III.2.1.2 Občanské vybavení a služby ÚZPI dne 18. října 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
III.1.3 Podpora cestovního ruchu ÚZPI dne 18. října 2007.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům ÚZPI dne 18. října 2007.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost ÚZPI dne 18. října 2007.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje ÚZPI dne 18. října 2007.
III.3.1 Vzdělávání a informace ÚZPI dne 18. října 2007.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

III Občanské vybavení a služby ÚZPI dne 18. října 2007

Charakteristika podopatření  Podopatření je zaměřeno na zajištění občanského vybavení a služeb v obcích do 500 obyvatel v oblasti veřejné správy, školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb, spolkových činností, předškolní a mimoškolní péče o děti, základní obchodní infrastruktury, tělovýchovy a sportu  na zřizování integrovaných informačních a školících center s využitím ICT  na zajištění zázemí pro aktivity místních společenských, kulturních, zájmových a sportovních organizací a spolků a církví a jejich organizací, které přispívají k zachování tradic a upevňují identitu a mezilidské vztahy Projekty jsou vybírány na základě preferenčních kriterií

Legislativní rámec  Čl. 52 b) a 56 Nařízení Rady (ES) č. 1698/2005 o podpoře pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a prováděcí předpisy  Nařízení Komise 1628/2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podporu

Záměry A) Projekty nezakládající veřejnou podporu a) občanské vybavení a služby b) integrovaná informační a školící centra s využitím ICT c) zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity B) Projekty zakládající veřejnou podporu d) občanské vybavení a služby e) integrovaná informační a školící centra s využitím ICT

Finanční alokace  průměrná finanční alokace na podopatření je 6,81 mil. Euro ročně, tj.cca 188 mil.Kč (veřejné prostředky EU a ČR) NUTS IIRegionální balíčky v % Střední Čechy 17,59 Severozápad 10,25 Severovýchod 17,74 Jihozápad 17,00 Jihovýchod 19,73 Moravskoslezsko 6,55 Střední Morava 11,14 Celkem NUTS II (bez Prahy) 100,00

Příjemce dotace  Definice příjemce dotace: Obce, svazky obcí, nestátní neziskové organizace, zájmová sdružení právnických osob (jsou-li jejich členy obce,svazky obcí), církve a jejich organizace

Výše dotace A) Projekty nezakládající veřejnou podporu  Maximální výše dotace činí 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Maximální způsobilé výdaje ze kterých je stanovena dotace pro  záměr a) jsou 15 mil. Kč (je-li žadatelem svazek obcí limit je 20 mil. Kč)  záměr b) jsou 5 mil. Kč (je-li žadatelem svazek obcí limit je 8 mil. Kč)  záměr c) je 1 mil. Kč (je-li žadatelem svazek obcí limit je 2 mil. Kč)  Projekty nezakládají veřejnou podporu dle čl. 87 Smlouvy tehdy, když je projekt realizován ve veřejném zájmu a nepřináší ekonomickou výhodu jeho vlastníku ani jeho provozovateli, nenarušuje soutěž na vnitřním trhu EU zvýhodněním určitých podniků nebo odvětví výroby a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU.

Výše dotace B) Projekty zakládající veřejnou podporu  Maximální výše dotace RegionMalý podnikStřední podnikVelký podnik Všechny regiony kromě regionu Jihozápad % % % Region Jihozápad % % % % % %

Výše dotace B) Projekty zakládající veřejnou podporu Maximální způsobilé výdaje ze kterých je stanovena dotace pro  záměr d) jsou 15 mil. Kč (je-li žadatelem svazek obcí limit je 20 mil. Kč)  záměr e) jsou 5 mil. Kč (je-li žadatelem svazek obcí limit je 8 mil. Kč)  Projekty musí být v souladu s podmínkami pro regionální investiční podporu dle nařízení Komise 1628/2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podporu.  Projekty zakládají veřejnou podporu, když jsou současně naplněny níže uvedené podmínky:  1)podpora je poskytnutá z veřejných prostředků;  2)udělení podpory přináší výhodu pro daný podnik;  3)podpora je selektivní – zvýhodňuje určité podniky nebo odvětví výroby;  4)podpora ovlivní obchod mezi členskými státy (zde se hledí na to, zda v dané oblasti existuje tzv. relevantní trh a potom jako další hledisko se bere v potaz ovlivnění obchodu mezi členskými státy).

