Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Organizace soudnictví v ČR
Akademické orgány vysokých škol
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Červen 2013 Čím budu? Veronika Nekudová, 9.B.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY OBČANŮ
Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo
Právo Mgr. Blanka Chocová 2010/11.
Státní zastupitelství Červenková Jitka 4.A. Co to je? Soustava úřadů státu Moc výkonná Čl. 80 Ústava České republiky Právní pramen: zákon č. 283/1993.
SOUDNÍ MOC JUSTICE Mgr. Michal Oblouk.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Digitální učební materiál
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_5.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Myslím, že v ČR není dobrá vymahatelnost práva… Seminář Europeum.org Praha 19. května 2010 Ejustice.cz.
Učitel. Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti,
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Profesní mlčenlivost Vztahuje se na všechny osoby, které přijdou do styku s údaji osobními, citlivými, utajovanými skutečnostmi, utajovanými informacemi.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Fakulta zdravotnických studií
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Soudy Občanská výchova.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Procesní subjekty.
Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Zájmová samospráva Lucia Madleňáková
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
ŠKOLA – ZÁKLAD ŽIVOTA Mgr. Michal Oblouk. ŠKOLA  slovo řeckého původu – SCHOLÉ = hra, volný čas, zotavení duše  systém českého školství: a)mateřská.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Právní ochrana, soudnictví, soustava soudů v ČR. Soudnictví  činnost nezávislých soudů jako státních orgánů  řeší konkrétní případy na základě stanovených.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO9 - 4 Datum ověření ve výuce: Téma: Vzdělávací soustava ČR Tématický okruh: Člověk a pracovní život.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Název vzdělávacího materiálu
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Fakulta zdravotnických studií
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
soudci, advokáti, notáři, exekutoři, státní zastupitelství, Policie ČR
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Studijní obor Management sportu
Občanské soudní řízení I.
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

žalobceobhájce

Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského studijního programu Právo a právní věda, oboru Právo. Existují i bakalářské studijní programy a obory věnující se studiu práva, které ovšem nepředstavují plnohodnotné právnické vzdělání, jelikož jejich absolvování nezakládá kvalifikaci k výkonu klasických právnických

Právník, který už získal akademický titul magistr (Mgr.), může poté získat akademický titul doktora práv (JUDr.). K tomu musí absolvovat rigorózní řízení, v němž je povinen pouze vypracovat písemnou rigorózní práci a podrobit se ústní zkoušce ze zvoleného právního oboru. Je nutné uvést, že titul doktora práv není výsledkem doktorského studia, jedná se stále o magisterskou úroveň vysokoškolského vzdělání a proto je právník s titulem Mgr. s právníkem s titulem JUDr. vzděláním rovnocenný.

V období komunistického režimu byl titul doktora práv (JUDr.) znehodnocen tím, že byl udílen rovněž absolventům Vysoké školy SNB, ač neabsolvovali řádné univerzitní právnické studium. Takto udělené tituly nebyly po roce 1989 jejich nositelům odebrány a tito je tedy mohou i v současnosti dále užívat, ačkoli např. Česká advokátní komora je za právnické vzdělání, potřebné pro výkon povolání advokáta, neuznává. Takový přístup, kdy je nutno pro možnost výkonu profese advokáta absolvovat skutečnou právnickou fakultu, pak jako správný potvrdil i Ústavní soud. Stejné stanovisko ve vztahu vůči absolventům Policejní akademie zastává ve své judikatuře také Nejvyšší soud.

Magisterské vzdělání ve studijním programu Právo a právní věda, oboru Právo, je základním předpokladem pro výkon klasických právnických profesí, v České republice jimi jsou: soudce advokát státní zástupce notář soudní exekutor Uplatnění jako právník je však možné najít i u policie, v různých správních, krajských nebo obecních úřadech nebo u zejména větších podnikatelů (v tomto případě jde o tzv. podnikového právníka). Právníky jsou ale také osoby, které se na výkon klasického právnického povolání teprve připravují, jako je tomu u advokátního, notářského nebo exekutorského koncipienta či justičního nebo právního čekatele, případně jsou zde odbornými asistenty, jako je např. asistent soudce.

Pracovní doba je různá, podle dohodnutí se zaměstnavatelem nebo soudem.

Obvykle s dojížděním nejsou problémy pokud nemá kancelář ve vedlejším městě. Pokud je bydlí cca 3 km od místa pracoviště tak by ho to stálo 21 Kč (7 Kč za 1 km).

Samozřejmě je jasné že se právník nemůže sesypat jen kvůli tomu že si myslí že to nezvládne, ale musí být neústupný a stát si za svým názorem. Nikdy nesmí říct:”Já to vzdávám’’ ¨!!!!! Proto jsou psychické zkoušky tak náročné

Hodně peněz, atd… Někdy se může zdržet soud a právník přijít domů pozdě večer, velký nátlak, adt.. Problémy

Vytvořil: J.Š.Čejka Zdroj: a domácí zdrojehttp://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vn%C3%ADk