Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS 2007-2013 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS 2007-2013 Piotr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Komunitární program PROGRESS
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
, Mezinárodní česko-polská konference, Trutnov
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Fondy přeshraniční spolupráce Rychnov n. Kněžnou
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Technoexport poskytuje poradenství na přípravu a realizaci projektů napříč operačními programy Spolupráce s více než 300 klienty – podniky, obce, univerzity,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Fond mikroprojektů Euroregionu Silesia Závěrečný seminář INTERREG IIIA ČR-Polsko , Olomouc, Hotel Flóra.
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Interreg V – A Česká republika - Polsko
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Transkript prezentace:

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr Szymański – Zástupce ředitele Oddělení pro koordinaci operačních programů Olomouc, 16. února 2007

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 2 Zkušenosti spojené s implementací INTERREG IIIA v Opolském vojvodství 1. SPOLUPRÁCE POLSKÝCH A ČESKÝCH SUBJEKTŮ JE ČASTO POUZE FORMÁLNÍ 2. PŘESVĚDČIT KE SPOLUPRÁCI DOSUD SAMOSTATNÉ SUBJEKTY VYŽADUJE ZNAČNÉ ÚSILÍ 3. PROBLÉMY PŘI SPOLUPRÁCI VELMI ČASTO VYPLÝVAJÍ Z ROZDÍLŮ V MÍŘE ODPOVĚDNOSTI A INSTITUCIONÁLNÍCH KOMPETENCÍCH

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 3 4. SYSTÉM PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ DO JTS MOHL BÝT PRO PŘÍJEMCE OBTÍŽNÝ, AVŠAK ZDÁ SE, ŽE SE JEDNÁ O JEDINÉ ŘEŠENÍ V KONTEXTU REALIZACE POLSKO-ČESKÝCH PROJEKTŮ 5. PŘI HODNOCENÍ PROJEKTŮ BYL KLADEN PŘÍLIŠ MALÝ DŮRAZ NA HODNOCENÍ EKONOMICKÝCH A ORGANIZAČNÍCH ZÁKLADŮ, JEJICH REALIZACE A DALŠÍHO FUNGOVÁNÍ, NAOPAK POZORNOST BYLA SOUSTŘEDĚNA NA ZNAČNĚ SUBJEKTIVNÍ KRITÉRIUM PŘESHRANIČNÍCH DOPADŮ

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 4 6. NESOUDRŽNÉ DOKUMENTY NAPŘ. PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI Č. 18 „ROZPOČET“, V PŘÍPADĚ KATEGORIE NÁKLADŮ NEODPOVÍDALA ZÁZNAMŮM Z GENERÁTORU ŽÁDOSTÍ ELZA 7. ABSENCE SPOLEČNÝCH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ REGIONÁLNÍCH KONTAKTNÍCH MÍST A SPOLEČNÉHO TECHNICKÉHO SEKRETARIÁTU VEDLA K POSKYTOVÁNÍ ROZDÍLNÝCH INFORMACÍ PŘÍJEMCŮM

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 5 Podmínky pro implementaci OPPS 1. PRAVIDLO VEDOUCÍHO PARTNERA 2. JEDEN PŘÍJEMCE ODPOVĚDNÝ ZA PROJEKT – PRÁVNÍ A ORGANIZAČNÍ DŮSLEDKY 3. ZNAČNĚ VÍCE PROSTŘEDKŮ K VYUŽITÍ PŘI RESTRIKTIVNĚJŠÍCH PRAVIDLECH 4. ZMĚNA POHLEDU:

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 6 II. VÝZVY – Z HLEDISKA ZPROSTŘEDKUJÍCÍCH ORGÁNŮ 1. NEZBYTNOST UPEVNĚNÍ SPOLUPRÁCE POLSKÝCH A ČESKÝCH SUBJEKTŮ – V SOUČASNÉM OBDOBÍ SE USKUTEČNÍ POUZE PROJEKTY, KTERÉ SKUTEČNĚ ŘEŠÍ SPOLEČNÉ PROBLÉMY NA OBOU STRANÁCH HRANICE SPOLUPRÁCE NEMŮŽE BÝT POUZE DOČASNÝM ŘEŠENÍM PRO POTŘEBY REALIZACE PROJEKTU

