Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Rozšíření podpory odborného vzdělávání Dalibor Štys ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Kariérové poradenství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Poradní sbor 28. května 2014.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
1 Vize (návrh) financování programů primární prevence od roku 2019 Kulatý stůl k primární prevenci rizikového chování Praha Ministerstvo školství,
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
1 Národní kulatý stůl k problematice vyššího odborného vzdělávání Praha, 25. únor 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Financování regionálního školství
Nástroje daňových úlev
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Nová opatření na podporu odborného vzdělávání Akční plán podpory odborného vzdělávání III. konference projektu VIP Kariéra II - KP Praha 12. prosince.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Podpora odborného školství v ČR Česko-německá konference k odbornému školství 25. září 2013 Litomyšl.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Asociace SPŠ Opatření na podporu OV Špindlerův Mlýn 9. října 2012.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Pohled zaměstnavatelů na současný systém OV Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – Místní akční plán ORP RK
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
NĚKOLIK (VŘELÝCH) SLOV ÚVODEM…
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
PHmax ve středním vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Statutární město Ostrava
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Rok průmyslu a technického vzdělávání Josef Rydlo Oddělení středního a vyššího odborného vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 • tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz • www.msmt.cz

II. Skupina pro vzdělávání Mgr. Jaroslav Fidrmuc – náměstek pro vzdělávání Odbor vzdělávání 21 Ing., Bc. et Bc. Petr Bannert, PhD. – ředitel odboru Oddělení předškolního, základního a základního uměleckého vzdělávání – 210 Oddělení středního a vyššího odborného vzdělávání – 211 Oddělení prevence a speciálního vzdělávání – 212

Systémové záměry MŠMT Financování RgŠ Motivace Vzdělávání - odlišnost stupňů vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) a sítí škol - podpora perspektivních oborů pro ČR a regiony // predikce Motivace - polytechnická výchova v MŠ a ZŠ (OPVVV), PR – 2015 rok technického vzdělávání - vztah k matematice a přírodním vědám, aktivizující formy vzdělávání (OPVVV, DVPPP) - posílení kapacity kariérového poradenství (OPVVV) - propojování formálního a zájmového vzdělávání Vzdělávání - centrální přijímací zkoušky pro maturitní obory (2015 pilot, 2016 zavedení) - propojování počátečního a dalšího vzdělávání, přenositelné kompetence - povinné JZZ (novela ŠZ), povinná MAT u MZ, mistrovské ZK Pedagogičtí pracovníci - systémová metodická podpora (OPVVV, NIDV) - DVPP v prostředí reálné praxe - odborníci z praxe ve školách (novela zákona o PP)

Rekapitulace 2012 2013 2014 Pracovní skupina na podporu OV pokusné ověřování L+H RP Excelence pro SŠ IPn POSPOLU 2013 soubor Nových opatření na podporu OV, Vláda ČR IPo Podpora přírodovědného a technického vzdělávání (výzva č. 44) RP DVPP v prostředí reálné praxe novela zákona o dani z příjmu pokusné ověřování Matematika+ 2014 Národní kulaté stoly k OV, financování RgŠ, MZk, MiZk, predikce, VOV RP na podporu OV společný informační materiál k daňovým úlevám příprava OPVVV Strategie vzdělávání 2020 novela zákona o PP (odborníci z praxe) novela ŠZ (JZZ, zdravotní prohlídky) reforma financování RgŠ záměry: přijímací zkoušky, mistrovská zkouška, predikce, MZk z MAT vzorové smlouvy (smluvní vztahy mezi zaměstnavatelem a žákem SŠ nebo studentem VOŠ)

Odpočet na podporu odborného vzdělávání Novele zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů: => do zákona zařazen zejména z důvodů nutnosti prohloubení spolupráce škol a zaměstnavatelů (dále jen „poplatník“) především v oblasti sdílení výrobních (učebních) prostředků, předávání zkušeností a získávání pracovních návyků žáků a studentů přímo na pracovišti poplatníka Zvýšení limitu pro daňovou uznatelnost podnikových stipendií z 2.000 Kč na 5.000 Kč měsíčně u středoškoláků a z 5.000 Kč na 10.000 Kč u studentů VOŠ a VŠ. Odečitatelná položka ve výši 200 Kč na žáka/studenta a hodinu odborného výcviku nebo praxe na pracovišti poplatníka. Dodatečný odpočet 50 % nebo 110 % vstupní ceny majetku pořízeného a alespoň částečně využívaného pro účely odborného vzdělávání v závislosti na míře jeho využití pro tento účel.

a technického vzdělávání 2015 Rok průmyslu a technického vzdělávání www.spcr.cz

Novela školského zákona http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=288&CT1=0

Děkuji za pozornost! Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 • tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz • www.msmt.cz