17.4.2012 Od 16:30 hodin Zasedací místnost v Habrech (p ř ízemí) Školení pro žadatele 5. výzvy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Od 15:00 hodin Zasedací místnost v Habrech (budova radnice, přízemí) 1.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Státní statistická služba za oblast kultury
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Školení k 6. výzvě na realizaci.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
DM.  Dlouhodobý majetek  Dlouhodobý majetek je svým charakterem ur č en k dlouhodobému pou ž ívání ve firm ě (déle ne ž jeden rok) a zárove ň  musí.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Školení MAS „Přiďte pobejt!“o.s MAS „Přiďte pobejt!“o.s. MAS „Přiďte pobejt!“ občanské sdružení V letech zpracovávalo Strategický.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
„Budujeme region se společnou budoucností“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Informace o vyhlášených výzvách
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Od 16:30 hodin Zasedací místnost v Habrech (p ř ízemí) Školení pro žadatele 5. výzvy

5. výzva MAS Královská stezka Zve ř ejn ě ní výzvy: Konzultace pro žadatele: pr ů b ě žn ě P ř íjem žádostí: – Kontrola žádostí MAS: první p ů le kv ě tna Výb ě r projekt ů Výb ě rovou komisí MAS: Registrace žádostí na RO SZIF: č erven 2012 Kontrola žádostí RO SZIF: č ervenec 2012 – zá ř í 2012 Podpis Dohody na RO SZIF: cca od ř íjna 2012 Zahájení realizace projekt ů : nejd ř íve od data registrace Žádosti na RO SZIF

Fiche vypsané v 5. výzvě MAS Fiche 2: Ob č anské vybavení a služby v MAS KS (alokace K č ) Fiche 3: Kulturní d ě dictví v MAS KS (alokace K č ) Fiche 4 : Zem ě d ě lství v území MAS KS (alokace K č ) Fiche 8: Podpora rozvoje služeb v cestovním ruchu (alokace K č ) Fiche 11: Zakládání a rozvoj nových podnik ů v MAS KS (alokace K č )

Fiche 2: Občanské vybavení a služby v MAS KS P ř íjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, církve, zájmová sdružení právnických osob, p ř ísp ě vkové organizace z ř ízené obcí Opat ř ení: III Ob č anské vybavení a služby Režim podpory: 90 % (nezakládá VP, de minimis), 40,50, 60 % (bloková výjimka) Min/Max ZV: – K č ZV: vybavení v oblasti sociální a kulturní infrastruktury, v oblasti pé č e o dít ě, v oblasti vzd ě lávání, zdraví, sportu a volno č asových aktivit, ob č anské vybavení v oblasti vybavenosti pro ve ř ejnou správu, informa č ních a školícíh center s využíváním ICT, budov hasi č ských zbrojnic a zví ř ecích útulk ů, vybavení v souvislosti s církevními aktivitami, nákup staveb a pozemk ů souvisejícíh s projektem, technická a projektová dokumentace, prodejna smíšeného zboží, stabilní stánky a pošta (pouze v režimu,,de minimis“), nákup mikrobusu/minibusu (pouze v režimu,,de minimis“)

Fiche 2: Občanské vybavení a služby v MAS KS Povinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: stanovené MAS: Zápis z komunitního projednání + prezen č ní listina V p ř ípad ě, že jsou sou č ástí projektu stavební práce, tak list vlastnictví (prostá kopie) Nepovinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: Partnerská smlouva, nebo další doklad k doložení víceodv ě tvového navrhování

Fiche 3: Kulturní dědictví v MAS KS P ř íjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, církve, zájmová sdružení právnických osob, fyzické a právnické osoby, p ř ísp ě vkové organizace z ř ízené obcí Opat ř ení: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního d ě dictví venkova Režim podpory: 90 % (nezakládá VP, de minimis) Min/Max ZV: – K č ZV: výdaje na studie obnovy a využití kulturního d ě dictví venkova, vypracování program ů regenerace památkov ě významných území, plán ů pé č e o území, soupisy a mapy kulturního d ě dictví venkova, publika č ní č innost a propagace projektu, zhodnocení památkových budov, ploch, kulturních objekt ů a prvk ů, posudky, restaurování/obnova movitých p ř edm ě t ů kulturního d ě dictví venkova, výstavní libreta a muzejní expozice, projektová a technická dokumentace

