Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Měření kvality realitních služeb Je oslovování konkurenčních makléřů s nabídkou přestupu ke konkurenci etické? Petr Podlešák Manažer a lektor RE/MAX Akademie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Měření kvality realitních služeb Je oslovování konkurenčních makléřů s nabídkou přestupu ke konkurenci etické? Petr Podlešák Manažer a lektor RE/MAX Akademie."— Transkript prezentace:

1 Měření kvality realitních služeb Je oslovování konkurenčních makléřů s nabídkou přestupu ke konkurenci etické? Petr Podlešák Manažer a lektor RE/MAX Akademie manažer RE/MAX Alfa

2 Měření kvality realitních služeb Jediný dlouhodobě udržitelný způsob, jak získat nové reference (tj. doporučení na nové obchodní příležitosti) jsou perfektní služby. Referenční skóre je jednoduchý a přitom velmi efektivní způsob, jak zjišťovat kvalitu práce realitních makléřů.

3 Oslovování konkurenčních makléřů Mýtus Oslovování konkurenčních makléřů je neetické. Skutečnost Soutěž o makléře, pokud je vedena férově, je v souladu s pravidly hospodářské soutěže. Není na tom nic neetického.

4 Oslovování konkurenčních makléřů Dohoda o nesoutěžení o makléře je kartel Kartelová dohoda je podle §248 trestního zákona trestným činem, za což hrozí účastníkům až 3 roky nepodmíněně. Podle §3 zákona na ochranu hospodářské soutěže hrozí účastníkům pokuta ve výši 10 % z čistého obratu a až tříletým zákazem činnosti.

5 V čem je soutěž o konkurenční makléře zdravá Pro makléře Makléři na soutěži vydělají tím, že se manažeři kanceláří musí neustále snažit makléřům nabízet konkurenceschopné podmínky, jinak je ztratí. Pro kanceláře Snaha manažerů nabízet konkurenceschopné podmínky pro makléře je nutí k inovacím a snižování nákladů. To v konečném důsledku může vést k posílení konkurenceschopnosti celé kanceláře. Pro klienty Dobré podmínky a zázemí makléřů stejně tak jako inovace a nízké náklady realitní kanceláře mají pozitivní vliv kvalitu poskytovaných služeb.

6 Proč je soutěž o konkurenční makléře často vnímána tak negativně 1.Soutěž nutí manažery více bojovat o své makléře. 2.Soutěž snižuje zisky majitelům a manažerům kanceláří. 3.Soutěž ohrožuje zavedené systémy řízení. Etika je pouze zastíracím argumentem.


Stáhnout ppt "Měření kvality realitních služeb Je oslovování konkurenčních makléřů s nabídkou přestupu ke konkurenci etické? Petr Podlešák Manažer a lektor RE/MAX Akademie."

Podobné prezentace


Reklamy Google