvoje PPP není pouze Public-Private-Partnership PPP je také People-Planet-Profit

Koncepční rámec - EU Evropa 2020 – Strategie pro inteligentní a udržitelný růst podporující začlenění Stěžejní iniciativy Evropy 2020 Digitální agenda pro Evropu Unie inovací Mládež v pohybu Evropa méně náročná na zdroje Průmyslová politika pro éru globalizace Program pro nové dovednosti a pracovní místa Evropská platforma pro boj proti chudobě

Koncepční rámec – regionální úroveň Strategie rozvoje Libereckého kraje Program rozvoje Libereckého kraje Regionální inovační strategie (2009)

Priority regionu – výňatek z PRLK Podpora prostředí pro rozvoj malého a středního podnikání Rozvoj inovačního prostředí Kvalitní a efektivní vzdělávací systém Zajištění komplexnosti a kvality dopravní a technické infrastruktury, dopravní obslužnosti Podpora prostředí pro úspory energie

Grantová podpora LK G17 – Program obnovy venkova G18 – Program podpory hospodářsky slabých oblastí G28 – Regionální inovační program Gestor - resort hospodářského a regionálního rozvoje,evropských projektů a rozvoje venkova

G28 – Regionální inovační program Schválen dne usnesením č. 350/11/ZK Zastupitelstva Libereckého kraje Priority programu: Podpora výzkumu, vývoje a inovací v LK Podpora spolupráce a transferu znalostí mezi vysokými školami, případně poskytovateli znalostí splňujícími definici výzkumné organizace dle § 2 odst. 2d) zák. č. 130/2002 Sb. o podpoře VaVaI, a MSP

G28 – Regionální inovační program Malý, střední podnik znalost technologie služba finance Liberecký kraj Vysoká škola, výzkumná organizace z Libereckého kraje nebo Královéhradeckého kraje

G28 – veřejná soutěž ve VaVaI Objednávka (smlouva o smlouvě budoucí) Závěrečná zpráva Poptávka (znalost, služba) Kontaktní osoba Nabídka Podpis smlouvy o smlouvě budoucí Podání žádosti o inovační voucher Hodnocení žádosti Podpis smluv s vítězi Vyplacení voucheru – 90 %hodnoty voucheru Autorizace vyučtování 10% hodnoty voucheru Realizace

Inovační vouchery Předmět veřejné soutěže – spolupráce mezi MSP a VŠ, případně VO: Smluvní vývoj produktu/služby/procesu Testování a měření Přístup k výzkumnému zařízení Navrhování prototypů Analýza vhodnosti materiálu Design produktu Tvorba byznys plánu k inovativnímu produktu Posouzení ekonomického dopadu Analýza trhu/marketingová strategie Nastavení nového byznys nebo marketingového modelu firmy Optimalizace operačních procesů firmy

Inovační vouchery Den vyhlášení veřejné soutěže Termín pro podávání projektových žádostí – Datum a hodina ukončení příjmu projektových žádostí ve 12:00 hod. Časový rámec pro realizaci projektů Od data přijetí projektové žádosti do ukončení veškerých aktivit projektu, nejdéle do Maximální hodnota inovačního voucheru ,-Kč

Inovační vouchery 2011 – 2012 Vymezení okruhu poskytovatelů znalostí a služeb Technická univerzita v Liberci Univerzita Hradec Králové a její fakulty Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové Fakultní nemocnice v Hradci Králové Výzkumný ústav šlechtitelský a ovocnářský Holovousy s.r.o. Státní ústav radiační ochrany v.v.i. – pobočka v Hradci Králové Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti, v.v.i. – výzkumná stanice Opočno Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. – prtacoviště Kostelec nad Orlicí Centrum pro energetické využití litosféry, v.v.i. se sídlem v Liberci Membrain s.r.o., Stráž pod Ralskem VÚTS, a.s., Liberec

Další aktivity resortu Formulář projektového záměru Informační portál LK pro inovace Databáze brownfields, greenfields Katalog brownfields, greenfields

Další aktivity resortu – Projekt USV Projekt „Budování kapacit podpory udržitelné výroby a spotřeby v Libereckém kraji“ Podpořen z Revolvingového fondu MŽP Téma energetické a materiálové efektivnosti, ekoinovací, nástrojů a postupů napomáhajících snižování nákladů Kurz Manažer USV - akreditace MŠMT dne 7. července 2006 pod čj.: 23592/ /1 (rozsah 130 hodin, 3 kredity v rámci celoživotního vzdělávání) Provedení vstupních hodnocení inovací udržitelné výroby a spotřeby Zahájení , KÚLK, zas.m.č :00hod tel.: ,

Děkuji Vám za pozornost