PROM Ě NY V HUDB Ě aneb HUDENÍ „ Ž ÁNRY“ & „STYLY“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Víťězslava Nováka v Jindřichově Hradci: Vítejte u prezentace akce „HUDBA V NÁS – hudební toulky d ě jinami m ě sta“
Advertisements

E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Teď do Česka přišel crowdfunding. Princip crowdfundingu (skupinového financování) 1. Máte skvělý nápad, chybí vám ale peníze. Zaregistrujte.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv06/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
S OCIOLOGICKÝ DOTAZNÍK – E LEKROMAGNETICKÁ MEDIA Studenti 6.A: Richard Dobřichovský, Jakub Melín, Ondřej Kolínský, Ondřej Straka.
Digitální učební materiál
Hudební tělesa VY_32_INOVACE_03_Hudební tělesa.
vypracovala: Mgr. Květa Stejskalová
Činnost klubu Členská základna Původní stav 9 členů Původní stav 9 členů Od začátku Kiwanis roku přijati 4 členové - celkový stav 13 Od začátku.
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
HUDEBNÍ STYLY, KTERÉ ZAZNÍ NA VÝCHOVNÝCH KONCERTECH
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Vývoj populární hudby v letech
Prezentace cross-docu žánrů
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
HUDBA.
Středověk Úvod.
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Nela Chalupová.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova Téma: Koncert Klíčová slova: Koncert, hudba, skladba, nástroje Anotace: Žák je seznámen.
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Příprava na výkon povolání
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZLÍNSKÝ KRAJ KONZERVATOŘ P. J. VEJVANOVSKÉHO KROMĚŘÍŽ DĚJINY HUDBY Název školyKonzervatoř P. J. Vejvanovského Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Po n ě kolika letech nás 9. dubna 2015 navštívila se svým výchovným programem hudební cimbálová skupina „RÉVA“. Po p ř edstavení jednotlivých č len ů skupiny.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Cesta za dobrodružstvím..
Kozt KOZTliveCZ prenatál aneb „Jak jsme se prezentovali v roce 2003“ (c) Honza Mareš.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 13. část.
Do dalšího roku jsme vkročili o5 se změnou v sestavě, avšak doufáme že se změnou pro vás posluchače a pařiče příjemnou… Z našeho hnízda vylétl koncem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/01 Název materiálu: Artificiální a nonartificiální hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/08 Název materiálu: 40.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
ČESKÉ HUDEBNÍ BAROKO. BAROKO - ÚVOD -je název uměleckého slohu ovlivňujícího všechny druhy umění -v hudbě se uplatňovalo od konce 16. do poloviny 18.století.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
Vznik Hard-rock bez blues Metal není hard-rock
Jazz a swing v české hudbě
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Další hudební formy Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
XXXIII. Mezinárodní festival vojenských hudeb
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Uherský Ostroh
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/04
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Hudební uskupení Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/17
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
Hudba na jevišti Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_12_HUDBA NA JEVIŠTI Téma: HUDEBNÍ.
Hudební renesance v Čechách
Orchestrální hudba Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Název školy: ZŠ Průhonice
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Hudební nástroj Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

PROM Ě NY V HUDB Ě aneb HUDENÍ „ Ž ÁNRY“ & „STYLY“

Výchovné koncerty 2012/ Komu je koncert určen. 2. Struktura koncertu. 3. Orientace v hudebních žánrech. 4. Organizace koncertu. 5. Proč zvolit tento projekt? 6. Představení kapely a autorů projektu.

1. Komu je koncert určen? Tento hudebně-vzdělávací projekt je určen žákům základních škol (6.-9.třída) a studentům středních škol a gymnázií.

2. Obsah koncertu. Jak z názvu projektu vyplývá, chtěli bychom rámcově studentům a žákům přiblížit jednotlivé hudební žánry a styly. Předvedeme, jak lze konkrétní píseň, která zaznívá z medií, zahrát hned v několika hudebních stylech. Posluchači uslyší celkem 8 hudebních stylů počínaje BLUES, přes SKA a konče HARDROCKEM.

3. Orientace v hudebním životě. V dnešní strhující době se na nás valí obrovské množství informací, a to především díky internetu. Je tedy někdy velmi obtížné si z tohoto kvanta vybrat to, co je pro nás důležité a relevantní. Tento zdroj nás taktéž zahrnuje nepřeberným množstvím hudby. Projekt, který přinášíme, se snaží mladým lidem přiblížit hudební řeč a alespoň částečně se zorientovat ve velmi pestrém hudebním světě.

4.Organizace koncertu. Velikou předností těchto koncertů je jejich uskutečnění přímo v prostorách vaší školy – tělocvična, respirium, velká učebna nebo posluchárna… Ušetří se tím spoustu času vzhledem k přepravě žáků a taktéž nemalých finančních prostředků.

5. Proč zvolit tento projekt? Abychom riziko, že pro teenagery bude koncert nudnou záležitostí, minimalizovali, zaměřili jsme se na oblast populární hudby, která je mladým lidem bytostně vlastní. Na tomto vzorku hudby zdokumentujeme, jaké proměny se dají provést byť s notoricky známou písní.

6. Představení kapely. Krátce o hudební skupině RICHARD. Muzikanti tohoto uskupení mají všichni absolutorium na konzervatořích anebo Akademii múzických umění. Všichni jsou členy špičkového orchestru Hudba Hradní stráže a Policie ČR. Výchovný koncert tohoto souboru je tedy příslibem vysoké profesionality a příjemného zážitku pro posluchače.