Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno, 11.11.2008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno, 11.11.2008."— Transkript prezentace:

1 Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno, 11.11.2008

2 Proč kriminalizace? Jak jsme na tom s vynucováním soutěžního práva v ČR? Je současná úprava v trestním zákoně a v zákoně o ochraně hospodářské soutěže nedostatečná nebo jen nedostatečně využívaná? (§ 8 TrŘ) Je vhodné a žádoucí udělat z kartelu trestný čin? Proč jen horizontální kartely?

3 Pachatelem bude „kdo“? pouze fyzická osoba (ne nezbytně statutární orgán nebo jeho člen) Tato osoba ale nebude „konkurentem“ani stranou protisoutěžní dohody. Účastníkem správního řízení u ÚOHS bude jiný subjekt (právnická osoba). Souvislost obou řízení?

4 Kdo bude posuzovat, zda došlo ke „spáchání“ kartelu? orgány činné v trestním řízení (samozřejmě) no právě… vázanost rozhodnutím ÚOHS? posuzování předběžné otázky (§ 9 TrŘ) …a co naopak - vázanost rozsudkem o spáchání trestného činu?


Stáhnout ppt "Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno, 11.11.2008."

Podobné prezentace


Reklamy Google