Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění."— Transkript prezentace:

1

2 Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění provádění operací stanovení operativního postupu dohled nad pooperační péčí

3 Chirurg vykonává svou práci v jakékoliv nemocnici na oddělení chirurgie, kde se přesouvá na operační sál, kde vykonává svou činnost.

4 Chirurg má mnoho možností,jak dojíždět do práce. Mezi způsoby dojíždění patří: MHD Vlak Auto Pěšky Kolo Kdežto za kolo ani pěšky nic platit nemusíme.U vlaku nebo MHD musíme platit za přepravu(daný tarif). U auta závisí jestli je naše nebo taxi. Dále závisí na dálce od domova k přemístění místu výkonu práce. Přepokládejme že cena činí 7kč/km.

5 Jestliže má chirurg cestu vzdálenou 15km,budou náklady autem 105kč denně. Průměrný plat chirurga činí 34188kč. Dále také hodnota platu závisí na tom: jak dlouho tu činnost již vykonává a také na další vzdělanosti.( atestace)

6 Mezi jeho další vzdělání může být: Atestace z určitého oboru lékařství. Čímž si prohlubuje své znalosti v určitém oboru…. KVALIFIKACE: Chirurg musí být schopen samostatně provést následující: Císařský řez; amputace; ošetření otevřených a uzavřených zlomenin (externí fixace); ošetření střelných ran a ran způsobených granátovými střepy; ošetření těžkých infekcí rány; dětská chirurgie; diagnostika bez rentgenových snímků;

7

8 Psychické zdraví - psychotesty (bez duševních poruch) Ukončené lékařské vzdělání se specializací co nejširší odborné zkušenosti možnost účasti na misi v minimální délce 3 měsíců.

9 Chirurga buď zaměstnává daná nemocnice(ředitel), a nebo je soukromník a má vlastní ordinaci. Pracovní doba závisí na tom, jestli je chirurg někde zaměstnán, nebo jestli má soukromou ordinaci. Pokud pracuje v nemocnici má pracovní dobu určenou většinou na dobu od. 8°°hod do 17°°/18°°. Při naléhavém případu či nedostatek doktorů muže být pracovní doba prodloužena. A nebo může mít soukromou ordinaci kde si ordinační hodiny urči podle sebe.

10 Vytvořil: Vojta Scheinpflug. Zdroje: Projobs.cz


Stáhnout ppt "Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění."

Podobné prezentace


Reklamy Google