METROLOGIE VE STROJÍRENSTVÍ stáž pedagogických pracovníků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Digitální učební materiál
Dokumentace k zajištění BOZP
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Tato prezentace byla vytvořena
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Vzdělávací program METROLOGIE
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Měření laserinterferometrem
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
STROJÍRENSTVÍ Kontrola a měření Úvod do metrologie (ST36)
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Dokumentace k zajištění BOZP
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Poznatky z kontrol agentur práce
Šablony OP VVV a podpora nadání
elektrotechnických měření
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
MĚŘENÍ II. MIKROMETR VY_32_INOVACE_30_600
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

METROLOGIE VE STROJÍRENSTVÍ stáž pedagogických pracovníků Zpracoval: Ing. Jiří Schreier Datum: 17. 10. 2011

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Základní informace Název stáže: METROLOGIE VE STROJÍRENSTVÍ Akreditace: DVPP Hodinová dotace: 40 hodin Cílová skupina: učitelé odborných předmětů učitelé odborného výcviku učitelé praktického vyučování Termín konání: únor – květen 2011

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Základní informace Hlavním úkolem stáže je získání nových poznatků a zkušeností v oblasti metrologie a udržení kroku s vývojem v této oblasti. Stážisté budou vládnout novými nástroji, které jim pomohou usnadnit a zefektivnit jejich výkon ve škole. Pedagogičtí pracovníci se budou podílet na tvorbě následujících výstupů: vytvoření závěrečné zprávy o získaných zkušenostech vytvoření učebních materiálů inovace ŠVP seminář k přenosu zkušeností rozvíjení spolupráce se zaměstnavateli

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Garant stáže TECHNICKÉ LABORATOŘE OPAVA, akciová společnost zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl B, vložka 2206 zastoupená Ing. Petrem Fuxou, předsedou představenstva Adresa: Těšínská 2962/79B, 746 41 Opava IČ: 25667521, DIČ: CZ25667521 Telefon: (+420) 553 759 840 Fax: (+420) 553 759 845 Email: info@tlo.cz Web: www.tlo.cz

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Garant stáže Obor činnosti Firma se zabývá zkoušením a certifikací výrobků v oboru strojů, strojních zařízení, hořlavých materiálů a kalibrací měřidel v oboru měření Délka a rovinný úhel. Posuzuje shodu výrobků s technickými požadavky na zařízení pro dopravu osob. Činnosti výše uvedených laboratoří certifikačního a inspekčního orgánu jsou v souladu s evropskými standardy a jejich odborná úroveň je doložena akreditací Českého institutu pro akreditaci.

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Obsah stáže Tematický plán Hodinová dotace Bezpečnost práce, seznámení s provozem firmy 2 Seznámení s jednotlivými typy měřidel, rozdělení a použití 1 Kalibrace měřidel Horizontální měření délek – délkoměry 5 Vertikální měření délek – výškoměry, komparátory Profilprojektory, univerzální mikroskop 3D-souřadnicové měřící přístroje Měření struktury povrchu, úchylek tvaru 3 Koncové měrky a přístroje na jejich měření Laserinterferometr – měření přímosti a rovinnosti Měření úhlů – dělící přístroje, sinusové pravítko Exkurze 4

Personální zajištění a použité metody Název prezentace Metrologie ve strojírenství Personální zajištění a použité metody Lektoři: Novák Jiří, vedoucí kalibrační laboratoře Břečka Tomáš, metrolog Odborný garant: Ing. Šárka Tichá, Ph.D. Použití metody: výklad praktická měření stínování

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Účastníci stáže 12 pedagogických pracovníků Střední školy technické v Opavě.

Organizace stáže a požadavky na stážisty Název prezentace Metrologie ve strojírenství Organizace stáže a požadavky na stážisty Obsah stáže je rozdělen do 6 okruhů. Stáž byla ukončena exkurzí ve firmě Erdrich Umformtechnik, s.r.o. Školení BOZP stážisté byli seznámení s interními předpisy firmy a proškoleni z BOZP. O školení byl proveden zápis v deníku Bezpečnosti práce Pracovní oblečení na stážisty nebyly kladeny žádné speciální požadavky na pracovní oděv a ochranné pomůcky Vybavení výpočetní a audiovizuální technikou stážisté měli k dispozici notebook se softwarem pro zpracování videa a foto dokumentace, digitální fotoaparát, digitální kameru, vše pořízené z finančních prostředků projektu.

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 1. okruh Obsah stáže (7 hodin) seznámení s firmou TECHNICKÉ LABORATOŘE OPAVA, akciová společnost školení BOZP a PO seznámení s jednotlivými typy měřidel, rozdělení a použití koncové měrky a přístroje na jejich měření kalibrace posuvného měřítka, třmenového mikrometru, číselníkového úchylkoměru

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 1. okruh

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 2. okruh Obsah stáže (5 hodin) horizontální měření délek, délkoměry

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 3. okruh Obsah stáže (5 hodin) vertikální měření délek, výškoměry

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 4. okruh Obsah stáže (8 hodin) profilprojektory, univerzální mikroskop měření úhlů, dělící přístroje

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 5. okruh Obsah stáže (6 hodin) měření struktury povrchu, měření úchylek tvaru laserinterferometr, měření přímosti a rovinnosti

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 6. okruh Obsah stáže (5 hodin) 3D souřadnicové měřící přístroje

Název prezentace Metrologie ve strojírenství 7. okruh Obsah stáže (4 hodin) exkurze ve firmě Erdrich Umformtechnik, s.r.o.

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Evaluace stáží Po ukončení stáží proběhla evaluace formou dotazníkového šetření, Stážisté odpovídali na 15 otázek týkajících se spokojenosti a organizace stáží. Z analýzy průzkumu vyplývá, že stáž byla velmi dobře organizačně zajištěna. Do značné míry splnila očekávání stážistů a byla přínosná pro jejich další profesní rozvoj. Co mě pozitivně překvapilo? pečlivost pracovníků při práci vysoký podíl ruční práce závislý na osobních zkušenostech a umu pracovníka dobře vybavené pracoviště TLO moderní a špičková technika

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Evaluace stáží Co mě negativně překvapilo? jaká je materiální vybavenost v oblasti vzdělávání metrologie na školách ceny měřících přístrojů náklady na vybavení Nejužitečnější témata? praktická měření horizontální a vertikální měření délek měření na souřadnicovém stroji setkání s drahými technickými prostředky oprava a následná kalibrace měřidel

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Evaluace stáží Nejméně užitečné téma? kalibrace posuvného měřítka stínování pracovníků

Název prezentace Metrologie ve strojírenství Výstupy stáže vytvoření výukových prezentací implementace získaných zkušeností do výuky inovace ŠVP rozvíjení spolupráce s firmami opavského regionu

Zpracoval: Ing. Jiří Schreier e-mail: schreier@sst.opava.cz Děkuji za pozornost Zpracoval: Ing. Jiří Schreier Datum: 17. 10. 2011 Kontaktní údaje: Ing. Jiří Schreier Tel.: +420 553 621 808 e-mail: schreier@sst.opava.cz