Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Uchování evropského kulturního dědictví při vytvoření transparentního prostředí a dodržování jasných rovných pravidel implementace FM EHP/Norsko SEKCE.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Obecné principy hodnocení žádostí Suzana Jovaševićová, Ministerstvo financí ČR 30. července 2014.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Nadace rozvoje občanské společnosti a Poštovní spořitelna Program překlenovací pomoci pro nestátní neziskové organizace Školení zaměstnanců ministerstev,
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Konference k projektům spolupráce 8. června 2015 Chocerady.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Interní postupy MAS Brdy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP

Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Posouzení a hodnocení žádosti: 1.Posouzení formálních náležitostí a posouzení oprávněnosti 2.Hodnocení kvality (externí hodnotitelé, hodnotící komise) 3.Verifikace Body 1 a 2 zajišťuje Ministerstvo kultury (Partner programu CZ06) Bod 3 zajišťuje Ministerstvo financí (Zprostředkovatel programu CZ06)

Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č Posouzení formálních náležitostí a posouzení oprávněnosti -kontrola zda žádost obsahuje všechny povinné přílohy (zda jsou čitelné, relevantní atd.) -posouzení požadavků oprávněnosti (oprávněnost žadatele, oprávněnost partnera, projekt je v souladu se zaměřením výzvy, místo realizace, doba realizace projektu, výše grantu atd.) -žadatel má možnost se proti rozhodnutí o vyřazení z procesu dalšího hodnocení (z důvodu nesplnění formálních podmínek a oprávněnosti) odvolat do 5-ti pracovních dnů (prostřednictvím IS CEDR) -odvolání musí být vypořádáno Ministerstvem financí do 5-ti pracovních dnů

Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 2a. Hodnocení kvality žádosti (externí hodnotitelé) -žádosti hodnotí (na základě hodnotících kritérií) dva nezávislí externí hodnotitelé -žádosti budou hodnotitelům přiděleny (nalosovány) prostřednictvím IS CEDR -hodnotitel v prvním kroku identifikuje případný střet zájmu s přidělenými žádostmi -hodnotitel přidělí každému sub-kritériu bodové hodnocení, včetně písemného zdůvodnění (rovněž shrne slabé a silné stránky projektu) -výsledkem bodového hodnocení je aritmetický průměr bodového hodnocení obou hodnotitelů. Maximální počet bodů je pokud je rozdíl v hodnocení více než 30% bude provedeno hodnocení třetím hodnotitelem -hodnocení probíhá výhradně na základě informací uvedených v žádosti a jejích přílohách

Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 2b. Hodnocení kvality žádosti (hodnotící komise - HK) -hodnotící komisi bude zpřístupněn (prostřednictvím IS CEDR) seznam všech žádostí, které byly hodnoceny externími hodnotiteli -hodnotící komise se skládá ze 6-ti členů, předsedy, tajemníka a zástupců MF, NKM, KFM a DPP -hodnotící komise hlasuje o každém jednotlivém projektu (žádosti) zvlášť až do výše celkové alokace Programové oblasti (+ zásobník projektů) -žádost je HK doporučena v případě, že minimálně čtyři členové HK hlasují pro její doporučení. V případě rovnosti hlasů (3/3) rozhodne hlas předsedy hodnotící komise -rozdíly v konečném pořadí (oproti pořadí po hodnocení externími hodnotiteli) musí být podrobně vysvětleny a zdůvodněny -HK může rovněž doporučit krácení způsobilých výdajů (nedodržení účelnosti, hospodárnosti a efektivity výdajů)

Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č Verifikace žádosti (zajišťuje ZP – Ministerstvo financí) -kontrola (verifikace) procesu hodnocení žádostí -kontrola (verifikace) doporučených žádostí (ověření na místě) -kontrola (verifikace) žádostí v „zásobníku“ projektů Za verifikaci doporučené žádosti se považuje především: -kontrola rozpočtu a jeho soulad s aktivitami -připravenost projektu k realizaci -reálnost časového harmonogramu -ověření schopnosti žadatele spolufinancovat projekt Z ověření na místě bude zpracována zpráva, na základě které Ministerstvo financí zpracuje „Stanovisko“ – (udělení grantu bez podmínek, udělení grantu s podmínkami, zamítnutí žádosti).

Webové stránky

Ministerstvo kultury- vytváří Program CZ06 - hodnotí a vybírá kvalitní projekty k realizaci - podílí se na partnerské spolupráci - financuje projekty příspěvkových organizací MK - dohlíží na realizaci projektů PO MK - zprostředkuje programovou oblast 17 WEB OPŘ MKČR (partner programu CZ06) Mgr. Andrea Volfová – ředitelka OPŘ Ing. Vladimír Študent – vedoucí odd. fondů EHP Ing. Radek Bouška – oddělení fondů EHP (PO 16) Ing. Jan Hrdlička – oddělení fondů EHP (PO 17) Alena Kubištová – oddělení fondů EHP Důležité informace