Srovnání reality a „statistiky“ v odměňování českého lékaře Dva stručné příklady ilustrující stávající zlořády.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příklady na výpočet zaměstnanců
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
DPH Vypočítej sazbu DPH.
Analýza Centra ProEquality
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
MZDA.
Výpočet mzdy.
Násobek a dělitel. Jeden rohlík stojí 2 Kč. Kolik Kč budou stát dva, tři, čtyři, nebo pět rohlíků? Čísla 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 atd. jsou násobky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování mezd Označení materiálu:
DAŇ Z PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_12.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Zábavná matematika.
Systém financování v primární péči
Studie dobrovolných aktivit ekologických NNO Tomáš Růžička
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Mzdové výpočty II. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Mzdové výpočty III. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
DOKUMENTY OD UJEP PřF ÚSTÍ NAD LABEM (dále jen PŘÍJEMCE PODPORY) Pro koordinátory partnerů/škol jsme připravili: Náplně práce Návrh smlouvy DPČ Pracovní.
Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění.
Mzdové výpočty I. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Souvislý příklad na mzdy
Odměňování Odměny z dohod.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_231.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Zdanění odměn z dohod Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Hospodaření se zaměstnanci 41.hodina. Hospodaření se zaměstnanci Výpočty jednotlivých forem mezd 1.mzda časová = mzdový tarif x počet odpracovaných hodin.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Aktuální krize zdravotnictví
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01, KČ3,C3,SM3.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_MZDA_S.P.
01 připraven pro Mezinárodní rok dobrovolníků, vyhlášený OSN v 2002 zpracovatel Úřad vlády, zákon účinný od garanční ministerstvo je MV Zákon.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
P OBÍDKOVÉ SLOŽKY, PŘÍPLATKY. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1268Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pobídkové složky,
Odměňování pedagogických pracovníků
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
VY_32_INOVACE_LID_20 Odměňování zaměstnanců. Obsah Odměňování pracovníků Mzda Mzdová soustava Formy a složky mzdy Druhy základní mzdy Pobídkové složky.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Srovnání zdanění podílů na zisku a OSVČ a mzdy. Porovnání varianty: zisk nechám ve firmě 1 mil. Kč, zdaním a vyplatím si ho jako podíl na zisku nebo 1.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY 2013 HRUBÁ MZDA Vypočítáme ji podle druhu mzdy Časová – počet odpracovaných hodin x hodinový tarif Úkolová – počet kvalitních výrobků.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUM VY_32_INOVACE_E21.05 Ročník 2.
PROBLEMATIKA PLÁNOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ OSOBNÍCH NÁKLADŮ NA PROJEKTECH 7. RP 4. Setkání zástupců univerzit a Akademie věd , TC AV ČR Milan Pospíšil,
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Pracovní právo STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
PaedDr. Alena Gajdůšková místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Výbor pro zdravotnictví Petiční výbor POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Transkript prezentace:

Srovnání reality a „statistiky“ v odměňování českého lékaře Dva stručné příklady ilustrující stávající zlořády

Průměrný příjem lékaře Dle státních statistik (ČSÚ, ISPV) Průměr v r Kč/měs., median Kč/měs. Průměrný plat lékaře Kč/měs. Průměrná mzda lékaře Kč/měs. Průměr odpracovaných a zaplacených hodin hod/měs.

Ukázka z praxe 1 Absolvent 3 roky praxe, oficiální úvazek 0.2 Říjen 2010 – realita Pracuje 168 h (měsíční fond pracovní doby), k tomu navíc 4 služby všední (4x16h) a jedna víkendová (1x48 hodin) Odpracuje celkem 280 hodin. Jeho měsíční plat činí: Základ Kč (0.2 z tarifu Kč) Tzv doplnění úvazku a příplatky Kč Celkem Kč měsíčně Reálná hodinová odměna činí 76 Kč hrubého

Ukázka z praxe 1 Stejný lékař z pohledu statistiky: Odpracované přesčasy – 0 hodin Příjem Kč měsíčně při úvazku 0.2 Přepočtený příjem na úvazek 1.0: Kč měsíčně!!!!

Ukázka z praxe 2 Lékař 42 let, dvě atestace, 18 let praxe, úvazek 1.0 Říjen 2010 – pracuje 168 hodin, k tomu 4 služby všední a jeden víkend na svém pracovišti (tedy 4x hodin). Dalších 32 hodin služeb na jiném pracovišti (v té samé nemocnici). Celkem 312 hodin. Za 32 hodin dostane NV, finálně tedy odpracuje 280 hodin. Hrubý měsíční příjem Kč Průměrný příjem hrubého na hodinu 211 Kč Jeho faktický úvazek je Ale nikde se neobjeví ani hodina práce přesčas. Kouzlo?

Ukázka s praxe 2 Lékař má uzavřeny tři pracovní smlouvy (u stejného zaměstnavatele) – už tento fakt je na hraně, spíše za hranou zákona. První smlouva je základní – 1.0 úvazku a Kč/měs. (203 Kč/h a 168 hodin). Ve statistice se objeví jako Lékař 1. Druhá smlouva (DPČ) je na služby na jiném pracovišti nemocnice. Lékař dostane 110 Kč/h a pracuje na 0.2 úvazku Kč hrubého za 32 hodin. Ve statistice se objeví jako Lékař 2. Třetí smlouva (DPČ) je na služby na kmenovém pracovišti. Zde má lékař 267 Kč/h a odpracoval 80 hodin, tedy odměna je Kč. Ve statistice se objeví jako Lékař 3. Protože lékař pracuje daleko více než povoluje zákon a překračuje i limity pro DPČ nevykazuje mu zaměstnavatel z této DPČ odpracované hodiny, ale do kolonky hodiny píše dny. Statisticky pak měl Lékař 3 měl 4272 Kč/h, což přepočteno na úvazek činí Kč/měs. hrubého

Ještě se doktorům divíte?!