Příklady způsobilých výdajů Záměr a)d)  stavební obnova, nová výstavba budov, ploch včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb, péče o děti, základní obchodní infrastruktury, v oblasti sportovních a volnočasových aktivit a tělovýchovy,veřejné správy a hasičských zbrojnic  výstavba sítí technické infrastruktury (včetně bezdrátových technologií) nezbytných pro realizaci projektu  nákup technologie, zařízení, vybavení, hardware, software, pozemků, staveb do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace  projektová a technická dokumentace Záměr b)e)  stavební obnova, nová výstavba budov, ploch včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení ke zřízení integrovaných informačních a školících center s využitím ICT  nákup technologie, zařízení, vybavení, hardware, software, pozemků, staveb do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace  projektová a technická dokumentace

Příklady způsobilých výdajů Záměr c)  investice pro pořízení materiálně – technického zázemí a vybavení pro společenské, spolkové, sportovní,kulturní, environmentální a církevní aktivity včetně stavebních výdajů malého rozsahu (stavby do 25 m 2 )  projektová a technická dokumentace  nákup pozemků v souvislosti s projektem do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Výdaje projektů zakládajících veřejnou podporu jsou zde způsobilé ke spolufinancování, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Výdaje projektů nezakládajících veřejnou podporu jsou způsobilé od (projektová,technická dokumentace, nákup nemovitostí), ostatní výdaje od zaregistrování Žádosti o dotaci

Nezpůsobilé výdaje a formy financování  Nezpůsobilé výdaje: nákup použitého zařízení nákup mobilních dopravních prostředků  Formy financování: bezhotovostní platba hotovostní platba věcné plnění ze strany žadatele/příjemce dotace

Kritéria přijatelnosti projektu  Projekt lze realizovat na území ČR v obci do 500 obyvatel, pro svazek obcí platí, že může zahrnovat i obce s více než 500 obyvateli, ale projekt musí být realizován v obci nebo obcích do 500 obyvatel  Projekt je v souladu s příslušnou právní úpravou  Žadatel musí splňovat definici příjemce dotace  Projekt musí splňovat účel a rozsah podopatření/záměru  Projekt, na který je požadováno 90 % dotace ( je podán jako projekt nezakládající veřejnou podporu) musí být realizován ve veřejném zájmu a nezvýhodňovat ekonomicky jeho vlastníka ani jeho provozovatele, nesmí narušit soutěž na vnitřním trhu EU zvýhodněním určitých podniků nebo odvětví výroby a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU

Další podmínky  Lhůta vázanosti projektu na účel je 5 let od data podpisu Dohody  Příjemce dotace zajistí vykazování údajů potřebných pro monitoring projektu po jeho realizaci po dobu vázanosti projektu na účel  Žadatel nečerpá finanční prostředky na předmět, pro který je požadována dotace z PRV, z rozpočtových kapitol státního rozpočtu, státních fondů nebo jiných fondů EU  V případě, kdy je předmětem preferenčních kriterií tvorba nových pracovních míst, pak období, ve kterém je žadatel povinen dodržovat závazek počtu nově vytvořených pracovních míst, začíná běžet za 6 měsíců od data převedení dotace příjemci dotace a běží po dobu lhůty vázanosti projektu na účel.  Žadatel/příjemce dotace má prokazatelně uspořádány vlastnické/nájemní vztahy k nemovitostem, které souvisejí s realizací projektu. Tuto skutečnost prokazuje žadatel/příjemce dotace v případě kontroly na místě dokladem o vlastnictví nemovitostí, kterých se projekt týká. V případě realizace projektu v pronajatém objektu nebo na pronajatém pozemku navíc ještě nájemní smlouvou na dobu nejméně pět let od podpisu Dohody nebo s výpovědní lhůtou nejméně 5 let. V případě spoluvlastnictví nemovitosti je vyžadován písemný souhlas spoluvlastníků nemovitostí vztahujících se k projektu s realizací projektu  V případě investice do staveb žadatel může pronajmout tyto stavby jinému subjektu. jen v případě aktivit ve veřejném zájmu a pronajímatel je povinen vybrat nájemce (provozovatele) v rámci transparentního výběrového řízení; smlouvu o pronájmu předloží žadatel při kontrole na místě

Povinné přílohy k Žádosti  Projekt dle závazné osnovy  Čestné prohlášení dle závazného vzoru  Stavební povolení, ohlášení, nebo čestné prohlášení, že není zapotřebí  Technická dokumentace předkládaná ke stavebnímu řízení  Půdorys stavby/půdorys dispozice technologie – pokud není přílohou technická dokumentace  Kopie katastrální mapy vystavená příslušným katastrálním úřadem (případně jiným příslušným úřadem) s vyznačením lokalizace předmětu projektu  V případě nákupu stavby/pozemku, který bude způsobilým výdajem, znalecký posudek, ne starší 12 měsíců k datu podání Žádosti o dotaci, zároveň však ne starší než  Seznam příloh s uvedením počtu stran jednotlivých příloh