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 7 2. NALÉHAVÁ POTŘEBA VYTVOŘENÍ (VE SPOLUPRÁCI S JST) NA ÚROVNÍ VOJVODSTVÍ PLATFORMY PRO SPOLUPRÁCI POLSKÝCH A ČESKÝCH SUBJEKTŮ – FORMA?? – INTERNET?? 3. VZHLEDEM K NOVÝM PRAVIDLŮM JE TŘEBA PROVÉST NOVOU PROPAGACI PROGRAMU 4. ZPRACOVÁNÍ SMĚRNIC/PŘÍRUČEK, KTERÉ ZOHLEDNÍ ČESKÁ A POLSKÁ SPECIFIKA

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 8 5. VĚTŠÍ DŮRAZ NA ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ REGIONÁLNÍCH KONTAKTNÍCH MÍST A SPOLEČNÉHO TECHNICKÉHO SEKRETARIÁTU, Z PROBLEMATIKY TÝKAJÍCÍ SE INFRASTRUKTURÁLNÍCH PROJEKTŮ NAPŘ.: - SEZNÁMENÍ SE ZÁVĚRY STUDIE PROVEDITELNOSTI - EKONOMICKOU A FINANČNÍ ANALÝZOU - S FINANČNÍMI PŘEDPISY POLSKÉHO A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU ATD. 6. PŘIZPŮSOBENÍ ZÁZNAMŮ GENERÁTORU ŽÁDOSTÍ SMĚRNICÍM PROGRAMU. V PRŮBĚHU IMPLEMENTACE PROGRAMU INTERREG IIIA ČR – POLSKO, UKAZATELÉ V GENERÁTORU ELZA NEODPOVÍDALI UKAZATELŮM UVEDENÝM V PROGRAMOVÉM DOPLŇKU.

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 9 III. NEVYJANĚNÉ OTÁZKY / ÚZKÁ MÍSTA 1. FINANČNÍ TOKY – NAPŘ. V KONTEXTU NAPOSLEDY NOVELIZOVANÉHO ZÁKONA O VEŘEJNÝCH FINANCÍCH (PL) – pravidlo n+3/n+2 2. PRAVIDLA PRO URČOVÁNÍ TZV. FINANČNÍ MEZERY PRO PROJEKTY, KTERÉ GENERUJÍ ZISK (§ 55. NAŘÍZENÍ 1083/2006) – NUTNOST SJEDNOCENÍ, VÝZVA PRO ŠKOLENÍ

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství HROZÍCÍ NEBEZPEČÍ OHLEDNĚ NEDOSTATEČNÉ SOUDRŽNOSTI U PŘEDPISŮ TÝKAJÍCÍCH SE PRAVIDEL PRO VYUŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉ POMOCI – KOMPLIKACE FINANČNÍ ČÁSTI ŽÁDOSTI O SPOLUFINANCOVÁNÍ 4. PŮSOBNOST EUROREGIONU „PRADĚD“ NEZAHRNUJE CELOU OBLAST PODPORY V OPOLSKÉM VOJVODSTVÍ 6. TECHNICKÁ POMOC – DATUM ZAHÁJENÍ ČINNOSTI 5. NESOUDRŽNOST PŘEDPISŮ DŮLEŽITÝCH PRO REALIZACI INVESTICE – NAPŘ. STAVEBNÍ ZÁKON, ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 11 DĚKUJI ZA POZORNOST Maršálkovský úřad Opolského vojvodství Oddělení pro koordinaci operačních programů ul. Piastowska 12, Opole tel. (077) , / fax (077)