Výsledek hospodaření Jak se vypočítá výsledek hospodaření již víme. Výsledek hospodaření se rozlišuje na: ◦ VH z provozní činnosti  (náklady a výnosy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Advertisements

4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tato prezentace byla vytvořena
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Složené úrokování.
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Vypracoval: Rychtaříková Eva Materiál: VY_32_INOVACE_ 478
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů právnických osob Označení materiálu:
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
Vzorce na umocnění.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Goniometrické funkce (práce s kalkulačkou)
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Dělitelnost přirozených čísel
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zábavná matematika.
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Výuka anglického, německého jazyka a matematiky na středních školách ve třídách s integrovanými žáky se specifickými poruchami učení pomocí informačních.
Pojistné systémy 9. cvičení. Běžně placené pojistné - področně Základním předpokladem je placení pojistného častěji než jedenkrát do roka Vzorec pro výpočet.
10. Martin Smíšek 2. A  Jelikož se DHM při jeho užívání opotřebovává a jeho hodnota postupně přechází do hodnoty nových výrobků nebo jiných výkonů.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Únorové počítání.
Procvičování vzorce.
Účtování nákladů a výnosů účtová třída 5 a 6
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Účetní uzávěrka Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE2.OA
11. tématický okruh: Výnosy a náklady
Daňová evidence Michal Radvan
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závěrka ve fiktivní firmě.
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_243.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Přednost početních operací
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE122 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
ČASOVÉ ROZLIŠENÍ NÁKLADŮ A VÝNOSŮ
SMĚRNÁ ÚČTOVÁ OSNOVA A ÚČTOVÝ ROZVRH
MĚŘENÍ VÝSLEDKU HOSPODAŘENÍ
Úvod Obsahem této prezentace bude účtování o rozdělení výsledku hospodaření. Jde o každoroční účetní operaci, kdy společnost po uzavření účetnictví musí.
CHARAKTERISTIKA DAŇOVÉ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb.
UZAVÍRÁNÍ ÚČETNÍHO OBDOBÍ. Uzavírání účetního období Uzavírání účetních knih upravuje zákon o účetnictví (§ 17 zákona o účetnictví)
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE127 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Zdroj: KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého.
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Nedaňové výdaje Nedaňovými výdaji jsou obecně ty výdaje, které nesouvisí se zajištěním, dosažením a udržením příjmů, Nedaňovými výdaji budou také ty výdaje,
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1110Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně podle §
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1150Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1155Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Náklady a Výnosy.
Metody FINANČNÍ ANALÝZY:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Transkript prezentace:

Výsledek hospodaření Jak se vypočítá výsledek hospodaření již víme. Výsledek hospodaření se rozlišuje na: ◦ VH z provozní činnosti  (náklady a výnosy 50x-55x, 60x-64x) ◦ VH z finanční činnosti  (náklady a výnosy 56x-57x, 66x) ◦ VH z mimořádné činnosti  (náklady a výnosy 58x, 68x) VH z provozní činnosti a VH z finanční činnosti se souhrnně nazývá jako VH z běžné činnosti. Tzn., že tento VH se skládá z nákladů a výnosů 50x-57x, 60x-66x.

Daňově neuznatelné náklady Zda se náklady účetní (zaúčtované v účetnictví) počítají jako náklady daňové (odpovídají ustanovením v zákoně o daních z příjmů) zjistíme především v: ◦ § 24 zákona o daních z příjmů – daňově uznatelné náklady ◦ § 25 zákona o daních z příjmů – daňově neuznatelné náklady

Daňově neuznatelné náklady Pokud zjistíme, že účetní náklad není nákladem daňovým, částku nákladu připočítáme k výsledku hospodaření. Proč? Protože při výpočtu výsledku hospodaření se náklady odečítají a zákon říká, že pro výpočet daně se odečítat nemá, tak částku musíme zpátky přičíst. VH V účetnictví jsou výnosy 100 Odečteme náklady 60, VH nám tedy klesne na Ale dle daňových zákonů jsme zjistili, že náklady v hodnotě 20 jsou nedaňové, proto o 20 posuneme VH zpět nahoru.