Fiche 3: Kulturní dědictví v MAS KS Zám ě ry: a) studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního d ě dictví venkova, v p ř ípad ě zám ě ru a) se za kulturní d ě dictví venkova považuje krom ě nemovitých a movitých památek také nehmotné kulturní d ě dictví (nap ř. staro č eské kucha ř ské recepty, lidové písn ě, folklor, vypráv ě ní pam ě tník ů, pov ě sti, zvyky) b) obnova a zhodnocování kulturního d ě dictví venkova, v p ř ípad ě zám ě ru b) se kulturním d ě dictvím venkova rozumí nemovité památky, nap ř. záme č ky, tvrze, kostely, h ř bitovy, fary, kaple, radnice, stavby lidové architektury, zem ě d ě lské usedlosti, mlýny, kapli č ky, k ř ížové cesty, zvoni č ky, boží muka, smír č í k ř íže, sochy, rozcestníky, pomníky ob ě tem válek, sochy slavných rodák ů, památníky, historické mostky, rodné domy významných osobností, v č etn ě doprovodné zelen ě a historické parky, zahrady, aleje, skupiny strom ů a movité památky, nap ř. hudební nástroje, kostelní zvony, obrazy, knihy c) stálé výstavní expozice a muzea,v p ř ípad ě zám ě ru c) lze poskytnout dotaci nap ř. na Vesnické muzeum, D ů m starých č as ů, D ů m zaniklých ř emesel, Rodný d ů m slavného rodáka) s nabídkou místních kulturních a historických zajímavostí, rarit, kuriozit…

Fiche 3: Kulturní dědictví v MAS KS Povinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: Zápis z komunitního projednání + prezen č ní listina Nepovinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za Regionální význam obnovovaného kulturního d ě dictví – doloží tento význam z historického, nebo sou č asného hlediska (pokud není možno za ř adit do žádosti) Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za využití ekologicky šetrných materiál ů, doloží soupis využití t ě chto materiál ů a zd ů vodn ě ní použití (pokud není možno za ř adit do žádosti) Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za propojení s již jinou realizovanou akcí, prokáže tuto realizovanou akci (pokud není možno za ř adit ji do žádosti) Partnerská smlouva, nebo další doklad dokládající víceodv ě tvové navrhování

Fiche 4: Zemědělství v území MAS KS P ř íjemce dotace: zem ě d ě lský podnikatel (FO, PO), podnikatelský subjekt, který je p ř evážn ě vlastn ě n zem ě d ě lskými prvovýrobci Hlavní opat ř ení: I Modernizace zem ě d ě lských podnik ů Režim podpory: 40, 50, 60 % (ostatní) Vedlejší opat ř ení: III.1.1. Diverzifikace č inností nezem ě d ě lské povahy Zám ě ry: a) diverzifikace č inností nezem ě d ě lské povahy c) výstavba a modernizace kotelen a výtopen na biomasu v č etn ě kombinované výroby tepla a elekt ř iny d) výstavba a modernizace za ř ízení na výrobu tvarovaných biopaliv Režim podpory: 40, 50, 60 % (de minimis, bloková výjimka) Min/Max ZV: – K č

Fiche 4: Zemědělství v území MAS KS ZV: stavby pro živo č išnou a rostlinnou výrobu, technologie pro živo č išnou a rostlinnou výrobu v č. Zem ě d ě lské techniky, zpracování biomasy a bioplynu pro energetické ú č ely, prodejní technologie produkt ů zem ě d ě lské prvovýroby, technická a projektová dokumentace, provozovna ur č ená pro nezem ě d ě lskou č innost, nákup stroj ů, technologií, vybavení a dalších za ř ízení sloužících k diverzifikaci do nezem ě d ě lských č inností, kotelny a výtopny na biomasu Nepovinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: Doložení skute č nosti, že žadatel využívá stávající budovy, nebo brownfield Partnerská smlouva, nebo další doklad k doložení víceodv ě tvového navrhování

Fiche 8: Podpora rozvoje služeb v cestovním ruchu P ř íjemce dotace: obec, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení právnických osob, nezem ě d ě lské podnikatelské subjekty, které podnikají v cestovním ruchu Hlavní opat ř ení: III Ubytování a sport Režim podpory: 40, 50, 60 % (de minimis, bloková výjimka) Vedlejší opat ř ení: III.1.2. Podpora zakládání podnik ů a jejich rozvoje Režim podpory: 60 % (de minimis, bloková výjimka) Min/Max ZV: – K č ZV: stavba, rekonstrukce, modernizace č i p ř estavba malokapacitního ubytovacího č i stravovacího za ř ízení, p ů j č ovny sportovních pot ř eb č i sportovních za ř ízení, nákup a výsadba doprovodné zelen ě, propagace a marketing, nákup vybavení pro ža ř ízení, projektová a technická dokumentace

Fiche 8: Podpora rozvoje služeb v cestovním ruchu Nepovinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za zkušenosti žadatele, doloží své zkušenosti Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za partnerství, doloží Partnerskou smlouvu a partnerským projektem Pokud žadatel požaduje body za víceodv ě tvové navrhování, doloží nap ř íklad zápisem

Fiche 11: Zakládání a rozvoj nových podniků v MAS KS P ř íjemce dotace: FO a PO (i bez historie), které spl ň ují podmínky pro za ř azení do kategorie mikropodnik ů (ne zem ě d ě lský podnikatel) Opat ř ení: III.1.2. Podpora a zakládání podnik ů a jejich rozvoje Režim podpory: 60 % (de minimis, bloková výjimka) Min/Max ZV: – K č ZV: provozovna ur č ená pro zakládání a rozvoj existujících mikropodnik ů, nákup stroj ů, technologií, vybavení a dalších za ř ízení sloužících k zakládání a rozvoji mikropodnik ů, propagace a marketing, technická a projektová dokumentace

Fiche 11: Zakládání a rozvoj nových podniků v MAS KS Nepovinné p ř ílohy p ř edkládané p ř i podání Žádosti o dotaci: Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za využití brownfields nebo stávající budovy – doloží skute č nost, že šlo o brownfield Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodn ě ní za víceodv ě tvové navrhování a provád ě ní projektu založené na sou č innosti mezi subjekty a projekty z r ů zných odv ě tví místního hospodá ř ství – doložit zápisem z jednání apod.

