Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí
Advertisements

Integrace obnovitelných zdrojů do elektrizační soustavy ČR Kulatý stůl AEM,
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
vedoucí Oddělení boje s korupcí
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Financování sociálních služeb
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Regulační výzvy Jaromír Novák © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Stavební zákon a územní plánování
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
8. března 2007AEM, SVSE - PRAHA 1 Návrhy ERÚ na novelu energetického zákona Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Ministerstvo financí ČR
Nový zákon o ochraně ovzduší
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
ISP Futuretec Jakub Rejzek.
Transkript prezentace:

Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015 Marek Ebert, ČTÚ „Digitální budoucnost krok za krokem“ Praha 14. října 2013

Datové služby jako předpoklad „Digitální budoucnosti“ Vývoj počtu širokopásmových přístupů k síti Internet podle jednotlivých technologií (stav ke konci roku 2012) Zdroj: Zpráva o vývoji trhu, ČTÚ, září 2013

Datové služby jako předpoklad „Digitální budoucnosti“ Zastoupení technologií na trhu širokopásmových přístupů k síti Internet (stav ke konci roku 2012) Zdroj: Zpráva o vývoji trhu, ČTÚ, září 2013

Rozvoj 4G sítí a služeb Dokončení Aukce kmitočtů (počátek roku 2014) A následně Kontrola plnění rozvojových kritérií z hlediska - pokrytí území (30 měsíců, 5 let a 7 let) - kvality služby (datové rychlost) - zveřejňování kontrolních zjištění Poučení z pomalého rozvoje sítí a služeb UMTS (ještě v roce 2010 pokrytí území jen 4 – 26%)

Datové služby jako předpoklad „Digitální budoucnosti“ Zastoupení technologií na trhu širokopásmových přístupů k síti Internet (stav ke konci roku 2012) Zdroj: Návrh analýzy trhu č. 4, ČTÚ, říjen 2013

Datové služby jako předpoklad „Digitální budoucnosti“ Dostupnost FTTx (stav na konci roku 2012) Zdroj: Návrh analýzy trhu č. 4, ČTÚ, říjen 2013

Podpora NGA Program podpory výstavby NGA sítí Další ... Dokončení programu podpory a zajištění financování (část výnosu z Aukce (?)) Vytvoření portálu dostupnosti NGA infrastruktury Další ... Registr pasivní infrastruktury (RPI) Stavební legislativa a další podmínky výstavby

Analýzy relevantních trhů ART 5 a 4 Uložení povinnosti přístupu do pasivní infrastruktury (včetně nenasvícených vláken) Zpřístupnění „optiky“ bez cenové regulace Dokončení III. kola ART Pro národní projednání zbývají: ART 1, ART 6 a nově ART 3 a 7 Dokončení ART 8 (nová konzultace) Změna systému sběru dat

Neutralita služeb - očekávání uživatelů Řízení datového provozu Stanovení „Obecných pravidel“ a jejich zveřejnění Stanovení základních parametrů kvality datových služeb (změna „OOP14“) Metodika měření parametrů kvality datových služeb, dostupnost informací pro spotřebitele

Ochrana spotřebitele ČTÚ považuje za důležité pokračovat v aktivitách ve vztahu k: Souladu smluvních podmínek s požadavky zákona Dostatečné transparentnosti podmínek poskytovaných služeb Možnosti jednoduchého srovnání kvality poskytovaných /nabízených služeb A uvolnění kapacity na řešení problému s kvalitou služeb, což i nadále vyžaduje přesun agendy „nezaplacených úhrad“ mimo ČTÚ

A další …. Ještě více přátelský, otevřený a „digitální“ ČTÚ Realizace projektu „Open data“ ke zpřístupnění dat o/z činnosti ČTÚ Rozvoj elektronizace podání, a vyřizování podnětů a žádostí Zveřejnění Hlavních úkolů, včetně termínů klíčových milníků na jednotlivá pololetí (předvídatelnost regulačních aktivit)

Děkuji za pozornost