Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Advertisements

Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Prostředí pro projekt spolufinancovaný ze SF EU Ing. Zdeněk Chaluš, CSc.
Veřejná moc a veřejná správa
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Veřejná správa – úvod.
REFORMA POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY 10 pilířů Ivan Langer.
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Policie České republiky
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Státní správa.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 1 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR KOMISE PRO SOCIÁLNÍ OTÁZKY ASOCIACE KRAJŮ ČR , Olomouc.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Kybernetická kriminalita
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR
10 pilířů reformy Policie ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra

Reforma Policie ČR  Podrobná analýza stavu Policie ČR  Návrh reformy Policie ČR předložen k připomínkám hejtmanům, primátorům statutárních měst, svazu měst a obcí a dalším  Reforma musí být přijatelná pro ty, jichž se bude bezprostředně dotýkat

Reforma Policie ČR Závěr analýzy  Nutnost komplexní právní úpravy postavení Policie ČR a souvisejících problematik (vnitřní bezpečnost) Cíl reformy Policie ČR  Punc represivního orgánu totalitní moci nahradit značkou „moderní policejní sbor“ orientovaný na službu veřejnosti

Ekonomika

Ekonomická samostatnost krajských policejních správ = organizační složky státu a samostatné účetní jednotky Ekonomická odpovědnost Projekt P 1000 Obměna vozového parku

EkonomikaOdbřemenění

Odbourání nepolicejních činností Elektronizace policejní práce Debyrokratizace

EkonomikaOdbřemenění Reorganizace

Méně policistů v kancelářích, více v ulicích Partnerská spolupráce mezi Policií ČR, kraji a obcemi Snížení počtu velitelských míst Nová struktura neuniformované policie

EkonomikaOdbřemenění Reorganizace Lidé

Vnitřní a nezávislá vnější kontrola Služební zákon Vzdělávání Manažerské přístupy

Institut koordinačních dohod  zakotví společný postup policie a obcí při zabezpečování místního veřejného pořádku  stanoví podíl jednotlivých subjektů  možnost sdílení a spolufinancování nástrojů a prostředků (např. kamerové systémy, koordinace hlídek, společné formy nasazení) Spolupráce s obcemi a samosprávou

Community Policing  spolupráce policie se  samosprávami (smlouvy, komunitní plánování)  nevládními organizacemi (preventivní projekty)  občany (veřejná setkání)  proaktivní přístup ke společnému řešení problémů  odstraňování příčin kriminality - prevence Spolupráce s obcemi a samosprávou

Crime Mapping  mapování vzorců a trendů kriminality  průběžná komplexní analýza v daném regionu (kriminalita, sociální struktura, migrace, doprava, turismus atd.)  efektivní nastavení výkonu policejní služby Spolupráce s obcemi a samosprávou

Závěr  Jednotná firemní kultura s novými služebnami a technikou  Ekonomická efektivita a odpovědnost  Jasné kompetence a odbřemenění od nepolicejních činností  Územní členění odpovídající uspořádání veřejné správy  Community policing a crime mapping  Práce s lidskými zdroji, nábor a práce se služebním zákonem

Závěr  Moderní vzdělávání a školství spjaté s praxí  Debyrokratizace  Dlektronizace a jednotný informační systém  Vnitřní a vnější nezávislá kontrola  Reforma neuniformované policie