Kritéria přijatelnosti Projekt je realizován na území p ů sobnosti MAS Projekt musí spl ň ovat ú č el a rozsah p ř íslušné Fiche a musí být v souladu s Pravidly IV.1.2. Žadatel musí spl ň ovat definici p ř íjemce dotace stanovenou v p ř íslušné Fichi ke dni podání Žádosti o dotaci na MAS a po celou dobu vázanosti projektu na ú č el Projekt je v souladu s p ř íslušnou právní úpravou Žadatelem nem ů že být p ř íjemce dotace opat ř ení IV.1.1., státní podnik, zahrani č ní fyzická osoba, která nemá trvalé bydlišt ě na území Č R, ani právnická osoba, která nemá sídlo na území Č R

Další podmínky Projekt nesmí být po dobu 5 let provozován jiným subjektem č i pronajímán jinému subjektu Stavební práce – katalog stavebních prací RTS, a.s. Brno (aktuální ceny pro jednotlivé položky v rozpo č tu, které nesmí být p ř esaženy) P ř íjemce dotace má prokazateln ě uspo ř ádány vlastnické/nájemní vztahy k nemovitostem, které jsou p ř edm ě tem realizace projektu Žadatel/p ř íjemce dotace ne č erpá finan č ní prost ř edky na stejné ZV, pro které je požadována dotace z PRV, státního rozpo č tu, krajských rozpo č t ů, státních fond ů a dalších fond ů EU Lh ů ta vázanosti projektu je 5 let, doba realizace max. 24 m ě síc ů (resp. 36 m ě síc ů ), uschování doklad ů projektu 10 let

Další podmínky a povinné přílohy U Fiche 2, 3 zápis z komunitního projednání + prezen č ní listina Žádost o dotaci v elektronické podob ě i tišt ě né (vytiskne pracovník MAS a žadatel p ř ed ním podepíše na míst ě ) Platný doklad o osobách oprávn ě ných jednat jménem žadatele (statut, jednací ř ád…) V p ř ípad ě nákupu stavby/pozemku za ř azeného do ZV znalecký posudek (ne starší než ) V p ř ípad ě projektu, kde jsou stavební výdaje nebo dodávka stabilní technologie, katastrální mapa s vyzna č ením lokalizace p ř edm ě tu projektu v odpovídajícím m ěř ítku, ze které budou patrná č ísla pozemk ů, hranice pozemk ů a m ěř ítko mapy

Doporučujeme!! Pro č íst celou Fichi a zkontrolovat projekt p ř ed odevzdáním na MAS V p ř ípad ě jakýchkoliv dotaz ů a nejasností kontaktovat kancelá ř MAS Být p ř ítomen na ve ř ejné obhajob ě projekt ů Sledovat pr ů b ě h administrace projektu ( portál farmá ř e) Uschovávat veškeré doklady týkající se projektu P ř i výb ě rovém ř ízení postupovat transparentn ě a nediskrimina č n ě, ned ě lit um ě le zakázky Sledovat a p ř ípadn ě informovat MAS o veškerých zm ě nách projektu

Pravidla, změny, formuláře…

SZIF

Postup při shodném počtu bodů P ř i shodném po č tu bod ů postupuje Výb ě rová komise MAS následujícím zp ů sobem: 1. Nižší č ástka požadované dotace 2. Nižší po č et obyvatel obce, na jejímž území je p ř evážná č ást aktivit (finan č ní výše aktivit) 3. Los Darovací smlouva a smlouva o úschov ě P ř i podání Žádosti o dotaci žadatele uzavírá s MAS smlouvu o úschov ě na 8 % z č ástky celkových zp ů sobilých výdaj ů projektu a darovací smlouvu na 2 % z celkových zp ů sobilých výdaj ů projektu

Další dotační možnosti OPŽP – 6.4 – Zvyšování reten č ní funkce krajiny – odbahn ě ní rybník ů – výzva plánována na zá ř í – ř íjen 2012 PRV – III.1.2 – Podpora zakládání podnik ů – výzva plánována na č erven 2012 Dota č ní tituly kraje Vyso č ina – doporu č ujeme pr ů b ě žn ě sledovat stránky

MAS Královská stezka o.p.s. Habry Mgr. Gustav Charouzek Karolína Ortová Ing. Veronika Pilcerová Děkujeme za pozornost a přejeme hodně úspěchů!