Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HUDBA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HUDBA."— Transkript prezentace:

1 HUDBA

2 Co je to hudba ? Hudba je termín, který označoval hru na strunný nástroj. Později se termín začal pužívat ve stejném kontextu jako muzika .). Definice Hudba je organizovaný systém zvuků. Výběr zvuků, jejich rytmické členění a jejich uspořádání určují kvalitu, funkci a estetické působení hudby. Hudba byla velmi dlouho vázána na ritus a za samostatné umění byla uznána poměrně pozdě.

3 JAK VZNIKLA HUDBA ? Vzhledem k tomu že na rozdíl od ostatních druhů umění se u hudby spolehnout na přímé důkazy, jsou tyto teorie nutně částečně spekulativní. Existují následující názory: Hudba se vyvinula napodobováním zpěvu ptáků, respektive přírodních zvuků obecně. Hudba se vyvinula společně s řeči. Tato teorie je založena na povaze tzv. tónových jazyků .

4 Druhy hudby : Dělíme podle : Podle vztahu ke spiritualitě:
Duchovní – váže se k duchovnu, náboženství. Světská – zahrnuje ostatní témata, náměty. Podle původu: Umělá – je výsledkem práce konkrétního jednotlivce či skupiny. Lidová – autor je zde kolektivní, hudba se neustále mění. Podle záměru autora: Artificiální (umělecká) - Autor se snaží do hudby vložit vysokou uměleckou a estetickou hodnotu.

5 Žánry : Blues Pop Country Reggae Disco Rock Dechová hudba R&B
Duchovní hudba Ska Elektronická hudba Soul Folk Trip Hop Funk Underground Hip Hop Vážná hudba Jazz World music

6 Děkuji za pozornost David Žoček , ZŠ Svítkov 9.A
NEJPRODÁVANĚJŠÍ ALBA ROKU 2013 Umístění Název alba Prodaných ks Datum vydání 1 SHINEE - DREAM GIRL: MISCONCEPTIONS OF YOU 2.února 2 SNSD - I GOT A BOY 1.ledna 3 JAE JOONG - I, Y 26.únor 4 INFINITE - NEW CHALLENGE 21.března 5 CHO YONG PIL - HELLO 24.dubna 6 CNBLUE - RE:BLUE 14.ledna 7 INFINITE H - FLY HIGH 91 958 10.ledna 8 B. A. P - ONE SHOT 77 900 12.února 9 TEEN TOP - NO. 1 76 917 25.února 10 SUPER JUNIOR-M - BREAK DOWN 50 505 7.ledna Děkuji za pozornost David Žoček , ZŠ Svítkov 9.A


Stáhnout ppt "HUDBA."

Podobné prezentace


Reklamy Google