LES GENÊTS D’OR PREZENTACE ASOCIACE. - 1 - HODNOTY Naše asociace Les Genêts d’Or má za cíl uznat, přijímat, pomáhat a integrovat handicapované a závislé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Dětský domov (tedy nikoli dětský domov se školou) a základní škola pod jednou střechou Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Ondřej Vala.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Na Zámecké 9, Praha 4 - Nusle, IČO: č. účtu: /2700
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Sociálně terapeutické dílny
Gerontopsychologie v praxi
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Základní škola a Praktická škola, Jičín
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Pedie Co mají společné?.
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

LES GENÊTS D’OR PREZENTACE ASOCIACE

- 1 - HODNOTY Naše asociace Les Genêts d’Or má za cíl uznat, přijímat, pomáhat a integrovat handicapované a závislé osoby. Tyto jsou jejím jediným důvodem existence.

- 2 - DŮRAZ NA KVALITU Od května 2010 je naše asociace Les Genets d´Or držitelem certifikátu podle těchto norem: ISO 9001ISO 14001OHSAS Pomoc, výchova, pracovní zařazení, začlenění a příjem mentálně postižených osob a/ nebo osob závislých

- 3 - ZAŘÍZENÍ Sektor vzdělávání, péče a učení IMESESSAD Sektor pracovního a sociálního života ESAT Sektor poskytování pomoci při závislosti a postižení FDV-FAMMAS Sektor, určený starým lidem se závislostí EHPAD Sídlo

- 4 - DOTČENÍ KLIENTI

- 5 - DĚTI Sektor vzdělávání, péče a učení 2 SESSAD (Služba specializovaného vzdělávání a péče, poskytovaná v domácím prostředí): činnosti, týkající se specializované péče a vzdělávání v domácím prostředí, určené dětem s mentální vadou. 3 IME (Institut Médico-Educatif): Pobyt a pomoc, určené dětem a dospívající mládeži se závažným handikapem  3 IME příloha 24  2 IME příloha 24ter

- 6 - NĚKOLIK ČÍSEL, TÝKAJÍCÍCH SE TOHOTO SEKTORU Vzdělávání, péče a učení

- 7 - DOSPĚLÍ Sektor pracovního a sociálního života 9 ESAT (zařízení a služby chráněných dílen) & pobytové zařízení: Přizpůsobená struktura práce, která umožňuje začlenění a ocenění dělníků díky uznání jejich know- how.

- 8 - NĚKOLIK ČÍSEL, TÝKAJÍCÍCH SE TOHOTO SEKTORU Pracovní a sociální život Lanmeur

- 9 - DOSPĚLÍ Sektor, určený dospělým se závislostí a handikapem 9 FDV (Domov života) – FAM (Dům s pečovatelskou péčí): Stálý příjem dospělých s mentálním postižením, kteří nemohou pracovat. Klienti nevyžadují lékařskou a pomocnou lékařskou péči na rozdíl od klientů, kteří pobývají v domech s pečovatelskou péčí. 1 MAS (Specializovaný domov): Je určený pro stálý pobyt dospělých se závažným handikapem, kteří vyžadují stálý lékařský dohled a péči.

NĚKOLIK ČÍSEL, TÝKAJÍCÍCH SE TOHOTO SEKTORU Pomoc při závislosti - handicapu Dinéault Loperhet Taulé

DOSPĚLÍ Sektor seniorů se závislostí 3 EHPAD (Ubytovací zařízení pro seniory se závislostí).

NĚKOLIK ČÍSEL, TÝKAJÍCÍCH SE TOHOTO SEKTORU Senioři se závislostí Kerallan 4 Moulins Kerampéré

- 13 -