Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní 5.9.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolektivní správa práva nakladatele na odměnu podle § 87 AZ
Advertisements

STA a povinnosti provozovatele podle autorského zákona Mgr. Markéta Prchalová
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
Reklamní právo v prax Oi Mgr. Libor Štajer, advokát CALL CENTRA NA PRAHU ROKU 2014 Petr Kůta
AUTORSKÝ ZÁKON A ZPŘÍSTUPŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ
Mgr. Tomáš Šetina. Pracovněprávní vztahy  Dohoda o provedení práce, pracovní smlouva Dílo na objednávku § 61 aut. zák. Je-li dílo autorem vytvořené na.
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_10 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
E-PK aktuální stav služeb DDS Markéta Hlasivcová Zuzana Švastová ÚIV - NPKK.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Právní aspekty související s provozováním video služeb Internet Video Forum 2007 Josef Aujezdský, advokát.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PLYNÁRENSTVÍ zákon č. 458/2000 Sb., z hlediska kontrolní činnosti SEI Ing. Otta Hofman vedoucí oddělení plynárenství.
Ochrana obsahu ve virtuálním prostředí JUDR. TOMÁŠ NIELSEN, ROWAN LEGAL TINF 2010, Praha, KCP.
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Úvod do autorského práva Když se nerozhodneš, buď nerozhodný, když se však rozhodneš, buď rozhodný.. L.N.Tolstoj FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
PRÁVA VÝKONNÝCH UMĚLCŮ
„ O podání návrhu na uzavření smlouvy jde i tehdy, směřuje-li projev vůle i vůči neurčitému počtu osob. Obsah smlouvy nebo její část leze určit také odkazem.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_20 Název materiálu: Reklama Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
1 Práva související s právem autorským  Práva výkonného umělce (tvůrčí, § 67 a násl AutZ )  Právo výrobce zvukového záznamu (netvůrčí, § 75 a násl. )
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Komerční využití systému ISDS
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Archiv českého webu (Webarchiv) a CC Lukáš Gruber.
OCHRANA PRÁVA AUTORSKÉHO §§ OCHRANA PRÁV OCHRANA PRÁV AUTORA, DO JEHOŽ PRÁV BYLO NEOPRÁVNĚNĚ ZASAŽENO, NEBO TAKOVÝ ZÁSAH HROZÍ OCHRANA PRÁV AUTORA,
SIK Skupina odhalování informační kriminality
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
Krajský úřad Libereckého kraje
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
PRÁVO VÝROBCE ZVUKOVÉHO ZÁZNAMU K JEHO ZÁZNAMU §§
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs.
Směrem k jednotnému digitálnímu trhu - harmonizace práv duševního vlastnictví JUDr. Jiří Čermák Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 12. září 2012.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
INTERNET A AUTORSKÉ PRÁVO aneb je stažení hudby z Internetu legální? Jiří Čermák,
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Inf Elektronická komunikace
e-PK aktuální stav služeb DDS
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
PRÁVA VÝKONNÝCH UMĚLCŮ
Právní aspekty zpřístupňování otevřeného vzdělávání
Užití autorských děl na Internetu a z Internetu Marie Šebelova, advokátka.
Role ČT v rozvoji DTT.
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Transkript prezentace:

tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní

Co všechno pokrývá autorské právo Nákup jednotlivých pořadů (práva k jejich užití, podmínky užití dalších služeb spojených s pořadem) Zpracování nakoupených pořadů (dabing, otitulkování, další úpravy Výroba vlastních pořadů Sestavení pořadů do schématu denního vysílání, časový rozvrh Self-promotion Zpracování reklamních podkladů Reklamní pauzy Předěly, znělky, apod. tv a net Kam kráčí české telekom. sítě Srní

tv a net Programy v nabídkách pro klienty Programy – volně terestricky šířené – používáme zkratku FTA (Free To Air). Řada z nich v HD verzích Programy placené – kódované. V různých typech nabídek, nebo tematických balíčcích. Různými způsoby dále zpoplatněné. Řada z nich opět v HD verzích. Kam kráčí české telekom. sítě Srní

RADA PRO ROZHLASOVÉ A TELEVIZNÍ VYSÍLÁNÍ tv a net Provozovatel převzatého vysílání podle zákona 231/2001 Sb. o rozhlasovém a televizním vysílání … provozovatelem převzatého vysílání právnická nebo fyzická osoba, která rozhoduje o skladbě programů převzatého vysílání, včetně služeb přímo souvisejících s programy převzatého vysílání, a která tyto programy a služby s nimi přímo související šíří nebo prostřednictvím třetích osob nechává v úplné a nezměněné podobě šířit na základě oprávnění k provozování převzatého vysílání (dále jen "registrace")... Kam kráčí české telekom. sítě Srní

tv a net Základní otázky zda operátor sítě: o splňuje podmínky pro převzaté vysílání tv. programů? o Má potřebné smlouvy s ochrannými autorskými organizacemi? o Jak získal programy FTA a má souhlasy vysílatelů těchto programů, včetně vysílatele ze zákona, tedy České televize? o Jak získal placené programy a má smlouvy s poskytovateli placených programů? o Neklame své klienty tvrzením, že tv. programy mají zadarmo? o Nabízí doplňkové služby typu TS, Archiv, Multiscreen, apod. a má tyto ošetřeny v duchu práv původních vysílatelů programu? ? Kam kráčí české telekom. sítě Srní

§ tv a net Subjekt pro takovouto svoji činnost má mít: Registraci u RRTV podle zákona 231/2001 Sb. o rozhlasovém a televizním vysílání. Smlouvy s kolektivními správci autorských práv podle zákona 121/2000 Sb. o právu autorském. Souhlasy vysílatelů včetně České televize podle zákona 231/2001 Sb. o rozhlasovém a televizním vysílání a zákona 121/2000 Sb. o právu autorském a zákona 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích. Smlouvy s poskytovateli placených programů. Důkladně ošetřeny parametry doplňkových služeb v duchu toho, jak mají práva k těmto službám ošetřeny původní vysílatelé programu. Kam kráčí české telekom. sítě Srní

tv a net Užití tv. programů v režimu převzatého vysílání, což je dtto nabídka služby televize v síti FTA programy (SD, HD) – souhlas vysílatele programu. Nebo smlouva s dodavatelem televizní služby pro danou síť, která řeší pronájem sítě a obsahuje ustanovení o souhlasech vysílatelů programů s dalším užitím. Placené programy – je nutné mít uzavřenou smlouvu s poskytovatelem programu, reportovat počty uživatelů nabídky s daným programem a platit sjednanou cenu za předplatitele a měsíc. Pokud je dodávka televizní služby do sítě prostřednictvím dodavatele (většinou pronájem sítě pro takovou službu), pak musí výše uvedené povinnosti plnit dodavatel služby. Kam kráčí české telekom. sítě Srní

tv a net Předejití problémům spojených s neoprávněným užitím televizních programů operátor nemůže jen tak používat tv. programy pro podporu svého podnikání. Je nutné rozhodnutí: provozovatel převzatého vysílání pronájem sítě pro poskytování televizní služby nelegální užití tv. programů Kam kráčí české telekom. sítě Srní

tv a net Děkuji za Vaši pozornost Kontakt: Jiří Hojgr, mobil: Kam kráčí české telekom. sítě Srní