Nepovinné přílohy k Žádosti (vyplývají z preferenčních kriterií)  Projekt v elektronické podobě na datovém nosiči CD (ve formátu *.doc,*.pdf)  Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za provázání projektu s projektem/projekty zaměřenými na vzdělávání veřejnosti, celoživotního vzdělávání, školství nebo zdravotnictví (školení, semináře, kursy), doloží tuto skutečnost dokladem o tom, že navazující projekt/projekty je již přijat a schválen  Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za využívání a obnovu existující stavby – katastrem nemovitostí ověřená kopie stejnopisu geometrického plánu ne starší než 3 měsíce k datu podání Žádosti o dotaci, ze kterého je patrná výměra stavby  Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za využitelnost informačního centra pro místní školské zařízení, předloží příslušnou písemnou dohodu potvrzenou místním školských zařízením  Pokud žadatel požaduje body za řešení stavby ve standardu nízkoenergetického domu, předloží energetický audit dle vyhlášky č. 213/2001 Sb.  Atd.

 Výpis z obchodního rejstříku nebo jiné osvědčení právního statutu, které je v souladu s definicí příjemce dotace a není starší než 3 měsíce k datu podání žádosti o dotaci;  Doklad o vedení (popř. zřízení) bankovního účtu ve vlastnictví žadatele  Potvrzení finančního úřadu, že žadatel má vypořádány splatné závazky vůči finančním úřadům. Datum tohoto potvrzení nesmí být starší než datum zaregistrování Žádosti o dotaci  V případě, že jako povinná příloha bylo předloženo ohlášení stavby, čestné prohlášení žadatele, že ohlášení stavby nebylo ze strany stavebního úřadu rozporováno (změněno) dle závazného vzoru Povinné přílohy k podpisu Dohody

Povinné přílohy k Žádosti o proplacení  Účetní/daňové doklady související s realizací projektu (faktury, paragony)  Doklad o uhrazení závazku dodavateli (např. výpis z bankovního účtu vč. smlouvy o vlastnictví účtu, pokud je úhrada prováděna z jiného účtu, než který je uvedený v Dohodě, pokladní doklad, na kterém oprávněná osoba potvrdí příjem hotovosti)  Položkový rozpočet projektu rozdělený do jednotlivých kategorií dle číselníku způsobilých výdajů. V případě stavebních prací soupis stavebních prací s výkazem výměr a položkový rozpočet správně rozdělený do odpovídajících kódů způsobilých výdajů  V případě nákupu stavby/pozemku jako způsobilého výdaje kupní smlouva, ne starší než datum vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV  V případě nákupu strojů a technologií technickou dokumentaci k výrobku s dokladem o posouzení shody – ES prohlášení o shodě  Kolaudační souhlas nebo oznámení stavebnímu úřadu o užívání stavby nebo čestné prohlášení příjemce, že kolaudační souhlas ani oznámení není zapotřebí

Povinné přílohy k Žádosti o proplacení  V případě věcného plnění: stavební práce - stavební deník, rozpočet podle ÚRS  Dokumentace k zadávacímu řízení podle Seznamu dokumentace k zadávacímu řízení, který příjemce dotace obdržel při podpisu Dohody  V případě, že příjemce v projektu za účelem bodového zisku deklaroval vytvoření nových pracovních míst a rozhodl se je dokládat podle režimu B: v případě podniku do 25 zaměstnanců - Přehled o vyměřovacích základech a pojistném malé organizace (formulář zasílaný ČSSZ), a to za posledních dvanáct uzavřených měsíců před podáním Žádosti o proplacení v případě podniku od 25 zaměstnanců - Přehled o výši pojistného a vyplacených dávkách (formulář zasílaný ČSSZ), a to za posledních dvanáct uzavřených měsíců před podáním Žádosti o proplacení v případě, že příjemce dotace nemůže poskytnout Přehled o vyměřovacích základech a pojistném malé organizace nebo Přehled o výši pojistného a vyplacených dávkách (např. za posledních dvanáct měsíců neměl zaměstnance), pak bude přílohou čestné prohlášení dle závazného vzoru  Soupisky účetních/daňových dokladů ke způsobilým výdajům - originál. Formuláře jsou zveřejněny na internetových stránkách SZIF

Preferenční kritéria Kriteria centrální  velikost obce, kde je projekt realizován  tvorba nových pracovních míst  multifunkčnost objektu  využití stávajících staveb  využitelnost pro místní školské zařízení  obnova či zakládání tradic  nezaměstnanost ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, ve kterém je projekt realizován Kritéria regionální  soulad se strategií mikroregionu  význam pro více obcí  provázanost s projekty zaměřenými na mládež a znevýhodněné skupiny obyvatelstva  využití obnovitelných zdrojů energie  atd.

Děkuji za pozornost!