Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková. Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní formy péče o děti
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Kariérové poradenství
Gastouderopvang Holandský boom hlídání dětí a jeho dopady na pečovatele Tijne Berg- le Clercq 30. listopadu 2010.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Struktury a nabídky pro malé děti.  Proto roste uvědomění: Nemůžeme si to „Jen tak dál!“ vůbec dovolit!
Služba péče o děti v dětské skupině
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Různé role zástupce ředitele školy
Mgr. Terezie Pemová NIDAR
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
PÉČE O NEJMENŠÍ Jesle a jejich současná podoba Jan Schneider, ředitel ZZ MČ Praha 4.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Dětské skupiny v praxi Ministerstvo práce a sociálních věcí
 zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (rozpočtová pravidla),
DĚTSKÉ SKUPINY A KUDY DÁL?! Jak mohou profesní organizace pomoci v rozvoji předškolní péče Jan Schneider.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Návrh zákona o podpoře rodin s dětmi
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Podnik, jeho cíle a funkce
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Firemní školky – praktický návod JAK NA TO
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Rozpočty územních samosprávných celků
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Výzvy a další cesta pro dětské služby v Maďarsku Rodičovská péče o děti a politika zaměstnanosti „Kolize nebo komplementarita?" Praha, 5. -
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Mgr. et Mgr. Lucie Grůzová. Společnost a dítě  Postavení dítěte = postavení dospělého  ( stvrzeno Úmluvou o právech dítěte 1989 )  Národní politika.
Financování regionálního školství
Místní akční skupina Rakovnicko
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Odměňování pedagogických pracovníků
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
1.  Má svoji odbornou společnost v rámci ČLS JEP  Má svoji subkatedru v rámci IPVZ  Nemá svůj obor, jednotný systém vzdělávání RL  Kvalifikace RL.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Živnostenský zákon Podnikání.
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Novela zákona o místních poplatcích
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Sociální šetření a legislativa
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková

Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách hlubokou tradici. Na počátku devadesátých let jeslí V roce jeslí Dnes cca 40 jeslí

Ukotvení v právním systému V současné době neexistuje Zřízení, provozování a financování institucionálních zařízení pro děti do tří let je plně v gesci obecních a městských úřadů ( zákon o obcích č. 128/2000, ustanovením § 84, odst. 2 pís.e) a § 24 až 26 zákona č.250/2000 o rozpočtových pravidlech územních rozpočtu - jako organizační složka) Soukromá zařízení 1.Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání, ve znění zákona č.130/2008 – vázaná živnost 2.Péče o děti nad 3 roky- může být provozována v režimu oboru živnosti volné č Poskytování služeb pro rodinu a domácnost – volná živnost č.79 4.Zákon o dětské skupině – návrh!

Co jsme měli a máme jasné ukotvení v legislativě přesně stanovené počty dětí/dospělých (odstupňovány věkem dítěte) požadavky na kvalifikaci pečovatelů, jejich jasné zařazení v katalogu prací včetně platových tabulek přehledně zpracované metodiky systém vzdělávání pečovatelů byl daný jednotný systém vedení evidence jasně stanovený rozsah a obsah kontrol ( hygiena) není nejsou není nejsou nemáme není BOZP, hygiena, revize

Co nabízíme Vysoce profesionální služby Dlouholeté odborné zkušenosti Prověřený a vyzkoušený systém péče Osobní, laskavý a maximálně individuální přístup Prostředí maximálně přizpůsobené věku dětí Chuť učit se všemu novému

Co nutně potřebujeme Ukotvení v legislativě Plnohodnotné začlenění do systému péče o děti Stanovení standardů péče o dítě Vytvoření kariérního řádu pro pečovatele (vychovatele) a zároveň nastavení systém jejich vzdělávání Jistotu – oporu

Co nás trápí Obecné nastavení společnosti proti jeslím Nízké ohodnocení Neochota naslouchat našim potřebám Nutnost neustálého vysvětlování opodstatnění naší existence Finanční nejistota Nejasná budoucnost

O čem sníme Lepší platové zařazení Stejné podmínky pracovně právní podmínky jako učitelé MŠ ( 6 h. PV; 40 dní dovolené, 12 dní studijního volna) Zlepšení společenské prestiže v obecném povědomí

Děkuji za pozornost