Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Učitel. Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Učitel. Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti,"— Transkript prezentace:

1 Učitel

2 Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti, motivovat žáky k získávání znalostí z dalších zdrojů, ale také rozvíjet jejich morální hodnoty. Pedagog plánuje, organizuje a realizuje proces vzdělávání.

3 Místo výkonu práce  Učitel vykonává svou práci ve škole a nebo u žáků doma, pokud je to soukromý učitel, který vyučuje svého žáka doma.

4 Dojíždění  Učitel může do své přáce dojíždět autobusem, vlakem, autem, nebo chodit pěšky. Cesta autem by ho stála 7Kč/km.

5 Výplata  Průměrná mzda učitele v tomto roce je 24 404 Kč, učitelů v mateřských školách 19 500 Kč, na základních školách 2500 Kč a na středních si kantor vydělal ještě o 1 300 Kč více. Vyučující na konzervatořích dostali 26 200 Kč a pedagogové na vyšších odborných školách téměř 27 500 Kč.

6 Kvalifikace  U učitele se vyžaduje vysokoškolské vzdělání, a to buď na filozofické, přírodovědecké nebo pedagogické fakultě Studium je magisterské. Pokud má pedagog jiné vzdělání než obor učitelství, musí si je doplnit a složit zkoušky.

7 Školy, na kterých učitelé vyučují

8 Zdravotní požadavky  Mentálně zdravý  Bez psychické deviace  Bez závažné vady řeči  Vyvinutý smysl pro orientaci  Bez dislektické, disgrafické a disortografické vady

9  Vytvořila: Karin Matějovičová Zdroj: Wikipedie


Stáhnout ppt "Učitel. Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti,"

Podobné prezentace


Reklamy Google