Měření kvality realitních služeb Je oslovování konkurenčních makléřů s nabídkou přestupu ke konkurenci etické? Petr Podlešák Manažer a lektor RE/MAX Akademie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

Tvorba cen v maloobchodě
Trh a jeho zákonitosti.
Aplikace služeb pro zvýšení konkurenceschopnosti, vlastnosti a služby na podporu prodeje výrobků Vratislav KOZÁK
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Co nového v oblasti kartelů od sv. Martina 2009 Igor Pospíšil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Financování sociálních služeb vyrovnávací platbou
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Kartel jako trestný čin v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12. listopadu 2008,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Page  1 Několik teoretických poznámek ke kvalitě českého zdravotnictví v zrcadle systémového přístupu MUDr.Rudolf Střítecký FM J.Hradec VŠE Praha Vedoucí.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
KONKURENCE, HOSPODÁŘSKÁ SOUTĚŽ
1 Poslední trendy a vývoj soutěžního práva Brno, 12. listopadu 2008 Úloha ekonomické analýzy při stanovení výše náhrady škody Daniel Donath* Generální.
Hospodářská soutěž a její vliv na konkurenceschopnost evropského/českého průmyslu.
Konkurence Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Období snižování nákladů, důvody ke vzdělávání a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna.
Alokační efektivita klíčových hráčů ve zdravotnictví Užitek pacienta Zdraví, uzdravení vnímané subjektivně Fyzická, psychická a sociální pohoda Zdraví,
Kontokorentní úvěr Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
MARKETING.
Profesní mlčenlivost Vztahuje se na všechny osoby, které přijdou do styku s údaji osobními, citlivými, utajovanými skutečnostmi, utajovanými informacemi.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
NEDOKONALÁ KONKURENCE
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Prosperita organizace
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Struktura přednášky Tržní selhání a mikroekonomická politika
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno,
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Rozvahové a výsledkové účty
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Důvody a metody regulace dohledu nad finančním trhem Ing. Dalibor.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Právo hospodářské soutěže
TRH (tržní mechanismus)
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Cena hotelových služeb.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Změny devizového kurzu ČNB a vývoj mezd doc. Ing. Jaruše Krauseová, CSc.
B-inside s.r.o. Šmeralova 12, Praha 7 Vavrečkova 5262, Zlín | Výzkum spokojenosti klientů 9x jinak Tomáš.
Dokonalé a nedokonalé trhy TNH 1 – 3. seminář
Narušení hospodářské soutěže – definiční znak veřejné podpory
Efektivní naplňování střednědobého plánu v podmínkách MSK – Plánování III J. Veselka D. Cieślar
Ing. Veronika Dostálková MBA
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Měření kvality realitních služeb Je oslovování konkurenčních makléřů s nabídkou přestupu ke konkurenci etické? Petr Podlešák Manažer a lektor RE/MAX Akademie manažer RE/MAX Alfa

Měření kvality realitních služeb Jediný dlouhodobě udržitelný způsob, jak získat nové reference (tj. doporučení na nové obchodní příležitosti) jsou perfektní služby. Referenční skóre je jednoduchý a přitom velmi efektivní způsob, jak zjišťovat kvalitu práce realitních makléřů.

Oslovování konkurenčních makléřů Mýtus Oslovování konkurenčních makléřů je neetické. Skutečnost Soutěž o makléře, pokud je vedena férově, je v souladu s pravidly hospodářské soutěže. Není na tom nic neetického.

Oslovování konkurenčních makléřů Dohoda o nesoutěžení o makléře je kartel Kartelová dohoda je podle §248 trestního zákona trestným činem, za což hrozí účastníkům až 3 roky nepodmíněně. Podle §3 zákona na ochranu hospodářské soutěže hrozí účastníkům pokuta ve výši 10 % z čistého obratu a až tříletým zákazem činnosti.

V čem je soutěž o konkurenční makléře zdravá Pro makléře Makléři na soutěži vydělají tím, že se manažeři kanceláří musí neustále snažit makléřům nabízet konkurenceschopné podmínky, jinak je ztratí. Pro kanceláře Snaha manažerů nabízet konkurenceschopné podmínky pro makléře je nutí k inovacím a snižování nákladů. To v konečném důsledku může vést k posílení konkurenceschopnosti celé kanceláře. Pro klienty Dobré podmínky a zázemí makléřů stejně tak jako inovace a nízké náklady realitní kanceláře mají pozitivní vliv kvalitu poskytovaných služeb.

Proč je soutěž o konkurenční makléře často vnímána tak negativně 1.Soutěž nutí manažery více bojovat o své makléře. 2.Soutěž snižuje zisky majitelům a manažerům kanceláří. 3.Soutěž ohrožuje zavedené systémy řízení. Etika je pouze zastíracím argumentem.