Nadace rozvoje občanské společnosti a Poštovní spořitelna Program překlenovací pomoci pro nestátní neziskové organizace Školení zaměstnanců ministerstev,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Nadace rozvoje občanské společnosti a Poštovní spořitelna Program překlenovací pomoci pro nestátní neziskové organizace Školení zaměstnanců ministerstev, 21. ledna 2009, Praha Tento program je financován z CEE Trust

Daniela Urbancová programová manažerka

Hlavní cíle programu Zlepšit finanční toky NNO v období, kdy čekají na zdroje z dotací nebo strukturálních fondů prostřednictvím poskytování návratných nadačních příspěvků (dále jen NNP) Usnadnit čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU, státního rozpočtu a rozpočtů krajů Vytvořit specifická Kritéria vhodná pro hodnocení kredibility českých NNO (dále jen Kritéria), která budou po ukončení programu k využití v bankovním sektoru Zlepšit přístup českých NNO k bankovním úvěrům a ostatním službám Doba trvání programu: říjen 2008 – září 2011 Tento program je financován z CEE Trust

Role subjektů v projektu NROS Realizuje program návratných nadačních příspěvků – „3P“ Financuje administraci programu za podpory CEE Trust Přináší know-how o subjektech a hodnocení NNO Spolupracuje s PS na tvorbě Kriterií Podílí se na PR aktivitách k programu 3P PSB/ČSOB Poskytuje úvěrové finanční prostředky na pokrytí programu 3P Účastní se jako pozorovatel hodnocení a výběru příjemců Přináší know-how o hodnocení NNO z pohledu banky Spolupracuje s NROS na tvorbě Kriterií Podílí se na PR aktivitách k programu 3P Tento program je financován z CEE Trust

Role subjektů v projektu PSB poskytne účelový úvěr NROS NROS poskytuje návratné nadační příspěvky NNO Tento program je financován z CEE Trust

Oprávnění žadatelé občanská sdružení, registrovaná a vyvíjející činnost podle zákona 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění, obecně prospěšné společnosti, zřízené a registrovaná podle zákona 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech, v platném znění, účelová zařízení církví zřízená podle zákona 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností, v platném znění, nadace a nadační fondy zřízené podle zákona 227/97 Sb., o nadacích a nadačních fondech, v platném znění. Tento program je financován z CEE Trust

Minimální výše NNP: Kč Maximální výše NNP: Kč Minimální doba splatnosti NNP: není dána Maximální doba splatnosti NNP: 2 roky Výše uvedené limity však platí pouze s ohledem na délku realizace projektu, na který je NNP žádán, a dále pak s ohledem na celkové projektové náklady a výši poskytnuté dotace. Tento program je financován z CEE Trust NNP

Základní předpoklad poskytnutí NNP NNP může být poskytnut na projekt: který již byl závazně schválen příslušným orgánem státní správy nebo kraje (žádající NNO je povinna tuto skutečnost NROS doložit relevantním dokumentem); jehož aktivity budou realizovány na území ČR (s výjimkou OP Meziregionální spolupráce); který byl podpořen z vybraných veřejných zdrojů, tzn.: – ze státního rozpočtu ČR – z rozpočtů krajů – ze strukturálních fondů EU – z finančních mechanismů EHP NNP nemůže být poskytnut na projekty podpořené z programů NROS. NNP nelze poskytnout na pokrytí spolufinancování projektu. Tento program je financován z CEE Trust

Další podmínky pro žádající NNO – Existence a činnost NNO alespoň v posledních 3 letech. – Zkušenost s úspěšnou administrací alespoň jednoho projektu, podpořeného z vybraných zdrojů (EU, apod). – Příjmy NNO činily v posledním uzavřeném roce alespoň 2,5 mil. Kč a NNO má nejméně tři zaměstnance. – Finanční „zdraví“ NNO (bezdlužnost v povinných platbách, není v konkurzu, neexistence „vnitřního dluhu“, apod.). – Systémové a personální zajištění řízení organizace. – Schopnost vytvářet příjmy z vlastní činnosti. Tento program je financován z CEE Trust

Přihlášky a žádosti Přihláška: předběžné vyjádření zájmu o NNP – zatím není možné doložit podporu existujícího projektu z veřejného zdroje. Žádost: konkrétní vyjádření požadavku na NNP, závazně doložené příslibem nebo dokladem o přidělení podpory z veřejných rozpočtů. Tento program je financován z CEE Trust

Programové výzvy V každém roce trvání programu bude vyhlášena minimálně jedna výzva, do které se bude možné hlásit průběžně (žádosti a přihlášky je možno zasílat kdykoliv v průběhu vyhlášené výzvy). Předpokládá se, že během každé výzvy bude zasedat hodnotící komise opakovaně podle potřeby (podle počtu doručených přihlášek a žádostí). 1. výzva trvá od do Tento program je financován z CEE Trust

Nekomerční úrok NN0 budou povinny NROS uhradit pouze nekomerční úrok, který NROS hradí PS (PRIBOR roční + 1%). Celková bilance úroků zaplacených PS a úroků vybraných od NNO bude nulová, NROS poskytuje NNP bez zisku. Další náklady na administraci programu 3P NROS hradí z podpory CEE Trust. Tento program je financován z CEE Trust

Fáze výběrového řízení Výběrové řízení programu má šest fází: 1.formální kontrola náležitostí a oprávněnosti žadatele (provede realizační tým programu) 2.posouzení finančního řízení NNO (provede realizační tým programu) 3.obsahová kontrola žádosti o NNP (provede realizační tým programu) 4.hodnocení přihlášek, hodnocení žádostí (provede výběrová komise programu) 5.schválení vybraných žádostí a přihlášek (provede Správní rada NROS) 6.podpis smlouvy s vybranými NNO (provede ředitelka NROS zplnomocněna předsedou Správní rady NROS) Tento program je financován z CEE Trust

Složení výběrové komise -Výběrová komise má 3-5 hlasujících členů a 1 pozorovatele (zástupce Poštovní spořitelny) -Hlasující členové výběrové komise jsou rozděleni do 3 skupin: 1.Zaměstnanci/spolupracovníci NROS 2.Externí odborníci 3.Členové správní či dozorčí rady NROS -Předpoklad: hodnotící komise budou zasedat každé 2-3 měsíce (na počátku kalendářního roku častěji – státní dotace). Tento program je financován z CEE Trust

Děkuji za pozornost. Tento program je financován z CEE Trust